Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Άλλοι με σφεντόνες, άλλοι με Ραφάλ

Μπορεί να μένει ένα «γαμώτο» κυρίως στην ίδια την ομάδα, μετά τη χθεσινή υπερπροσπάθεια κόντρα στον Προμηθέα, αλλά όσοι την αποτελούν πρέπει να κοιτούν περήφανα στον καθρέφτη τους σήμερα.

Νίκος Μοσχοβίτης

Άλλοι με σφεντόνες, άλλοι με Ραφάλ

Στη ζωή, είναι καλό γενικά να ξέρει ο καθένας ποιο είναι το ταβάνι του και οι άλλοι επίσης, να ξέρουν τι προσδοκίες πρέπει να έχουν από αυτόν. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ, που όπως έχουμε πει και αναλύσει από εδώ δεκάδες φορές, είναι το πιο δίκαιο άθλημα και 9,5 στις 10 φορές, ο ποιοτικότερος, ο καλύτερος, ο πιο γεμάτος και ο πιο ακριβός, νικάει.
 
Αυτό έγινε και χθες στο Παλατάκι, πάρα τη συγκινητική προσπάθεια των παικτών του Άρη Λυκογιάννη. Ο Γκρίφιν με τον Λοβ, με τα καλά τους και τα στραβά τους, με όλο το αμυντικό πλάνο του Προμηθέα του ροτέισον των 12 παικτών, να είναι συγκεντρωμένο επάνω τους, κουβάλησαν σχεδόν 45 λεπτά την ομάδα, ενώ δύο μέρες πριν, έδωσαν άλλο ένα παιχνίδι μεγάλης έντασης και ενέργειας.
 
Θα ήταν θαύμα, αν με αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ νικούσε χθες, ακόμα κι αν έφτασε τόσο κοντά. Και το ότι έφτασε τόσο κοντά, αποτελεί από μόνο του μια πραγματική υπέρβαση για την ομάδα αυτή, όπως σωστά σημείωσε χθες ο Λυκογιάννης. Μέσα σε 72 ώρες, αυτός ο ΠΑΟΚ που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ξεκάθαρες αδυναμίες στο ρόστερ του, κράτησε στους 61 πόντους τον Ηρακλή και πήρε την πρόκριση και στους 60, έναν Προμηθέα που διεκδικεί πρωτάθλημα και Κύπελλο φέτος, χάνοντας στις λεπτομέρειες και στο έξτρα πεντάλεπτο, με δύο τρίποντα από τα… καλώδια (που έλεγε και μια ψυχή) από τον Αγραβάνη.
 
Το μικρότερο ροτέισον λόγω του τραυματισμού του Μήτρου-Λονγκ, η κακή ημέρα εκτελεστικά του Τέρνερ που δεν πήρε λίγο βάρος στην επίθεση από Γκρίφιν και Λοβ, τα γνωστά λάθη του Παπαντωνίου που δε μπόρεσε να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον Γκρίφιν, είναι διάφορα στοιχεία που όλα μαζί, έπαιξαν το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα. Για να αντιληφθεί κανείς τις αποστάσεις των δύο ομάδων, ο Γιατράς είχε σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο έξω τον Λούντζη, για να είναι φρέσκος στο δεύτερο και να κυνηγάει παντού τον Λοβ. Ο Γιατράς που έχει για 12ο παίκτη τον Ίαν Μίλερ που στο φετινό ΠΑΟΚ θα έπαιζε 28 λεπτά μέσο όρο…
 
Ο ΠΑΟΚ έκανε την τεράστια προσπάθεια του για να… υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη με σφεντόνες, την ώρα που αντίπαλος στον πόλεμο είχε τελευταίας τεχνολογίας Ραφάλ. Το γεγονός ότι πάλεψε τόσο, ότι με διάφορα τρικ πήγε το ματς στο ένα σουτ, ένα φάουλ, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος, είναι μεγάλο credit σε Λυκογιάννη και παίκτες. Το credit θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν αυτή η ομάδα, κατάφερνε με όλα τα δεδομένα που αναλύσαμε παραπάνω να πήγαινε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά στο τέλος το μπάσκετ έστω και με αυτόν τον τρόπο, απέδωσε δικαιοσύνη. Σκληρή για τον ΠΑΟΚ μεν, δικαιοσύνη δε.
 
Χρόνο για να αφήσει πίσω της αυτήν την πολύ έντονη εβδομάδα, έχει η ομάδα, καθώς το επόμενο παιχνίδι της τώρα, είναι στις 28 Φεβρουαρίου στην έδρα της Λάρισας. Και όπως πάλι σωστά σημείωσε χθες ο Λυκογιάννης, το μεγάλο ζητούμενο γι’αυτήν είναι να εμφανιστεί με ανάλογη συγκέντρωση και ενέργεια και σε αυτό το παιχνίδι και γενικά, στη συνέχεια.
 
ΥΓ.: Μετά το σοβαρό τραυματισμό που φαίνεται να έχει ο Μήτρου-Λονγκ ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει την έρευνα του στην αγορά για παίκτη στην περιφέρεια. Το τι θα βρει διαθέσιμο στα λεφτά που έχει, είναι ένα ζήτημα, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει πρόβλημα στο στο κομμάτι της οργάνωσης. Χθες, η ομάδα είχε 7 ασίστ για… 19 λάθη, οπότε είναι φανερό που πρέπει να ενισχυθεί.
 
ΥΓ. 2: Αν το δει κανείς προσεκτικά το χθεσινό παιχνίδι, μια χαρά θα καταλάβει ότι οι «γκρι» πάλι με τον τρόπο τους, το έστειλαν προς μια συγκεκριμένη πλευρά. Ήταν τόσο μικρές οι λεπτομέρειες που έκριναν το νικητή, που στα καθοριστικά σημεία τα όποια λάθη, φυσικά και έπαιξαν το ρόλο τους. Δεν καθόρισαν το νικητή, αλλά το ρόλο τους τον έπαιξαν.
 
ΥΓ. 3: Τώρα, πιο πολύ από ποτέ η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, πρέπει να στηριχτεί. Μέχρι στιγμής, έχει πάει πολύ καλά και μια σημαντική μερίδα του κόσμου έχει καταλάβει ότι πρέπει να υποστηρίξει την προσπάθεια. Το έχουν κάνει περίπου 4.500 χιλιάδες και το ποσό που έχει μαζευτεί ως τώρα έχει φτάσει τις 240.000 ευρώ, αν το κάνουν άλλοι τόσοι περίπου, ο στόχος που έβαλε ο Θανάσης Χατζόπουλος θα έχει επιτευχθεί. Και αυτός, είναι ο πιο σημαντικός φετινός στόχος της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: “Ραντεβού” στο Παλατάκι

Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας και η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Απόλλων Πατρών Carna, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18:00, για την 1η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

0210 tickets 

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

Από το PAOK Sports Arena…

Πέμπτη (28/3): 12:00-18:00

Παρασκευή (29/3): 10:00-18:00

Σάββατο (30/3): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

OnLine μέσω του δικτύου της Ticketmaster στη διεύθυνση… https://www.ticketmaster.gr/paokbc-ww/showProductList.html

Τηλεφωνικά στο 2111981535

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 5€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ