Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Και τώρα που κατάλαβαν όλοι το πρόβλημα…

Το 2019 κλείνει με τον ΠΑΟΚ να βλέπει ξεκάθαρα πλέον το φάντασμα του υποβιβασμού, όσο και αν κάποιοι προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι. 

Ηλίας Καπράλος

Και τώρα που κατάλαβαν όλοι το πρόβλημα…

Κατά καιρούς για το μπασκετικό τμήμα του ΠΑΟΚ γράφονται πολλά. Ο καθένας έχει και από μία άποψη. Ως επί των πλείστον οι περισσότεροι που μιλούν έχουν ξεχάσει που είναι το Παλατάκι, ή εάν τους δώσει μία μπάλα μπάσκετ θα κάνουν πώς σούταρε ο Κόρφας. Άλλοι πάλι μένουν στις παλιές χρυσές εποχές και ωραίες αναμνήσεις και λένε ότι έχουν ζήσει Πέτζα και Μπάνε και τώρα δεν μπορούν να δουν τον Λιούις και τον Τσόχλα. Άλλοι πάλι που είναι και οι περισσότεροι μένουν στα πρόσωπα. Δεν συμπαθούν τον Μπάνε, για όλα φταίει αυτός, έφαγε λεφτά από τον Σαββίδη και έτσι ο Ιβάν του γύρισε την πλάτη. Δεν συμπαθούν τον Ζουρνατζίδη, ήθελε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και έβαλε μέσα την ομάδα. Δεν συμπαθούν τον Γαλατσόπουλο, έγινε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και τώρα δεν ασχολείται με τον ΠΑΟΚ. Δεν συμπαθούν τον Παπαθεοδώρου, έφαγε τον Σούλη και ανέβασε το μπάτζετ για να φανεί ο ίδιος, έδιωξε και δύο οπαδούς που τον ασκούσαν κριτική. Δεν συμπαθούν τον Καραμπέρη, ήθελε να γίνει πρόεδρος και τώρα που δεν έγινε σηκώθηκε και μας παράτησε. Δεν συμπαθούν τον Φλεβαράκη, τον έφαγαν οι παλιοί για να βάλουν τον Χαραλαμπίδη. Ένας κυκεώνας κατηγοριών μικροσυμφερόντων γύρω από μία ΚΑΕ που έχει ελάχιστα έσοδα και πολλούς παρατρεχάμενους που δεν μπόρεσαν να βολευτούν στην ΠΑΕ και ευελπιστούν στην μεγάλη ιδέα. Ποια είναι αυτή, εάν ποτέ αναλάβει ο Σαββίδης να είναι οι πρώτοι που θα διαχειριστούν τα χρήματά του. 

Εάν λοιπόν αγαπημένοι φίλοι ο Σαββίδης δεν έμπαινε στην ΚΑΕ λόγω του Πρέλεβιτς, από τον Ιούλιο θα μπορούσε να είχε βάλει ήδη τα πρώτα χρήματα και τους δικούς του ανθρώπους μέσα στην ΚΑΕ. Δεν το έκανε όμως και αυτό δείχνει ότι κανένας δεν μπορεί να έχει ως στήριγμα την οικογένεια Σαββίδη σε ότι υπόσχεται και πράττει μέσα στην ομάδα. Η ομάδα έχει την υποχρέωσή της να πορευτεί μόνη της και αν ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να βοηθήσει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνει μόνο σαν μία έξτρα βοήθεια μέσα στην χρονιά και όχι σαν μία μόνιμη υποχρέωσή του. 

Πάμε όμως και στα δικά μας. Επιτρέπεται ένας κόσμος και ένας οργανισμός όπως ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον ΑΣ να μην κινεί τις διαδικασίες για να βρεθούν χρήματα. Και δεν μιλάμε για καποιο τμήμα που μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αλλά και για το μοναδικό τμήμα που έχει ευρωπαϊκούς τίτλους στο παλμαρέ του και είχε γίνει το πρώτο σκαλοπάτι για δεκάδες παράγοντες του ΠΑΟΚ που μετά είτε μπήκαν στο ποδόσφαιρο, είτε στον ΑΣ είτε στο βόλεϊ. Το μοναδικό τμήμα που κέρδισε μέσα από τις δικές του ενέργειες και επιτυχίες ένα ιδιόκτητο κλειστό γήπεδο, για να μπορεί ο ΑΣ ΠΑΟΚ να διοργανώνει όποιο event επιθυμεί και να καρπώνεται τα οφέλη του. Θέλετε να δούμε που παίζουν και πόσα πληρώνουν οι άλλες ΚΑΕ για τα γήπεδα και τα προπονητήρια τους. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός των 6 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν έχει γήπεδο. 

Κι όμως αντί όλοι να πέσουν πάνω στην ΚΑΕ για τη σωτηρία της ομάδας, η ομάδα έχει πλέον 3 μέλη ενεργά στο ΔΣ της, από τα οποία, οι δύο είναι κατ’ ορισμού άπειροι να διαχειριστούν την κατάσταση και μπήκαν μετά από πρόσκληση του ΑΣ ΠΑΟΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να τους δοθούν τα αντίστοιχα εχέγγυα για να κυλήσει ομαλά αυτή η χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε με ένα αγωνιστικό μπάτζετ των 300-400 χιλ. ευρώ. Αλήθεια που είναι αυτοί οι “φωστήρες” του μπάλες που μας ζάλισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι η ομάδα με ένα τέτοιο μπάτζετ θα μπορούσε άνετα να μπει στην 8άδα και να έχει μία αξιοπρεπείς πορεία; Τους βλέπετε πουθενά; Συγνώμη προφανώς και δεν θα ζητήσουν ποτέ, αντιθέτως έχουν βάλει όποιον ξέρουν να επιτεθεί και στη νέα διοίκηση της ομάδας, γιατί απλά στον δικό τους μικρόκοσμο θα πρέπει πάντα κάποιος να φταίει για την κατάσταση, ένα εύκολο θύμα, κυρίως αδύναμο να αντιδράσει όταν του την πέφτουν όλοι οι “φωστήρες” μαζί. 

Ο δρόμος είναι ένας και δύσκολος. Στήριξη, οικονομική και προσωπική και 6 νίκες μέσα στο 2020 με κάθε αγωνιστικό τρόπο και με κάθε οικονομικό κόστος! Και με τους ειδικούς της πλάκας που έχουν κρυφτεί θα τα πούμε όταν όλα θα έχουν τελειώσει με θετικό πρόσημο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Θα ανακάμψουμε γιατί είμαστε μαχητές» (pic)

Ο Βασίλης Τριλυράκης τοποθετήθηκε για την κατάσταση σε ΚΑΕ και ομάδα ενόψει της συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και στενός συνεργάτης του Θανάση Χατζόπουλου, έκανε τη δική του τοποθέτηση μέσω social media, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρα, αναλύοντας την κατάσταση, τόσο στο διοικητικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς το ένα έχει άμεσο αντίκτυπο στο άλλο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάκαμψη.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Αδέρφια συνοπαδοί μας, θα σας πω ένα δύο πράγματα για την ομάδα μας

Από πέρυσι τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης του τμήματος με μπροστάρη και χρηματοδότη τον Θανάση σας είπαμε ότι ο δρόμος μόνο εύκολος δεν είναι και σίγουρα είναι μακρύς και επίπονος για όλους μας. Μπήκε ο Θανάσης μπροστά με την τρέλα του και την επιμονή του να σώσει την ομάδα, και έβαλε μια ολόκληρη περιουσία όταν όλοι σφυρίζαν αδιάφορα.

Πέρυσι πληρώσαμε μαζί με την βοήθεια του κόσμου 4 ολόκληρα μπάτζετ προηγούμενων ετών! Είχαμε μια πολύ αξιόλογη πορεία στο αγωνιστικό, δεδομένων των δυνατοτήτων, με μπροστάρη έναν προπονητή που νιώθει από ΠΑΟΚ και μπορεί να πάρει το μέγιστο από τους παίκτες του. Φέτος πληρώνουμε επιπλέον ένα ολόκληρο μπάτζετ για τα χρέη προηγούμενων ετών προς το δημόσιο και με την βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη ξεχρεώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι των χρεών προς τρίτους (προμηθευτές, πρακτορείο κ.α.). Επίσης φέτος το αγωνιστικό μπάτζετ είναι αυξημένο περίπου 30% λόγω της συμμετοχής μας στο BCL, γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει στην Ευρώπη για να διατηρεί το brand name του που αυτό προσελκύει παίκτες και χορηγούς.

Για τις δικές μας χρήσεις πέρυσι και φέτος, είναι στο ακέραιο όλοι πληρωμένοι χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου χρήματα ούτε από την ΑΜΚ ούτε από την βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη, αυτά πήγαν όλα στα χρέη προηγούμενων διοικήσεων.

Φέτος στήθηκε μια ομάδα που θα μπορεί να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα και παράλληλα να παίξει και Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως προς το παρόν είμαστε άτυχοι γιατί οι πολλοί τραυματισμοί δεν μας έχουν αφήσει να παίξουμε με ολόκληρη την ομάδα και να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της. Ο αθλητισμός θέλει και τύχη, όπως πέρυσι παίρναμε εμείς παιχνίδια στο buzzer beater, έτσι δυστυχώς φέτος μας τα παίρνουν άλλοι. Είμαστε και ΠΑΟΚ άλλωστε μην το ξεχνάμε..

Σίγουρα και λάθη γίνανε κανείς μας δεν έχει το αλάνθαστο.

Πάντως παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα ανακάμψουμε γιατί είμαστε μαχητές, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Να είστε σίγουροι ότι και εμείς θα θέλαμε πιο πολύ από όλους όλα αυτά τα χρήματα που πάνε στα παλιά χρέη να μην υπήρχαν και να πηγαίνανε στο αγωνιστικό και να έχουμε μια ομάδα με μεγαλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ, μια ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αλλαγές σε παίκτες χωρίς να την νοιάζει το οικονομικό και να μπορεί να διεκδικήσει όλο και περισσότερα.

Αυτό όμως έρχεται μετά αφού ξεχρεώσεις τα πάντα, για αυτό υπομονή!

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι η αγάπη του κόσμου, μια αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, έναν λαό που τρέχει παντού ώστε να είναι δίπλα στην ομάδα και την δίνει δύναμη να συνεχίσει.

Είμαστε σίγουροι πως θα έρθει η ώρα που και η ομάδα θα τους δώσει πίσω την χαρά και την περηφάνια που τους αξίζει

Π.Α.Ο.Κ. 1926»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η εκτίμηση του κόσμου, ο Λοβ και ο… Κόμπι (pics & vid)

Ο Αμερικανός ήταν μοιραίος χθες και θέλει να ανακάμψει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έπρεπε να παίξει και για τον Γκρίφιν και για τον Κάρτερ χθες. Έπρεπε να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο στο παρκέ, με τόσες απουσίες και το έκανε για περίπου 35 αγωνιστικά λεπτά.

Τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 9/17 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 τάπα, 2 κλεψίματα, 5 κερδισμένα φάουλ και 1 λάθος. Το 1 λάθος, όμως, ήταν στην τελευταία επίθεση, που του έκλεψε τη μπάλα στην παγίδα ο Δίπλαρος και κάπου εκεί, το ματς χάθηκε για τον ΠΑΟΚ Μαteco.

«Με κάθε προσπάθεια και αποτυχία, δουλεύω ακόμα περισσότερο και πιο αποφασισμένος. Πάμε» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, o αρχηγός της ομάδας, ο οποίος παρά το λάθος στο τέλος και την ήττα στην Πάτρα, ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο, αναγνώρισε τη μεγάλη του προσπάθεια, με τον ίδιο να αναφέρεται στον ιδιαίτερο αυτό δεσμό, μέσω του λογαριασμό του στο Instagram.

Ακολούθησε μία νέα δημοσίευση, αυτήν τη φορά στο πρότυπο του στο μπάσκετ και στη ζωή, τον Κόμπι Μπράιαντ, χρησιμοποιώντας μια φράση του. «Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους να είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν» είχε πει ο «Βlack Mamba» και το μοιράστηκε με τους ακόλουθους του ο Λοβ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταφυσική, ανεξήγητα, «μάτι»…

Αν υπάρχει μαγική εικόνα στο μπάσκετ, την είδαμε χθες στην Πάτρα. Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να ξεκαθαρίσουμε από τις πρώτες λέξεις, ότι ο υπογράφων δεν πιστεύει σε καμία δεισιδαιμονία, άντε λίγο στην «αύρα» κάποιες φορές και μέχρι εκεί. Το χθεσινό όμως στο κλειστό της Περιβόλας, όσο και να ψάχνει κάποιος να βρει εξήγηση, στο τέλος καταλήγει να μιλάει για μεταφυσική δραστηριότητα.

Έχει χάσει παιχνίδια με διάφορους τρόπους ο ΠΑΟΚ Μαteco φέτος και η ήττα με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο «πονάει» πολύ, αλλά στα δικά μας τα μάτια, η χθεσινή, «πόνεσε» πολύ περισσότερο.

Όσο και να ψάχνουμε δε μπορούμε να βρούμε εξήγηση στα περισσότερα από όσα έγιναν χθες. Ο Απόλλων ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο, με 12/19 τρίποντα! Από τα 12 εύστοχα, τα 9-10 ήταν μαρκαρισμένα. Από τις 19 προσπάθειες, περίπου 15 ήταν με άμυνα. Κι όμως, το πρώτο μέρος λήγει 53-37…

Κι εκεί που λες από το 24’ και μετά, πως ο ΠΑΟΚ Μαteco, βρήκε τη λύση με άμυνα ζώνης με προσαρμογές, με μεγάλα σουτ ο ΝτιΛέο, με προσπάθειες που ξέρει να παίρνει καλά ο Λοβ και με τον Μάντζαρη, να βγάζει ποιότητα και εμπειρία στην τέταρτη περίοδο, ένα τρίποντο του Ντέιβις (που σουτάρει με κάτω από 30% στο πρωτάθλημα) κι ένα ακόμα του Δίπλαρου από τη… Ζάκυνθο, έφεραν τη νίκη στον Απόλλωνα. Για την τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ Μαteco, θα αναφερθούμε εκτενώς παρακάτω.

O Απόλλων του Δίπλαρου και του Τσαλμπούρη, των μέτριων Αμερικανών, σημείωσε χθες 17 τρίποντα. Ρεκόρ της ιστορίας του, ρεκόρ του φετινού πρωταθλήματος ως τώρα. Ενδεικτικά στο αντίστοιχο ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα, στο πρόσφατο παιχνίδι στο Μιλάνο με την Αρμάνι, ο Ολυμπιακός έβαλε 18. Οι Γουόριορς χθες βράδυ, στην ήττα τους από τους Σπερς, έβαλαν 13. Σε 39 προσπάθειες. Ο Απόλλων της Πάτρας, κόντρα στον ΠΑΟΚ Μαteco, είχε 17/35…

Ο δε Τσαλμπούρης; Ρεκόρ καριέρας και γι’αυτόν με τους 25 πόντους που είχε χθες. Το προηγούμενο του, ήταν οι 22 που είχε βάλει πέρσι στη νίκη επί του Άρη στο Παλατάκι. Πράγματα που προσπαθείς να εξηγήσεις, αλλά ειλικρινά, δε γίνεται!

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που δεν έγιναν μόνο χθες. Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ Μαteco, έχει σοβαρό θέμα στην ανακοπή του ρυθμού του αντιπάλου. Έγιναν όσα έγιναν στο πρώτο μέρος και τάιμ άουτ δεν ήρθε σχεδόν ποτέ. Κι όπως έχουμε πει πολλές φορές, σε αυτό το πρωτάθλημα, με αυτές τις ομάδες που αλλάζουν ξένους κάθε τρεις και λίγο, ο μόνος τρόπος για να βρουν ρυθμό, είναι να «ζεσταθούν» 1-2 παίκτες τους, να αρχίσουν τα «ινδιάνικα» (όπως ο Κόουλμαν χθες) και μετά, παλεύεις με τα κύματα…

Όσο για την τελευταία επίθεση; Έχοντας καεί από το χυλό, ο Λυκογιάννης (βλ. Νίμπουρκ, Περιστέρι), φυσάει και το γιαούρτι πλέον. Δίνει εντολή για φάουλ στην άμυνα και φαίνεται και από την κάμερα, την ώρα του αγώνα, να λέει στους παίκτες του, πως έχει τάιμ άουτ για τα τελευταία έξι δευτερόλεπτα.

Κι όπως αποδεικνύεται από το κλέψιμο του Δίπλαρου στον Λοβ, καλύτερα να το ρίσκαρε ο ΠΑΟΚ Μαteco με την προηγούμενη άμυνα κι ας δεχόταν ένα ακόμα buzzer-beater…

Απλά δείτε στα βίντεο παρακάτω, την ανάλογη επίθεση του Περιστερίου στο Παλατάκι, με 4 δευτερόλεπτα να απομένουν μετά το τάιμ άουτ του Μανωλόπουλου, με το σκορ στο 86-84 υπέρ του ΠΑΟΚ Μαteco. Το αποτέλεσμα το θυμάστε όλοι.

Δείτε και αυτήν του «Δικέφαλου» χθες. Δε γίνεται σε αυτό το επίπεδο, να μην υπάρχουν 2-3 εναλλακτικές, πέρα από την προφανή επιλογή, να πάει η μπάλα στον Λοβ δηλαδή, που το περίμεναν όλοι. Ο Βετούλας, από ένα σημείο και μετά, είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή να μην πηγαίνει δεξιά ο Αμερικανός, σε αυτήν την περίπτωση, ήταν έτοιμος να στείλει «παγίδα» και ο Δίπλαρος έκλεψε τη μπάλα. Νωρίτερα, στέλνοντας τον Λοβ μόνο αριστερά, δέχτηκε την τάπα από τον Ντέιβις…

Τόσο με τη Νίμπουρκ, όσο και με το Περιστέρι, πριν δεχτεί τα buzzer-beater, ο ΠΑΟΚ είχε βγάλει πολύ καλές επιθέσεις. Γκολ-φάουλ του Τζόουνς στην πρώτη περίπτωση, καλάθι του Λοβ στη δεύτερη. Χθες όμως, τζίφος…

Υπάρχουν δηλαδή, όοολα τα μεταφυσικά που έγιναν χθες, υπάρχουν όμως και μερικές λεπτομέρειες, που στο τέλος, παίζουν το ρόλο τους. Και ο ΠΑΟΚ Mαteco, που δεν είχε Γκρίφιν, Τζόουνς, Γιάνκοβιτς και Κάρτερ, ακόμα και με τόσα τρίποντα από τον Απόλλωνα, θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τη νίκη και σήμερα, να ήταν όλα καλά.

Άδικο ή μη, το 2-6 στο πρωτάθλημα είναι η πραγματικότητα για την ομάδα αυτή. Με Άρη εντός και Ιωνικό εκτός, πρέπει να κάνει 2/2 πάση θυσία, αν θέλει να κοιτάξει προς τα πάνω στη βαθμολογία.

Να βάλουμε τα χθεσινά, να βάλουμε όσα γίνονται με τραυματισμούς, να βάλουμε όσα έχουν συμβεί με κάποιες ήττες από την αρχή της σεζόν, όπως τα έλεγε παρακάτω ο φίλος είναι τα πράγματα…

Υ.Γ.: «Γιατί δεν πήραν παίκτη αντί του Κάρτερ; Οι άλλοι πως βρίσκουν και τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα;» ρωτούν πολλοί από χθες. Απλά γιατί δε βρήκαν κάτι. Και παίκτες όπως ο Χόλογουελ ή ο Σ. Γιάνκοβιτς, που όντως ασχολήθηκε ο ΠΑΟΚ Mαteco, δεν πιστεύουμε ότι ήταν αυτό που ψάχνει. Ούτε φυσικά ο Χαραλαμπόπουλος, που η οικονομική απόσταση ήταν μεγάλη και συνεχίζει στη Φορτιτούντο, από τη Βενέτσια.

Υ.Γ. 2: Ζήσαμε για να δούμε μαγική εικόνα και στο μπάσκετ. Στο πιο δίκαιο ομαδικό άθλημα.

Υ.Γ. 3: Το επίπεδο των μεταδόσεων της ΕΡΤ, αρκετές φορές είναι ανάλογο της όλης παραγωγής και της όλης σημασίας που δίνει στο προϊόν. Χαμηλό δηλαδή.

Υ.Γ. 4: Αν δεν υπήρχε η οικογένεια Σαββίδη και η «τρέλα» του Θανάση Χατζόπουλου, δε θα υπήρχε και το μπάσκετ του ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή στη Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending