Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπροστά σας ο Χατζηαβάτης μοιάζει παλικάρι!

Χατζηαβάτης. Ήρωας του θεάτρου σκιών. Κόλακας, συμβιβασμένος, οσφυοκάμπτης και δειλός, βολεμένος και ξεπουλημένος, ο ντελάλης του Πασά…

Στέργιος Αναστασιάδης

Μπροστά σας ο Χατζηαβάτης μοιάζει παλικάρι!

Και όμως. Μπροστά σε διαιτητές όπως οι Καρακατσούνης (κυρίως), Ζαχαρής και Τσιμπούρης (που θα μπορούσαν να πάρουν πάνω τους της φάση εάν είχαν το σθένος και την ευθιξία), ο Χατζηαβάτης μοιάζει… παλικάρι, ντόμπρος και λεβέντης!

Η ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ είναι γεμάτη από «σφαγές». Κλοπές πρωταθλημάτων με υπόδειξη… πέντε δευτερολέπτων, κλοπές Κυπέλλων με απίστευτα σφυρίγματα φάουλ εις βάρος των Πρέλεβιτς, Κόρφα όταν οι ομάδες είχαν… έξι παίκτες προκειμένου να μεγαλώσει την τροπαιοθήκη του ο… χαϊδεμένος «αυτοκράτορας», κλοπές ακόμα και προσφάτως με πρωταγωνίστρια την Τσαρούχα στον τελικό στα Δύο… Κοράκια, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ακόμα να περιμένει το ριπλέι από την ΕΡΤ, για το ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Παπαπέτρου 33,9 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ενώ το σκορ ήταν 75-73 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ακόμα όμως και το απίστευτο σφύριγμα του Παπαδημητρίου εις βάρος του Ζόραν Σάβιτς για παράβαση πέντε δευτερολέπτων στο φινάλε του πέμπτου τελικού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ τη σεζόν 1993-94, μοιάζει… πταίσμα μπροστά στη χθεσινή αλητεία στο ΟΑΚΑ, αν βγει από το κάδρο η σπουδαιότητα των δύο αναμετρήσεων.

Αλήθεια, ο Καρακατσούνης που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στο φάουλ για… κόκκινη κάρτα, όπου ο Ζήσης «γκρεμίζει» τον Λαβ με το γόνατό (!) του, πως μπορεί κοιμήθηκε χθες το βράδυ; Σαν… πουλάκι είναι η απάντηση. Ποιος έχασε την τσίπα για να την βρουν οι Έλληνες διαιτητές του μπάσκετ, οι οποίοι φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατρακύλα και την απαξίωση του αθλήματος στη χώρα μας; Μότο τους; Οι μεγάλοι να κερδάνε και άλλοι να πάνε να… διαμαρτυρηθούν.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε Παναθηναϊκός, ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΑΕΚ, ούτε καν Προμηθέας ή Περιστέρι. Δεν έχει για παράδειγμα μεγαλομετόχους να μπαίνουν (κακώς) στα γραφεία της ΚΕΔ και να τρέχουν να κρυφτούν μέχρι και οι… κατσαρίδες, ούτε οπαδοί του συγκεντρώνονται (κακώς) κάτω από σπίτια διαιτητών με μηχανάκια εκτοξεύοντας απειλές!

Ποιος δίνει όμως το δικαίωμα στον εκάστοτε διαιτητή να κλέβει μέρα μεσημέρι, με απίστευτα ξεδιάντροπο και αναίσχυντο τρόπο, το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να πάρει μία νίκη γοήτρου, μια νίκη που θα δώσει το δικαίωμα στους φίλους του να χαμογελάσουν για δύο ώρες, μια νίκη που θα αποτελέσει μία ηθική επιβράβευση των ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι του και μέσα στην ομάδα;

Ερώτηση: Θεωρείτε πως εάν η συγκεκριμένη φάση λάμβανε χώρα σε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και αντί του Λαβ ήταν o Παπαπέτρου, ο Καρακατσούνης θα βρισκόταν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ή θα είχε πάρει το πρώτο αεροπλάνο για… Αλάσκα προκειμένου να συναντήσει την ανακρίτρια του Noor 1; Θα περνούσε καν από το μυαλό του να σφυρίξει ξανά παιχνίδι της Basket League, της Α2 ή της Β΄ Εθνικής, ακόμα και αν δεν τον καρατομούσαν… πέντε λεπτά μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Θα έχανε η… βενετιά βελόνι εάν ο ΠΑΟΚ έφευγε χθες νικητής από το ΟΑΚΑ. Αυτό είναι (δυστυχώς) δεδομένο. Ούτε δεύτερος θα τερμάτιζε εάν το παιχνίδι πήγαινε στην παράταση και έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα, ούτε τρίτος, ούτε τέταρτος και ούτε θα «έκοβε» τον δρόμο της ΑΕΚ προς τους τελικούς του πρωταθλήματος. Απλά θα έδινε τέλος στο σερί νικών της.

Είπαμε όμως. Τον Χατζηαβάτη δεν τον ενδιαφέρει εάν το διακύβευμα είναι μεγάλο ή μικρό. Τον ενδιαφέρει μόνο να γίνει αρεστός στον Πασά, ακόμα και αν εκτεθεί στα μάτια όλης της κοινωνίας. Την αξιοπρέπεια ας την επιζητήσουν άλλοι…

Υ.Γ.1: Η παρουσία στα γήπεδα της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής, πρέπει να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης σου. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Δικαίωμά σου να φωνάζεις και εσύ για τη διαιτησία. Είναι γνωστό άλλωστε. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αλλά ρε φίλε, «κατά την γνώμη μου δεν είναι φάουλ, αλλά εάν η φάση ήταν εις βάρος της ΑΕΚ θα ζητούσα φάουλ;»,

Υ.Γ.2: Από έναν… ειδικό του μπάσκετ, όταν μάλιστα αυτός εργάζεται στη Δημόσια ή Κρατική Τηλεόραση, περιμένεις να ακούσεις μία κρίση για τη φάση που κρίνει ένα παιχνίδι. «Υπάρχει σύγκρουση, μας πιέζει ο χρόνος, τα συμπεράσματα δικά σας»; Μην ανησυχείς, ο κόσμος τα έχει βγάλει τα συμπεράσματα του εδώ και πάρα πολύ καιρό…

Υ.Γ.3: Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Χατζηαβάτης, μπορούν πάρουν μία γεύση στο παρακάτω βίντεο, ενώ ακολουθεί το φάουλ που δεν δόθηκε χθες στο ΟΑΚΑ και θα μείνει στην ιστορία του… φουκαριάρικου ελληνικού μπάσκετ!

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ