Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανεπίτρεπτη εικόνα, οδυνηρή ήττα

Ο ΠΑΟΚ είχε ανεπίτρεπτη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, κυνηγούσε σε όλο το ματς τον Χολαργό και όντας για ένα ακόμα παιχνίδι, μετριότατος επιθετικά, έχασε με 74-68 στην έδρα του Χολαργού…

Νίκος Μοσχοβίτης

Ανεπίτρεπτη εικόνα, οδυνηρή ήττα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη βασική του 5άδα τους Κόνιαρη, Γκος, Τέπιτς, Πόουπ και Μορέιρα. Από τις πρώτες επιθέσεις του παιχνιδιού ήταν εμφανής η έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας με τον Χολαργό να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει σ’ ένα γρήγορο 7-0. Ο Πόουπ σκόραρε έξω από τα 6,75μ. (7-3) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι κακές επιλογές του ΠΑΟΚ στην επίθεση ήταν πολλές ενώ και στην άμυνα δεν έβρισκε τρόπο ν’ ανταπεξέλθει στις επιλογές των Λοβ και Γιάνκοβιτς. Οι γηπεδούχοι μ’ ένα νέο 7-0 έφτασαν στο 14-3 στο 6′. Η έλλειψη συγκέντρωσης του ΠΑΟΚ ήταν εμφανής ακόμη και στις βολές όπου τελείωσε την πρώτη περίοδο με 5/10. Έχοντας συμπληρώσει γρήγορα τα πέντε ομαδικά η ομάδα του Παπαθεοδώρου, έβλεπε τους αντιπάλους της να εκτελούν βολές με την πρώτη περίοδο να τελειώνει στο 25-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τους Αθηναίου, Χάτσερ, Τέπιτς, Μαργαρίτη και Γκάρετ. Ο ΠΑΟΚ αρχικά δεν διόρθωσε τίποτα σε σχέση με το ξεκίνημα του και δύο γρήγορα λάθη έστειλαν τους γηπεδούχους στο +14 (31-17) στο 13′. Η είσοδος του Γκάρετ στο παρκέ έδωσε αρκετές λύσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Αμερικανό να “κυριαρχεί” στα ριμπάουντ. Στην επίθεση ωστόσο με εξαίρεση τον Γκος οι επιλογές του ΠΑΟΚ έμοιαζαν χωρίς πλάνο ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες του Δικεφάλου δεν έδειχναν την απαραίτητη αποφασιστικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Οι Γκος και Τέπιτς “έτρεξαν” για λίγο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και μείωσαν σε 33-24 στο 17′. Από κει και πέρα τα λάθη των παικτών του Παπαθεοδώρου ήταν αρκετά ώστε να μη του επιτρέψουν να μειώσει παραπάνω. Το τελικό σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με καλάθι του Γκος στη λήξη του χρόνου (37-28).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ν’ αλλάξει την εικόνα του αλλά αντίθετα παρουσιάστηκε ακόμη πιο νωθρός. Τα λάθη κι οι κακές επιλογές “έδιναν κι έπαιρναν” και με τον Φιτζπάτρικ να σκοράρει ο Χολαργός έφτασε στο +12 (42-30) στο 23′. Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαζε και μετά από ακόμη ένα λάθος του ΠΑΟΚ ο Χόκινς έκανε το 46-30 στο 24′. Σ’ εκείνο το σημείο οι Χάτσερ και Γκος πήραν πρωτοβουλίες για τον ΠΑΟΚ και το 46-37 στο 26′ έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο σαν να μην έφταναν όλα τα’ άλλα ήταν άστοχος και στις βολές κι ο Καμπερίδης με πέντε αναπάντητους πόντους έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +13 (52-39) στο 28′. Με κοντό σχήμα στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου ο ΠΑΟΚ με “μπροστάρη” τον Χάτσερ μείωσε σε 57-50 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Παπαθεοδώρου ξεκίνησε με τους Αθηναίου, Χάτσερ, Γκος Τέπιτς και Μαργαρίτη. Ο Δικέφαλος έδειξε διάθεση να παίξει με την μπάλα στο καλάθι με τον Μαργαρίτη να πετυχαίνει τέσσερεις συνεχόμενους πόντους αλλά το τρίποντο του Σκουλίδα στο 33′ πήγε τη διαφορά και πάλι στο +10 (64-54). Το καλάθι του Γιάνκοβιτς (68-54) έμοιαζε καθοριστικό με τον Αθηναίου να μειώνει σε 68-57 στο 35′. Το σερί του ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-10 (68-64) με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να χάνουν αρκετές βολές. Ο Φιτζπάτρικ κι ο Γιάνκοβιτς “τιμώρησαν” τη κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ (72-65 στο 39′) κι αν το τρίποντο του Αθηναίου (72-68) έδωσε κάποιες ελπίδες στο Δικέφαλο, το γρήγορο καλάθι του Φιτζπάτρικ χωρίς να γίνει φάουλ, τις πήρε όλες πίσω.

Η δεύτερη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ήρθε με τελικό σκορ 74-68 κι αποτελεί “ηχηρό καμπανάκι” για την ομάδα του Παπαθεοδώρου καθώς την Τρίτη υπάρχει το παιχνίδι με τη Ναντέρ, που θα είναι καθοριστικό ενόψει της Ευρωπαϊκής συνέχειας της ομάδας κι ακολουθεί ο προημιτελικός του κυπέλλου στο Παλατάκι κόντρα στην ΑΕΚ. Για τον ΠΑΟΚ των 14 λαθών και των 10 χαμένων βολών μοναδικοί διασωθέντες ήταν οι Αθηναίου με 13 πόντους κι ο Γκος με 15 πόντους, που ωστόσο στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις για κάποιο λόγο δε βρέθηκε στο παρκέ. 10 πόντους είχε ο Χάτσερ, που ωστόσο ήταν ιδιαίτερα άστοχος.

Δεκάλεπτα: 25-15, 37-28, 57-50, 74-68

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ