Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Μπορεί με την έλευση του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο, τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ να έχουν βελτιωθεί, ωστόσο μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, η εικόνα της ομάδας δεν επιτρέπει και πολλά χαμόγελα.

Νίκος Μοσχοβίτης

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι, πάρα τη νίκη. Το θέμα με τη νοοτροπία που υπάρχει, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιστρέψει περίπου στα επίπεδα που έφεραν την αναπόφευκτη αλλαγή στον πάγκο. Και χθες, ο ΠΑΟΚ, με το που δέχτηκε το πρώτο δύσκολο σουτ από τον αντίπαλο (στην προκειμένη από τον Γκότσερ), πάλι τον πήρε από κάτω, με αποτέλεσμα ο Γκότσερ να μοιάζει στη συνέχεια… Ντουράντ και στην επίθεση, το καθένα λάθος να φανερώνει την έλλειψη καθαρού μυαλού.
 
Στοιχείο και μάλιστα σημαντικό, από το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν μόνο ο αριθμός 18, δίπλα από τα λάθη στη στατιστική. Ήταν ότι από τα 18, τα 12 τα έκαναν οι δύο που ήρθαν με την ευθύνη της οργάνωσης της ομάδας. 7 ο Γκρίφιν και 5 ο Παπαντωνίου. Και άντε ο πρώτος, έβαλε και 24 πόντους, έμεινε και στο παρκέ για περισσότερο από 32 λεπτά, αν και πάλι ο αριθμός των επτά λαθών είναι μεγάλος.
 
Ο δεύτερος; Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα του φέτος, εκτός κι αν επηρεάστηκε τόσο πολύ από τη διακοπή. Προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, οδεύει πλέον στα 31 και η εμπειρία δεν του λείπει. Μόνο ο ίδιος μπορεί να καθαρίσει το μυαλό του και να γίνει χρήσιμος στα σύνολο, με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Ειδικά τον Παπαντωνίου, φαίνεται να τον έχει πάρει πολύ από κάτω και αν κάποιος μπορεί να το αλλάξει αυτό, είναι μόνο ο ίδιος του ο εαυτός. Δεν είναι και κανένα παιδάκι…
 
Γενικά, η χθεσινή εικόνα είναι συνέχεια προηγούμενων αγώνων, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και αλλαγής στον πάγκο. Με τον Άρη, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, στο πρώτο παιχνίδι του Λυκογιάννη, ωστόσο δε μπορεί να μη σημειωθεί ότι όσο πλησίαζε το τέλος, η ομάδα όχι μόνο δε «σκότωνε» το παιχνίδι, αλλά έδειχνε ικανή και να το χάσει.
 
Στη Ρόδο, μετά από το καλύτερο της φετινό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο, χάλασε και πάλι το μυαλό. Τουλάχιστον εκεί, βγήκε το ένστικτο της επιβίωσης στο τέλος και με τα μεγάλα σουτ του Μπιτς και του Τέρνερ, ήρθε η νίκη.
 
Με τον Ιωνικό υπήρξαν και πάλι… τάσεις αυτοκτονίας στο τέλος, στο Περιστέρι, με το που οι γηπεδούχοι άρχισαν το μπασκετικό «ξύλο», ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε και ο ΠΑΟΚ, δε μπορούσε να ακολουθήσει.
 
Χθες, κόντρα στη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, με τρεις καινούργιους παίκτες (Λόρενς, Γκότσερ, Πουαριέ) και τον καλό σκόρερ Γκριν, εκτός λόγω τραυματισμού, δέχτηκε 87 πόντους, από μια ομάδα που ο μέσος όρος της, είναι κάτι παραπάνω από 71. Ο Λυκογιάννης συνεχίζει να αποφεύγει να μιλάει για αλλαγές, δεδομένου ότι οι νίκες έρχονται, ενώ γενικά και η δική του φιλοσοφία, δεν είναι τέτοια.
 
Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος χθες, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες της ομάδας, καθώς δεν την έφτιαξε αυτός. Με άλλο προπονητή και αγωνιστικό σκεπτικό όμως, δομήθηκε το συγκεκριμένο ρόστερ, με άλλον συνεχίζει. Και η εμπειρία λέει ότι 9/10 φορές, η ομάδα προσαρμόζεται στα «θέλω» του προπονητή, παρά το αντίθετο.

Ακολουθεί ένας δεύτερος γύρος, πάρα πολύ απαιτητικός για τον ΠΑΟΚ. Εντός, έχει να παίξει με ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Παναθηναϊκός, ο Προμηθέας, η ΑΕΚ, το Περιστέρι… Θεωρητικά αυτές που διεκδικούν την πρώτη πεντάδα. Εκτός, θα πάει στο Λαύριο, στη Λάρισα, στο Παλέ, στη Νίκαια, στο Μεσολόγγι.
 
Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι το πρόβλημα στη νοοτροπία, είναι μεγάλο και παρότι ήρθαν και οι νίκες, δε βελτιώνεται. Και όταν θα έρθουν οι ήττες θα είναι αργά, για αλλαγές στο ρόστερ που δείχνουν αναπόφευκτες, πάντα σε συνάρτηση με το οικονομικό και το τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά. Μια αγορά που έχει γίνει ακόμα πιο περίεργη φέτος, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες, που είναι εκτός από την περσινή διακοπή του Μαρτίου.
 
Κι επειδή αυτό που κρατάει «δέσμιο» τον Θανάση Χατζόπουλο, είναι οι παλιές οφειλές, ένας ακόμα λόγος για στήριξη στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ, είναι και αυτή. Να βοηθηθεί με περισσότερα εφόδια και η φετινή ομάδα, για να διεκδικήσει ό,τι μπορεί παραπάνω. Εκτός και αν όλοι μέσα σε αυτήν, είναι ικανοποιημένοι με το μίνιμουμ των στόχων. Κάτι που δεν (θέλουμε να) πιστεύουμε…

Υ.Γ.: Κουβέντα, προτάσεις, αντιπροτάσεις για κάτι πάρα πολύ απλό. Πιο ιδανικές συνθήκες, για διεξαγωγή Final 8 στο Κύπελλο, δεν υπάρχει. Και αν στη Ρόδο, έπρεπε όλες οι ομάδες να μπουν σε αεροπλάνα, στην Αθήνα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και φυσικά το ΟΑΚΑ, έχει τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει οκτώ ομάδες, σε συνθήκες «φούσκας». Και η Θεσσαλονίκη; Έχει βγει εδώ και χρόνια από το κάδρο τέτοιων διοργανώσεων…

Υ.Γ. 2: Χθες ο Μπιτς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. 15 πόντοι, με 3/3 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 2/2 βολές και 11 ριμπάουντ, σε 20 λεπτά συμμετοχής. Αν καταφέρει να σταθεροποιήσει το μακρινό σουτ, τότε θα γίνει πιο χρήσιμος για την ομάδα. Στα θετικά και οι 17 πόντοι του Λοβ, έστω και με 13 βολές. Πόντοι είναι και αυτοί (ρωτήστε και τον Λάνγκφορντ, που τόσες σουτάρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ). Είναι πολύ κομβικός ο Αμερικανός και μπαίνοντας στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, το ανέβασμα του είναι μάλλον απαραίτητο.

 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ