Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Να τους λυπάσαι

Η εγκλωβισμένη στη μιζέρια της ομάδας, φαίνεται από γεγονότα. Και αυτή στη προκειμένη περίπτωση είναι ο Άρη και σίγουρα όχι ο ΠΑΟΚ.

Σταύρος Κόλκας

Να τους λυπάσαι

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πέρυσι πρόβλημα εκκένωσης του γηπέδου μετά από την συμπεριφορά οπαδών του που έχουν μείνει κάποιες δεκαετίες πίσω. Η διοίκηση Πρέλεβιτς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους μας, ιδιαίτερα από αυτούς που από την αρχή της χρονιάς μας τιμούν με την συνεχή παρουσία τους σε κάθε αγώνα και τους ευχαριστούμε για την ομαλή και άμεση αποχώρησής τους από το γήπεδο. Ήταν και αυτό ένα δείγμα της αφοσίωσης, αλλά πρωτίστως του σεβασμού τους προς την ομάδα και τα συμφέροντά της. Σεβαστήκαμε σε απόλυτο βαθμό την απόφαση των διαιτητών και πειθαρχήσαμε σε αυτήν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και απαιτούμε πλέον από όλους, εντός και εκτός των τειχών, σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ και στην ιστορία του. Ενέργειες και συμπεριφορές που προσβάλουν τον ΠΑΟΚ και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την βιωσιμότητα της ομάδας, μας βρίσκουν ξεκάθαρα απέναντι. Όποιος θέλει και μπορεί να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, ας το πράξει με ΠΑΟΚτσήδικη συνείδηση. Οι υπόλοιποι ας διαλέξουν άλλο μονοπάτι και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους.

Οι ελάχιστοι δεν θα σταματήσουν την προσπάθειά μας, ούτε και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο ΠΑΟΚ. Μπορούμε και χωρίς αυτούς».

Για το ίδιο θέμα, είχε τοποθετηθεί και ο καλαθοσφαιριστής Απόλλωνας Τσόχλας, στη πρώτη του μάλιστα σεζόν στην ομάδα.  «Μιλάω και εκ μέρους όλης της ομάδας, το συζητήσαμε και στα αποδυτήρια δηλαδή, και θέλω να πω ότι όλοι μας, ζητάμε συγνώμη από αυτούς που είναι εδώ σε κάθε αγώνα με την οικογένεια τους, παίρνουν τα εισιτήριά τους και στηρίζουν την ομάδα. Αυτό που έγινε σήμερα δεν θέλουμε να το δούμε ξανά, θέλουμε υγιείς φιλάθλους στο γήπεδό μας. Συγγνώμη και από την ομάδα του Αρη, εάν είχαν κάποιο πρόβλημα με την φιλοξενία μας».

Έτσι είχε αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε σήμερα στο Παλέ Ντε Σπορ. Και σήμερα τα γεγονότα δεν δικαιολογούν σε καμία των περιπτώσεων τη λαϊκίστικη δυναμική που εκφράζει ο επίσημος Άρης.

Ξεκίνησε ο αγώνας και χτύπησε τον Αναστόπουλο ένα ρολό ταμειακής μηχανής. Από περιέργεια πήγα σε ένα μπαρ ενός φίλου να το ζυγίσω. Έχει και κουζίνα σε όσους αναρωτιέστε τι σόι μπαρ είναι αυτό που έχει ζυγαριά ακριβείας.

Είναι 338 γραμμάρια και χτύπησε τον διαιτητή στο μέτωπο. Ήταν κάτι ανάλογο με αυτό που χτύπησε τον Κονσεϊσάο στο Κλεάνθης Βικελίδης και αυτός επέστρεψε χαρτάκια. Αποβλήθηκε και χαιρόντουσαν όλοι με τον ορισμό της βλαχομαγκιάς που έκαναν. Όμως ο χρόνος πάντα σου δίνει αυτό που πραγματικά αξίζεις.

Ο διαιτητής παρότι έφαγε κάτι που ζυγίζει 338 γραμμάρια στο κεφάλι, πήγε στα αποδυτήρια, έθεσε τους κανόνες του και γύρισε. Ποιοι ήταν αυτοί; Την επόμενη φορά που θα πέσει το οτιδήποτε εκκενώνεται το γήπεδο. Όπως και έγινε, δίνοντας είκοσι λεπτά χρονικό περιθώριο. Στα 20΄δε συνέβη το παραμικρό, έδωσε άλλα 25 λεπτά. Και πάλι ήταν κάτι περίεργοι που κοιτούσαν τι θα γίνει και κανένας δεν τους έβγαζε έξω. Χωριό πραγματικά, κωμωδία.

Το φύλλο αγώνα έκλεισε και ακολούθησε η παρακάτω ανακοίνωση.

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών δυσάρεστων συμβάντων κατά της ομάδας μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και σήμερα αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι κάποιοι έχουν θορυβηθεί από την προσπάθεια αναγέννησης του ΑΡΗ.

Καταγγέλουμε ότι ο διαιτητής Αναστόπουλος βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο αγώνας της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ. Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από το ξεκίνημα του αγώνα και αποδείχτηκαν 42’’ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν χωρίς λόγο και αιτία αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Αδιάψευστος μάρτυρας για το τελευταίο είναι η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποδεικνύει την ψευδή αναφορά στο φύλλο αγώνα περί ρίψεως αναπτήρων και κερμάτων.

Ο κ. Αναστόπουλος δεν έμεινε εκεί, αλλά έκλεισε το φύλλο αγώνα την ώρα που το γήπεδο είχε εκκενωθεί υποδειγματικά από 5.000 φιλάθλους και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες για να γίνει αυτό, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων στο γύρω χώρο του Αλεξανδρείου (Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, Παγκόσμιο Κύπελλο Παράκτιας Κωπηλασίας, Ημιμαραθώνιος).

Πρόκειται για μία αδιανόητη απόφαση, η οποία εμπεριέχει δόλο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι διαιτητές αρνήθηκαν την ανάγνωση του φύλλου αγώνα πριν η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. υποβάλλει την ένστασή της.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. δε σκοπεύει να παίξει το ρόλο του θύματος σ’ αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται και θα κυνηγήσει με όλα τα μέσα τη δικαίωσή της. Μία δικαίωση που, για τη σημερινή φαρσοκωμωδία, θα έρθει μόνο αν ο σημερινός αγώνας συνεχιστεί, ώστε να αναδειχτεί ο νικητής στον αγωνιστικό χώρο και μόνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η αποκορύφωση του εγχειρήματος για να τερματιστεί η προσπάθεια που κάνει ο ΑΡΗΣ για να εξυγιανθεί και να επανέλθει εκεί που τον έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοί του, έγινε τη μέρα που έλαβε χώρα το πρώτο sold out της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή η προσπάθεια όμως δε θα τερματιστεί και το σημερινό «Nick Galis Hall» από τα παλιά είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας.

Κύριοι, δε θα σας περάσει».

Είναι να τους λυπάσαι πραγματικά. Τέτοια σήψη ούτε το πτώμα που θα βρεθεί κάποτε στην Αμφίπολη. Αυτό ίσως και να έχει ελπίδες να αναστηθεί. Αυτοί ποτέ…

ΥΓ Ευχαριστώ τον Ισοβίτη που μου έδωσε την ιδέα για τις ανακοινώσεις μέσα από αντίστοιχο κείμενο που ανάρτησε.

ΥΓ Επειδή δόθηκε μεγάλη έκταση στον οπαδό που έβγαλε ο Μπάνε από τα επίσημα του ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο Νικολάκης ο Μπουμπούνοφ. Παιδί με περιορισμένη διανοητική ικανότητα, που αγαπάει τον ΠΑΟΚ και δεν έχει συναίσθηση που πηγαίνει και τι κάνει. Είναι ένα παιδί που πάει οπουδήποτε παίζει ο ΠΑΟΚ χωρίς φόβο γιατί δεν τον αντιλαμβάνεται. 

Ο Νικολάκης δεν πήγε προφανώς με τους επίσημους του ΠΑΟΚ, αλλά μόνος του στο Παλέ. Και προφανώς επειδή είναι αλλού, αντέδρασε όταν άκουσε μπινελίκια. 

Μια φορά τον είχα δει στη Ριζούπολη να κατεβαίνει από το ταξί μπροστά σε Ολυμπιακούς φορώντας κασκόλ του ΠΑΟΚ. Οι Ολυμπιακοί σάστισαν, αυτός χαμογελώντας ερχόταν προς τα εμάς. 

Είναι από τις περιπτώσεις που ο αντίπαλος οπαδός θα έπρεπε να καταλαβαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ