Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν έγινε η έκπληξη…

Σχόλιο για μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Editorial

Δεν έγινε η έκπληξη…

Ο ΠΑΟΚ έχασε και την τρίτη φορά από τον Παναθηναϊκό. Δεν σημειώθηκε λοιπόν η έκπληξη. Γιατί, δεν πρέπει να μπερδευόμαστε… Το να χάσει ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα, αποτελεί έκπληξη.

Και όμως… Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ το «έχει». Ότι… μπορεί. Κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Να παίξει άμυνα που αποδιοργάνωνε τον αντίπαλο. Να είναι εύστοχος. Αυτά όμως δεν έφθαναν. Δεν φθάνουν στον ΠΑΟΚ 20 καλά λεπτά για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Ούτε 30 θα έφθαναν. Ούτε και 35…

Στο τρίτο δεκάλεπτο σε ένα «παγωμένο» γήπεδο, ο Παναθηναϊκός του Καλάθη άρχισε να λειτουργεί και να παίρνει την ενέργεια που του έδινε και ο Αντετοκούμπο. Έβαζαν τα σουτ, πήραν τη διαφορά και μετά όλα ήταν δύσκολα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Καλάθης έβαζε τα πάντα, ο Αντετοκούμπο με τον Παππά και τον Γκιστ το ίδιο, ο Παναθηναϊκός είχε 15/32 τρίποντα. Πήραν και 15 επιθετικά ριμπάουντ… Δεν χρειάζονταν πολλά περισσότερα. Όλα αυτά μαζί, σήμαιναν σίγουρη ήττα για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος προφανώς και με τον Καλάθη έπρεπε να αλλάξει τακτική και να μην αφήνει τα ελεύθερα σουτ,από κάποιο σημείο και μετά.

Έγιναν λοιπόν τα φυσιολογικά, ΠΑΟΚ και Προμηθέας έχασαν από τους δύο και τώρα οι καλύτερες ομάδες -μετά τους δύο- παίζουν για… το δικό τους πρωτάθλημα. Ας πούμε ότι η τρίτη θέση στην Ελλάδα είναι ένα πρωτάθλημα. Ίσως και να «παραμυθιαζόμαστε», αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στο Ελληνικό μπάσκετ.

Στο ποδόσφαιρο δεν αλλάζει κάτι και ο ΠΑΟΚ είναι σε μία στάση αναμονής. Ο ΠΑΟΚ που παραμένει η ομάδα η οποία χρειάζεται τις λιγότερες και πιο προσεγμένες κινήσεις και υπάρχει η ελπίδα ότι θα τα καταφέρει.

Το γράφαμε και χθες. Οι άλλοι κινούνται και… αποδυναμώνονται, ο ΠΑΟΚ δεν κινείται και παραμένει δυνατός. Μέχρι τώρα…

Τερματοφύλακας, στόπερ, χαφ και επιθετικός, επιστροφή λίγων δανεικών και η χρονιά ξεκινάει τέλεια…

Τα ονόματα των Ζίφκοβιτς, Χατσερίδη, Βερνμπλουμ, Πούκι, «παίζουν» γι’ αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις, αλλά κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα κλείσουν. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι. Αυτό θα έλειπε…

ΜΠΑΣΚΕΤ

Προφυλακιστέοι Λιόλιος και Μαυραγάνης!

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις τρεις έφτασαν οι προφυλακίσεις για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ. Μετά τον Πέτρο Παπαπέτρου, την πόρτα για τη φυλακή θα περάσουν ο παραιτηθείς πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο στενός του συνεργάτης, Γιώργος Μαυραγάνης.

Και οι δύο, με τα όσα υποστήριξαν απολογούμενοι, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, έπειτα από ανακριτική διαδικασία 12 ωρών.

Επί 3,5 ώρες ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, προσπάθησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο σε βάρος του για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Λιόλιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε αθώος και μίλησε για «πόλεμο» που δέχτηκε για να χάσει την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε σειρά οικονομικών και φορολογικών ελέγχων στους οποίους έχει υποβληθεί και σε αυτούς δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό για τον ίδιο.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, ο τελευταίος έγινε το 2025, για τα έτη 2019-2020 και για όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, στις οποίες δεν ανευρέθηκε κάτι ύποπτο. Όπως επισημαίνει, στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου έγιναν... φύλλο και φτερό τα όσα τον αφορούσαν για τον Προμηθέα Πατρών, την εταιρεία που διαθέτει στην εστίαση, αλλά και την ΕΟΚ.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ελέγχθηκαν και θυρίδες, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί του εσωτερικού και του εξωτερικού και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Ο Γιώργος Μαυράγανης από την πλευρά του, έδωσε απολογία-εξπρές, μόλις 40 λεπτών και, παρά τα πολύ επιβαρυντικά που έχουν καταθέσει σειρά μαρτύρων εναντίον του, λέγοντας ότι επί της ουσίας, λειτουργούσε αντί του Βαγγέλη Λιόλιου, ζητώντας τη χειραγώγηση αγώνων, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τσαρούχα, Κορομηλάς και Πηλοΐδης απολογούνται τη Δευτέρα

Τελευταίοι προσέρχονται ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή για να δώσουν τις εξηγήσεις τους αύριο το πρωί η εν ενεργεία διαιτητής Βάσω Τσαρούχα, ο αρχιδιαιτητής, ειδικός σε θέματα διαιτησίας Ηλίας Κορομηλάς και ο πρώην διαιτητής Τάσος Πηλοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες.

Πηγή: protothema.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ο Άγγελος Παπανικολάου

Mετά την παραίτηση Λιόλιου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άγγελος Παπανικολάου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΟΚ, καθώς εξελέγη με πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Λιόλιο.

Ο Παπανικολάου αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΟΚ, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Λιόλιου, ενώ σημαντικές ανακατατάξεις υπάρχουν και στη σύνθεση του ΔΣ.

Τέσσερα αναπληρωματικά μέλη έχουν κληθεί να καλύψουν τις κενές θέσεις που προέκυψαν και πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Μπάνε Πρέλεβιτς, Περικλή Δορκοφίκη, Κέλλυ Γιαννάκη και Γιώργο Αντωνιάδη.

Προφανώς, σύντομα αναμένονται και νέες εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, με την Ομοσπονδία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαυραγάνης: Σύντομη απολογία – Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Μετά τον Λιόλιο βρέθηκε κι αυτός ενώπιον του ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σύντομη ήταν η απολογία του Γιώργου Μαυραγάνη στον ανακριτή, με τον ίδιο να οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Μετά τον Βαγγέλη Λιόλιο, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Γιώργος Μαυραγάνης.

Η ανάκριση του κ. Λιόλιου κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα, ενώ ακολούθησε αυτή του Μαυραγάνη, του οποίου κράτησε πολύ λιγότερο και πιο συγκεκριμένα, περίπου 40 λεπτά.

Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ