Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Για το αυριανό σημαντικό παιχνίδι με τη Νεπτούνας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του BCL, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Αναλυτικά τα όσα είπε στη media day του Δικεφάλου:

Για το αν ήρθε η ώρα για την επιστροφή στις νίκες μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Αύριο παίζουμε ένα παιχνίδι από τα τελευταία δυο που έχουμε για την ευρωπαϊκή μας πορεία το οποίο έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που πολλοί δεν πιστεύανε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε εμείς την κατάσταση. Η Νεπτούνας είναι μια εξαιρετική ομάδα, παρόλα που έχει κάποιες αφαιρέσεις σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, έχει κρατήσει την ίδια φιλοσοφία, την ίδια αποτελεσματικότητα, παίζει σε υψηλό επίπεδο, ειδικά στην επίθεση της σκοράρει 85 πόντους κατά μέσο όρο, έχει 20 ασίστ και δημιουργεί και εκτελεί πάρα πολύ καλά. Είναι δύσκολο ματς αλλά εδώ που φτάσαμε κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και ειδικά παίζοντας στο γήπεδο μας, θα πρέπει να υποστηρίξουμε όλη αυτή την προσπάθεια που έχουν κάνει οι παίκτες μας τον τελευταίο 1,5 μήνα και κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι που θα μας επιτρέψει να πάμε στο τελευταίο ματς και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για το αν έχει ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερο κίνητρο από τη Νεπτούνας: «Το κίνητρο πάντα παίζει υψηλό ρόλο, η Νεπτούνας είναι μια ομάδα που δεν έχει εξασφαλίσει 100% την παρουσία της στην επόμενη φάση, θέλει να κάνει μια νίκη για να αποφύγει σε εισαγωγικά την 4η θέση, κίνητρο έχουν και αυτοί, αλλά από την στιγμή που έχουμε καταφέρει να φέρουμε την κατάσταση σε αυτό το σημείο και παίζουμε στο γήπεδο μας, θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα ώστε να κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια που θα μας δώσει το δικαίωμα να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στον τρόπο φιλοσοφίας που έχουν στην επίθεση που είναι ομαδική, στηρίζοντας κυρίως, ενώ έχουν καλούς παίκτες, θέλουν πρώτα να δημιουργήσουν και μετά να εκτελέσουν, να περιορίσουμε το κομμάτι της δημιουργίας και να τους αναγκάσουμε να πάνε σε πιο ατομικές φάσεις, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ που είναι ένα τεράστιο κομμάτι για το αυριανό παιχνίδι και από εκεί και πέρα με υπομονή, καλές επιλογές, αποφασιστικότητα, να πετύχουμε το στόχο που θέλουμε και να δημιουργήσουμε με τον σωστό τρόπο».

Για το αν πρέπει να αποφύγει κάτι η ομάδα: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό όπως και τα λάθη που γίνονται σε κάθε αγώνα. Όπως είπα είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλές ταχύτητες και έχει πολύ καλή παραγωγή στην επίθεση, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι δυο κομμάτια που χωρίς αυτά δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε, από εκεί και πέρα, η αποφασιστικότητα, η επιθυμία για κάθε μπάλα, θα παίξουν και αυτά το ρόλο τους».

Για τα σενάρια πρόκρισης και αν τα σκέφτονται: «Όχι, αύριο μπαίνουμε για να κερδίσουμε το ματς, το ίδιο κάναμε και με την Σαλόν, το λέω αυτό γιατί το σημαντικό είναι να κερδίσουμε, αν δεν κερδίσουμε, όποιο άλλο σενάριο θα είναι δύσκολο για εμάς. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και αν δεν κερδίσουμε αύριο, με νίκη στο τελευταίο ματς να περάσουμε, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς για αύριο, είναι να παίξουμε καλά, να παίξουμε αποφασιστικά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο τελευταίο ματς θα μπορούμε να φανταστούμε κάποια σενάρια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ