Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Που και να βρει ρυθμό…

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ήρθε, έστω και πιο αγχωτικά από ότι έπρεπε και άξιζε ο ΠΑΟΚ σήμερα στο «Μελίνα Μερκούρη». Η είσοδος του «Σόφο» στην ομάδα, είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο, όμως, που αξίζει ειδικής μνείας.

Νίκος Μοσχοβίτης

Που και να βρει ρυθμό…

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Σχορτσανίτης έπαιξε για 18 λεπτά, είχε 5/8 δίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ και 4 λάθη. Αυτά δείχνει η στατιστική και η πρώτη εικόνα είναι θετική, αν και τα 4 λάθη δεν είναι και λίγα…

Αυτό όμως που δε δείχνει η στατιστική και φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο παρκέ, είναι η δυναμική που δίνει στην ομάδα η είσοδος του «Σόφο». Μόλις τρεις μέρες με την ομάδα και τους καινούργιους του συμπαίκτες, οι οποίοι ακόμα τον μαθαίνουν και σε αρκετές περιπτώσεις, δεν τον «τροφοδοτούσαν» σωστά για διάφορους λόγους και η εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Σχορτσανίτη στο παρκέ ήταν διαφορετική.

Είναι μεγάλη υπόθεση, να μπαίνει ένας παίκτης στο γήπεδο και ο αντίπαλος προπονητής να ψάχνει τρικ για να τον αντιμετωπίσει. Τις περισσότερες φορές, στο «Σόφο» έκλειναν δύο και τρεις παίκτες, παρόλα αυτά έδωσε 12 πόντους και δε χρειάστηκε πολύ για να δείξει τα προσόντα για τα οποία τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Δεν αντιμετώπισε και κάποιο… «θηρίο» σήμερα, βέβαια, αφού ούτε ο Σάφτενααρ είναι Μαυροκεφαλίδης, ούτε σε καμία περίπτωση, ο Τσακαλέρης, Χάγκινς… Αλλά η πρώτη του εικόνα, μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει, σε μια ομάδα που από την αρχή της σεζόν, δε μπορεί να ακουμπήσει τη μπάλα στη ρακέτα, αφού δεν είχε κάποιον για να το κάνει. Ο Μάρκοβιτς δεν ήταν ποτέ πεντάρι (και σήμερα θετικότατος με 15 πόντους αν και κάπου «χάθηκε» στο 2ο μέρος) και τα χαρακτηριστικά του Μαργαρίτη και του Κακαρούδη είναι γνωστά.

Ο Σχορτσανίτης έδειξε με το «καλημέρα» ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και το γεγονός ότι αυτό συνδυάστηκε με νίκη, φέρνει ακόμα περισσότερα χαμόγελα. Είχε ένα σχεδόν… καταστροφικό πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα, είναι μόλις τρεις μέρες ουσιαστικά με την ομάδα και όταν βρει ρυθμό, μάθει και τον μάθουν οι συμπαίκτες του, θα μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Και φυσικά, με τη σημερινή του εικόνα, παίρνει ψυχολογία και ο ίδιος. 

Υ.Γ.: Είπαμε και στο προηγούμενο blog, ότι ο ΠΑΟΚ διορθώνει τα λάθη που ο ίδιος έκανε από το καλοκαίρι. Τα φώτα πέφτουν μοιραία στο «Σόφο», αλλά τη νίκη σήμερα την έφερε ο Γουίλιαμ Χάτσερ. Ο Αμερικανός έχει καταφέρει να κάνει τον εαυτό του, υπεραπαραίτητο στην περιφέρεια της ομάδας και σήμερα εκτός από τους 12 πόντους στην 4η περίοδο (και τους 21 συνολικά) είχε 5 κλεψίματα και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα στο τέλος. Ο Αμερικανός έβγαλε μια νοοτροπία «refuse to lose» και οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Υ.Γ.2: Τις νίκες τις δίνουν οι άμυνες. Για όσους δεν το καταλαβαίνουν ή το θεωρούν πολύ εξεζητημένο, ας δoυν την τελευταία φάση της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό και τις τελευταίες φάσεις του σημερινού αγώνα στο Ρέθυμνο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ