ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο κόσμος καταλαβαίνει
Ο πέμπτος ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, τα θετικά μηνύματα από τον κόσμο για το βόλεϊ και η ψυχολογία που χρειάζεται το ποδόσφαιρο
Στο μπάσκετ όλα κύλησαν φυσιολογικά. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Καβάλα, η Κηφισιά έχασε από τον Παναθηναϊκό και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου.
Προφανώς και δεν είναι επιτυχία. Το βέβαιο είναι ότι μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, ότι και αν κάνει αυτή η ομάδα φέτος, η χρονιά θα είναι κακή! (Εκτός κι’ αν πάει στον τελικό του πρωταθλήματος…).
Για το πρωτάθλημα βέβαια, με βάση τα μπάτζετ Άρη και ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν είχε και πολλά περιθώρια να τους ξεπεράσει σε μία σειρά 26 αγώνων. Κακά τα ψέματα. Σαφώς θα μπορούσε να κάνει τέσσερα-πέντε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσει αυτούς τους δύο αντιπάλους.
Τώρα που θα παίξει δύο ή τρεις φορές με την περίεργη αυτή ομάδα της ΑΕΚ, θα δούμε. Αουτσάιντερ είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά τώρα η ομάδα του Μαρκόπουλου έχει και τον θετικό Κλάντον να γεμίζει την γραμμή των ψηλών, είναι πιο γεμάτος από ποτέ αυτή την σεζόν και πάει να τα παίξει όλα για όλα. (Και μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες του Μαρκόπουλου παραδοσιακά στα πλέι οφ, έχουν καλύτερη φόρμα).
Για το βόλεϊ δύο πράγματα που μας κάνουν εντύπωση από χθες το βράδυ που τελείωσε και ο δεύτερος ημιτελικός. Δύο πράγματα που μας αρέσουν γιατί… δείχνουν μία διαφορετική νοοτροπία.
Το πρώτο έχει να κάνει με την αίσθηση του κόσμου για την σειρά και γενικά για το πρωτάθλημα. ΚΑΝΕΙΣ δεν πιστεύει και δεν έχει γράψει και δεν έχει πει, ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει και θα πάρει το πρωτάθλημα και… είναι φαβορί και…και…
Το δεύτερο και ακόμη πιο σημαντικό. Είναι ξεκάθαρο ότι η τιμή των 15 ευρώ που όρισε το ΤΑΠ και ο ΑΣ για τα εισιτήρια, ξένισε. Παρολ’ αυτά διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος (παρά τον προβληματισμό του) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να μιζεριάσει. Δεν θέλει να γκρινιάξει και να δημιουργήσει το οποιοδήποτε θέμα. Ξεφωνίζουν αλλά… από μέσα τους!
ΜΠΡΑΒΟ!
Φυσικά και μπορούμε να διαφωνούμε, φυσικά και μπορούνε να κάνουμε κριτική, προφανώς και πρέπει να είμαστε απαιτητικοί από τους ανθρώπους που διοικούν τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν όμως και μερικές ή πολλές στιγμές, που όλα τα παραπάνω μπορεί να γίνονται με καλή διάθεση και καλοπροαίρετα (ειδικά από την στιγμή που μιλάμε γι’ ανθρώπους που προσφέρουν και δεν είναι λαμόγια) με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργείται πρόβλημα στον σύλλογο.
Στο ποδόσφαιρο τα πιο μεγάλα ματς του ΠΑΟΚ φέτος θα είναι αυτά που θα γίνουν τον Μάιο. Όσο και να «προσπάθησε» ο ΠΑΟΚ να βάλει σε κίνδυνο την παρουσία του στα πλέι οφ, δεν πιστεύουμε ότι θα λείπει. Αύριο με τον Λεβαδειακό χρειάζεται ένα ξέσπασμα για να αρχίσει να ανεβαίνει πολύ περισσότερο η αυτοπεποίθηση, τώρα που γεμίζει και το ρόστερ.
Δεν μπορεί… Θα ρθει αυτή η μέρα που θα δούμε πλήρη ΠΑΟΚ. Και με Μπερμπάτοφ και με Ροντρίγκεζ και με Μακ και με Τσίμιροτ και με τους άλλους σημαντικούς παίκτες που έλειψαν 2-3-4 μήνες μέσα στη χρονιά.
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Επαφή του ΠΑΟΚ για Τζόουνς, αρνητικός ο Ερυθρός Αστέρας»
Δημοσίευμα στη Σερβία για τον έμπειρο Αμερικανό γκαρντ
Ο Ερυθρός Αστέρας φέρεται να απάντησε αρνητικά σε διερευνητική κρούση του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του 33χρονου, ύψους 1.88 γκαρντ, Κρις Τζόουνς, σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σερβία.
Ο Ερυθρός Αστέρας διανύει μία θετική πορεία στη Euroleague, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον Κρις Τζόουνς να αποτελεί ένα από τα σημαντικά στελέχη της ομάδας του Ίμπον Ναβάρο. Ο Αμερικανός γκαρντ μετράει κατά μέσο όρο 8,8 πόντους και 5,9 ασίστ, με μόλις 1,1 λάθη σε 19:23 ανά παιχνίδι.
Όπως αποκαλύπτει η σερβική ιστοσελίδα «MozzartSport», ο ΠΑΟΚ προσέγγισε την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να διερευνήσει τις προϋποθέσεις μιας πιθανής μεταγραφής του στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση δεν βρήκε ανταπόκριση από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος φέρεται να απέρριψε εξαρχής το ενδεχόμενο παραχώρησής του. Παράλληλα, το δημοσίευμα επικαλείται ελληνικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι «ασπρόμαυροι» φέρονται να προσέφεραν στον Τζόουνς συμβόλαιο αξίας 3.000.000 ευρώ.
«Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει διερευνητικές κινήσεις, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν, ο Τζόουνς δεν πρόκειται να μετακινηθεί. Ωστόσο, δεδομένου ότι η αγορά είναι ρευστή, τα δεδομένα θα μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα» καταλήγει το ρεπορτάζ των Σέρβων.
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο Τρίτη στις 20:00 τη Ρόμα, για την 6η αγωνιστική του EuroCup, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες στη διοργάνωση.
Ο Δικέφαλος βρίσκεται στο 3-2 μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Ιταλοί βρίσκονται στο 2-3 μετά την ήττα από τη Μπόσνα.
Ο Αντρέα Τρινκιέρι έδωσε έμφαση στο αμυντικό κομμάτι στην τελευταία προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε στο PAOK Sports Arena.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ετοίμασε ένα εντυπωσιακό βίντεο ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Ρόμα για το Eurocup.
Με τον Δικέφαλο να θέλει να επιστρέψει στις νίκες, το «Παλατάκι» αναμένεται και πάλι «καυτό».
Παράλληλα, δίνονται λεπτομέρειες, για όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι του Δικεφάλου, σχετικά με τις μεταβιβάσεις εισιτηρίων.
Are you ready?
#PAOKBC - ROMA BC
📍 PAOK SPORTS ARENA
🗓️ 03/11/2026 - 20:00
🎫 Tickets on sale 👉🏻 https://t.co/kWLQKleMNY
ℹ️ Η μεταβίβαση διαρκείας είναι εφικτή μέχρι και 6 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα! https://t.co/xmSSLYavGG— PAOK BC (@PAOKbasketball) November 2, 2026




