Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέρδισε ηρεμία και αυτοπεποίθηση

Η νίκη επί του Ήφαιστου, πέραν της βαθμολογικής σημασίας, έφερε και πόντους αυτοπεποίθησης σε παίκτες, προπονητή και διοίκηση.

Ηλίας Καπράλος

Κέρδισε ηρεμία και αυτοπεποίθηση

Από την περασμένη εβδομάδα μιλούσαμε και λέγαμε για τη σημασία τελικού της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ επί του Ήφαιστου. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με κατεβασμένα τα χέρια από τον Κολοσσό στην Ρόδο, κάτι που είχε προκαλέσει ποικίλους τριγμούς στην ομάδα, που ερχόταν και από ήττα στην Ουγγαρία για το BCL. Η ήττα και η διψήφια διαφορά από την Νεπτούνας έφεραν την απομάκρυνση του Κώστα Φλεβαράκη και ένα κλίμα εσωστρέφειας μέσα στην ομάδα.

Το χρίσμα δόθηκε σε ένα παιδί του ΠΑΟΚ που είναι στην ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια και παρότι υπήρχε η φημολογία για τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο ΠΑΟΚ τελικά έδειξε ότι θα πορευτεί με τον άλλοτε βοηθό προπονητή των Μαρκόπουλο, Παπαθεοδώρου και Φλεβαράκη, Κώστα Χαραλαμπίδη.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα μπήκε ψυχωμένα από το πρώτο λεπτό κόντρα στον Ήφαιστο, μιας ομάδα που κέρδισε πέρσι τον ΠΑΟΚ δύο φορές στον πόντο και έτσι πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά και με μία μεστή και πειστική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Κατάφερε και έβαλε 94 πόντους, θυμίζοντας τις επιθετικές της αρετές στο μακρινό σουτ, αλλά δεδομένου των αναλογιών του αγώνα οι 74 πόντοι που δέχθηκε είναι μία καλή επίδοση, ειδικότερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι στον ΠΑΟΚ δεν υπήρξε πρόβλημα μέσα στην ρακέτα, αλλά μόνο από τα περιφερειακά σουτ των παικτών του κ. Μανωλόπουλου.

Το πρώτο δείγμα γραφής για τον Κώστα Χαραλαμπίδη φυσικά και ήταν θετικό, αλλά κανένας δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι ο Νεαπολίτης κόουτς είχε κάποιο μαγικό ραβδί. Η νίκη όμως μπορεί να του δώσει αυτοπεποίθηση στον ίδιο για τη δύσκολη συνέχεια, τώρα που έρχονται κιόλας δύσκολοι εκτός έδρας αγώνες σε BCL, κύπελλο και πρωτάθλημα.

Από την άλλη μεριά, η νίκη τόνωσε και το ηθικό των παικτών. Σήμερα είδαμε και πάλι τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να είναι καταλυτικός κάτω από την ρακέτα σε άμυνα και επίθεση, τον Ζήση Σαρικόπουλο να δείχνει επιτέλους γιατί είχε τόσο καλά νούμερα την περσινή σεζόν και φυσικά ο Λιούις που έκανε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοση του Απόλλωνα Τσόχλα ειδικά σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια, είναι πάνω-κάτω δεδομένη, μιας και ο υπαρχηγός του ΠΑΟΚ, μπαρουτοκαπνισμένος στα μεγάλα ραντεβού, δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη. Εκείνο όμως που έκανε τη διαφορά ήταν η απόδοση του Αμερικανού πλέι μέικερ που έδωσε πολλά σε σκορ και δημιουργία, ενώ δίπλα του πήραν τα πάνω τους και έδωσαν σημαντικές λύσεις στην επίθεση και ο νεαρός Εγκεκέζε, αλλά και οι Μπεστ και Ουίγγινς. Άλλωστε όταν οι ξένοι του ΠΑΟΚ βρουν ρυθμό, τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα χάνει με τέτοιο τρόπο, όπως είδαμε είτε στην Ουγγαρία, είτε στην Ρόδο, είτε στον αγώνα με την Νεπτούνας.

Τέλος αφήνω το θέμα του κόσμου και του Γιώργου Σαββίδη. Σήμερα είδαμε και πάλι κόσμο στο γήπεδο. Μπορεί να μην ήταν 4000 ή 5000, αλλά ακόμα και αυτή η προσέλευση στην ομάδα, δημιουργεί συνθήκες έδρας και έτσι οι παίκτες που σίγουρα δεν έχουν τις παραστάσεις που θέλουμε, παίρνουν μία έξτρα ώθηση που χρειάζεται για τέτοια παιχνίδια. Στην άλλη πλευρά, στο γήπεδο ήταν και ο Γιώργος Σαββίδης. Η τελευταία φορά που είχε έρθει ήταν ο ευρωπαϊκός αγώνας με την ΑΕΚ για το BCL πέρσι. Δεν ξέρω τι σημαίνει η παρουσία του στο γήπεδο και αν σημαίνει κάτι, αλλά επειδή πάντα θέλω να βλέπω την θετική πλευρά, μόνο τυχαία δεν θα ήθελα να δω την παρουσία του, ειδικά με τον τρόπο που ο ίδιος την κοινοποίησε από τις προηγούμενες ημέρες.

ΥΓ Σήμερα στο γήπεδο ήταν και ο Μπάνε Πρέλεβιτς και μάλιστα χωρίς να κρυφτεί. Από την άλλη μεριά, όλοι οι κινδυνολόγοι που βλέπουν τα πράγματα μόνο αρνητικά στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δεν ήταν εκεί. Δεν ήταν εκεί όμως και όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που με κάνει να πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι μέσα τους θα επιθυμούσαν είτε την οικονομική διάλυση της ομάδας, είτε τον υποβιβασμό, ώστε μετά με περηφάνια να πουν ότι αυτοί ήταν εκείνοι που “τα έλεγαν”.

ΥΓ Έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη και δεν ήξεραν για ποιο λόγο πρέπει να διαμαρτυρηθούν και έτσι την έπεσαν στον Διαμαντόπουλο για τις καθυστερήσεις. Για γέλια….

MEDIA

Μοσχοβίτης: «H ζωή του ΠΑΟΚ χωρίς Όσμαν και το χειρουργείο που έρχεται» (vid)

Όσα ειπώθηκαν στο σημερινό PAOK24 on studio

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η κατάσταση με τον τραυματισμό του Τσέντι Όσμαν, έφερε μεγάλη αναστάτωση στον ΠΑΟΚ, το χειρουργείο που θα ξεκαθαρίσει το διάστημα της απουσίας του έρχεται και ο Νίκος Μοσχοβίτης, αναφέρθηκε στο σημερινό PAOK24 on studio, στις τελευταίες εξελίξεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κλουζ χωρίς Γουόκερ

Ο λόγος που δεν κάνει ντεμπούτο απόψε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λέλαντ Γουόκερ που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ ως το 2029 και δόθηκε δανεικός στην Κλουζ ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα περιμένει λίγο ακόμα για να κάνει το ντεμπούτο του με τη ρουμανική ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, δεν αγωνίστηκε τη Δευτέρα στην έδρα της Παρτιζάν για την Αδριατική Λίγκα, έχοντας ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Κλουζ την προηγούμενη ημέρα και αναμενόταν να είναι σήμερα, στην αναμέτρηση με την Τενερίφη για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Eurocup, στη διάθεση του Μιχάι Σιλβάσαν.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο τεχνικός της Κλουζ, ο Γουόκερ έμεινε εκτός, αφού η προηγούμενη ομάδα του, Σαλόν Βιλπάς, δεν έστειλε εγκαίρως το letter of clearance, με τον παίκτη να μένει εκτός από την αναμέτρηση, που ξεκίνησε στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Προπόνηση με Μήτρου-Λονγκ

Ο έμπειρος γκαρντ συμμετείχε στο σημερινό πρόγραμμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τραυματισμός του Τσέντι Όσμαν είναι φυσιολογικό να έχει επισκιάσει τα πάντα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο ζήτημα και να κοιτάξει μπροστά, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα.

Επόμενος αντίπαλος για το "Δικέφαλο του Βορρά" είναι οι Βίκος Falcons, τους οποίους θα υποδεχθεί το Σάββατο (7/11, 17:30), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της GBL. Ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι παίκτες του έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θέλοντας να παρουσιαστούν έτοιμοι για ακόμη μία αγωνιστική δοκιμασία.

Στα θετικά για τον Ιταλό τεχνικό συγκαταλέγεται η επιστροφή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ στις προπονήσεις. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ είχε απουσιάσει από το παιχνίδι με τη BC Ρόμα, εξαιτίας ίωσης που τον ταλαιπώρησε στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο την ξεπέρασε και σήμερα συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ