Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσεκάρει τα όρια του

Είναι απαραίτητο να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Για αυτόν τον ΠΑΟΚ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα 27-28 λεπτά ανταγωνιστικότητας κόντρα σε αντιπάλους επιπέδου Λούντβιγκσμπουργκ, μάλλον είναι υπέρβαση. Το αυριανό παιχνίδι όμως, είναι διαφορετικό.

Νίκος Μοσχοβίτης

Τσεκάρει τα όρια του

Το τι εστί Λούντβιγκσμπουργκ, το είχαμε αναφέρει πριν το παιχνίδι της Τετάρτης. Όποιος καταλαβαίνει τι διαβάζει και τι βλέπει (αν το βλέπει) στο γήπεδο, οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ, κόντρα σε αυτή την… πυραυλοκίνητη γερμανική ομάδα, ήταν ελάχιστες. Το πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλύτερο του φετινού ΠΑΟΚ, δεδομένης και της δυσκολίας του αντιπάλου. Το δεύτερο, ήταν από τα χειρότερα, αλλά έχοντας τους ξένους σε τέτοια μέρα, όσο και να πάλευαν ο Κατσίβελης, ο Μαργαρίτης και οι άλλοι, κάποια στιγμή, το παιχνίδι θα ξέφευγε. Όπως κι έγινε.

Μπροστά της αυτή η ομάδα, έχει τώρα ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ. Διαφορετικά τα δεδομένα, διαφορετικός ο αντίπαλος. Το πρώτο ζητούμενο, είναι μην έχει… αδειάσει από το παιχνίδι της Τετάρτης. Αυτοί οι λίγοι που βρέθηκαν πάλι στο Παλατάκι και όσοι από αυτούς καταλάβαιναν τι έβλεπαν, θα αντιλήφθηκαν ότι το παιχνίδι ήταν πολύ απαιτητικό. Πολύ ξύλο, πολύ μεγάλη ένταση λόγω και κάποιων διαιτητικών αποφάσεων, υψηλός ρυθμός και στα 40 λεπτά. Όταν μετά από μια τέτοια προσπάθεια, έχεις χάσει με 20 πόντους, δε μπορεί, επηρεάζεσαι και ψυχολογικά. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αφήσει πίσω του ο ΠΑΟΚ, είναι αυτό.

Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο πολύ σημαντικές νίκες. Επί του (αποδεκατισμένου) Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ κι επί της Εστουντιάντες στην Ισπανία. Το δεύτερο μάλιστα, ήταν must win για αυτήν και πήρε αυτό που ήθελε. O Ντράγκαν Σάκοτα έχει επιστρέψει στον πάγκο της και δείχνει να έχει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις. Λούντβιγκσμπουργκ δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλά και γεμάτο ρόστερ διαθέτει και με καλή ψυχολογία έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Οπότε και το μομέντουμ, που είναι λίγο περίεργο τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι κάτι που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ.

Το τρίτο και ίσως το πιο σημαντικό για εμάς, είναι ότι το αυριανό παιχνίδι, είναι το δεύτερο συνεχόμενο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου. Τη Λούντβιγκσμπουργκ (για την οποία επιμένουμε ότι παίζει κάτι εντελώς διαφορετικό που δύσκολα μπορούν να ακολουθήσουν οι περισσότερες ομάδες) την κοίταξε στα μάτια για 27-28 λεπτά και στη συνέχεια κατέρρευσε. Με την ΑΕΚ, πρέπει να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός και ακόμα πιο έτοιμος να καλύψει τις όποιες αδυναμίες του. Κυρίως τις ποιοτικές, που με καλύτερους αντιπάλους φαίνονται περισσότερο…

Αυτή η τετράδα αγώνων που ξεκίνησε με τη Λούντβιγκσμπουργκ, συνεχίζεται με την ΑΕΚ αύριο και έπειτα έχει Γκαζιαντέπ στην Τουρκία και το Λαύριο εκτός έδρας ως το τέλος του χρόνου, είναι ένα τεστ ορίων για αυτόν τον ΠΑΟΚ. Πλέον απουσίες δεν υπάρχουν, οι παίκτες είναι όλοι διαθέσιμοι, το ρόστερ έχει 12 ετοιμοπόλεμους και η διαχείρισή του, είναι επίσης ένα θέμα. Εμείς θα πούμε ότι η ήττα από τους Γερμανούς, ήταν εντός πρόγραμματος, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν ακούγεται ωραίο. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, η πραγματικότητα δεν είναι ωραία. Το σημαντικό είναι, μετά από αυτή την ήττα, να υπάρχει καθαρό μυαλό σε όλους, καθώς ακολουθεί επίσης πολύ απαιτητικό παιχνίδι.

Υ.Γ.: Για τον Τάσο Πηλοΐδη και όσα έγιναν για να σφυρίξει αυτός στο αυριανό ντέρμπι, διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες τι έγινε, μέσα από το PAOK24. Κάτι άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε. Απλά, ο ΠΑΟΚ αύριο, παίζει με την πιο ευνοημένη μπασκετική ομάδα από τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να είναι έτοιμος, να το αντιμετωπίσει και αυτό. Στο μέτρο του δυνατού…

Υ.Γ.2: Το τονίζουμε αρκετές φορές από εδώ, αυτό το «όσοι καταλαβαίνουν τι βλέπουν». Μη νομίζετε ότι είναι και πολλοί. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, όταν δημοσιολογούν κυρίως μέσω social media εκτίθενται, αλλά ούτε αυτό το καταλαβαίνουν. Ακκίζονται όμως με καναδυό likes. Μπορεί να κάνει κι άλλες ήττες αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ, οπότε να είστε έτοιμοι, γιατί δε χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Είναι τόσο μεγάλη η αρρώστια, που όταν κερδίζει, δεν πουλάει.

Υ.Γ.3: Τόσο ψαγμένοι να ξέρουμε τι γίνεται στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας δεν είμαστε, ούτε το παίζουμε. Αλλά να υποχρεώνονται δημοσιογράφοι από την αστυνομία, να αντικαθιστούν ένα μπουκαλάκι νερό με ποτήρι γιατί… απαγορεύεται να το βάλουν στο γήπεδο για λόγους ασφαλείας (!), να πρέπει να γίνει ολόκληρη κουβέντα για να βρεθούν έξω από τα αποδυτήρια της γερμανικής ομάδας, να υπάρχει καταγγελία ότι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας ζήτησαν να μετακινηθούν κάποιοι ελάχιστοι οπαδοί που ήταν κοντά στον πάγκο της, επειδή… κάπνιζαν (!!!), δε μπορεί, κάτι γίνεται. Είναι και πολλοί οι υπερασπιστές τους, ιστορικά σε αυτήν τη χώρα, αλλά σαν να έχει ξεφύγει, σε διάφορους τομείς, λίγο το πράγμα ε;

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρινκιέρι για Βίκο, Όσμαν και φήμες!

Οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή στη συνέντευξη τύπου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη συνέντευξη τύπου του ΠΑΟΚ-Βίκος Falcons, ο Αντρέα Τρινκιέρι-παρουσία του Τέλη Μυστακίδη- αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του είχε μια γενικότερη καλή παρουσία, ενώ στάθηκε και στον Τζέντι Όσμαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός coach:

Για τον αγώνα:

«Σήμερα ελέγξαμε το παιχνίδι για 40 λεπτά. Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Αυτό έγινε γιατί ελέγξαμε τον ρυθμό στην αρχή του πρώτου και τρίτου δεκαλέπτου. Η ομάδα είχε μια αξιόπιστη παρουσία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό μας ικανοποιεί.

Ο Τσέντι Όσμαν ως παίκτης και άνθρωπος είναι σημαντική απώλεια. Όλοι βγήκαν μπροστά. Το κάναμε για την ομάδα, για τον Τσέντι. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη. Είχαμε σταθερή απόδοση. Έχουμε 48 ώρες για το επόμενο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε ενέργεια για να συνεχίσουμε».

Για τους πειραματισμούς με τα διαφορετικά σχήματα:

«Για μένα τίποτα δεν είναι πείραμα. Είναι πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Όλα τα σχήματα μας έδωσαν κάτι. Όταν ο Τσέντι λείπει, υπάρχει ένα μεγάλο κενό, το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες, για να είναι όλοι στην ίδια σελίδα. Είναι μια διαχείριση που πρέπει να κάνουμε».

Για τη συνέχεια της χρονιάς:

«Το καλό είναι ο εχθρός της τελειότητας. Ο Φόστερ έχει μεγάλο ρόλο στα αποδυτήρια. Χρειαζόμαστε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Ήταν μια καλή ημέρα για εμάς. Είχαμε μια απάντηση από παίκτες που δεν έπαιζαν, όπως ο Περσίδης. Ο Φίλλιος ήταν καλός στην άμυνα. Ο Χάτζινς έκανε επιθετικά καλό παιχνίδι. Όλα αυτά είναι κομμάτια μιας μεγάλης εικόνας. Όλα τα κομμάτια ήταν στη σωστή θέση».

Για τη διαχείριση της απουσίας του Όσμαν:

«Δεν είναι κηδεία, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Η νοοτροπία μου είναι σε κάθε δυσκολία είναι να βρίσκεις την ευκαιρία πίσω από την κουρτίνα. Δε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Τσέντι, αλλά μέσα από ομαδική δουλειά, μπορούμε να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του κάτι, για να καλύψουμε κάποια πράγματα που μας έδινε ο Τσέντι. Να πάρει κάποια παραπάνω σουτ ο Χάτζινς, να κινηθεί περισσότερο χωρίς τη μπάλα ο Περσίδης και να κάνουμε όλοι μαζί τη δουλειά που χρειάζεται».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης:

«Είμαι συγκεντρωμένος στους παίκτες που έχω και για οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρεις παίκτη αυτήν τη στιγμή. Αν εμπλακώ πολύ δε αυτό θα χάσω τη δουλειά που πρέπει να κάνω, δηλαδή να βελτιώσω την ομάδα μου. Αν δείτε το πρόσωπο του Τσιάρα θα καταλάβετε ότι από την Τρίτη το βράδυ δεν κοιμάται. Η διοίκηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να βιαστούμε αυτήν τη στιγμή, πρέπει να δούμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε και θα πάρουμε τη σωστή απόφαση».

Προσπαθήστε να φανταστείτε, να δουλεύετε σε μια εταιρεία, να έρχεστε, διαβάζοντας τα νέα, ότι η εταιρεία σας ψάχνει για έναν άνθρωπο για τη θέση σας. Πως μπορώ να σα ελέγξω; Με ένα όπλο; Είναι κομμάτι της δουλειάς, από τα χειρότερα κομμάτια της δουλειάς... Βλέπω πόσο πολύ επηρεάζονται οι παίκτες. Είμαι παλιός, ξέρω πως είναι η δουλειά αυτή. Κάθε φορά που έρχονται εδώ και έχω τους παίκτες μου στο γήπεδο είμαι χαρούμενος. Δε διαβάζω τα νέα, δε διαβάζω φήμες. Αν είχαμε στατιστικά για αυτά που γράφονται που είναι αλήθεια και τι μ@λ@κί@, θα πρέπει σταματήσετε να γράφετε! Υπάρχουν φήμες για παίκτες που όχι μόνο δεν έχουμε μιλήσει, αλλά ούτε καν έχουμε σκεφτεί να μιλήσουμε! Εγώ θα προστατεύσω τους παίκτες μου με όλη μου την ενέργεια. Θα ήθελα ένα πιο... ανθρώπινο τρόπο στην προσέγγιση σας, αλλά ξέρω ότι είναι ένα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς.»

Για την αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ:

«Για μένα, επειδή ζω παιχνίδι με το παιχνίδι και κοιτάω πάντα το επόμενο, όχι και πολλά. Ξέρω ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο μας. Βλέπω ότι το τελευταίο μπάνερ μας στο γήπεδο, είναι σε προηγούμενο αιώνα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψουμε σε εκείνες τις εποχές. Είναι η ανταμοιβή για τον κόσμο και τους παίκτες, γιατί πρέπει να νιώσουν κι αυτοί ότι πηγαίνουν καλά. Τους πιέζω κάθε μέρα, αλλά αυτό δείχνει για όλο το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη συνέντευξη τύπου ο Μυστακίδης!

Η ιδιαίτερη κίνηση του μεγαλομετόχου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης βρέθηκε στο PAOK Sports Arena, προκειμένου  να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Δικεφάλου απέναντι στους Βίκος Falcons.

Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού ΠΑΟΚ, βρέθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη συνέντευξη τύπου για πρώτη φορά. και άκουσε με προσοχή όσα ανέφερε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Μια κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον του για την ομάδα αφενός, αλλά και αφετέρου ίσως είναι ένδειξη εξελίξεων, μετά τον τραυματισμό του Τζέντι Όσμαν, και τη γνωστοποίηση του διαστήματος που θα απουσιάσει αφετέρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι ήρθε το 6 στα 6! (vid)

Τα καλύτερα από τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στους Βίκος Falcons

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε των Βίκος Falcons με 93-67 στο PAOK Sports Arena, παραμένοντας πρώτος στη βαθμολογία, μετά το ιστορικό 6 στα 6.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ