Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κλειδί ο έλεγχος ριμπάουντ και ρυθμού»

Ο βοηθός του Άρη Λυκογιάννη τόνισε τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι, ο έλεγχος των ριμπάουντ αλλά και του ρυθμού, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει με το Περιστέρι.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Κλειδί ο έλεγχος ριμπάουντ και ρυθμού»

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

«Το 2021 ανοίγει την αυλαία του με ένα εκτός έδρας παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα το απόγευμα δοκιμάζεται στο «Ανδρέας Παπανδρέου» από το Περιστέρι για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (17:00, ΕΡΤ 3).

Το Περιστέρι βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-4, ενώ στο Basketball Champions League είναι στην 3η θέση του 5ου ομίλου με ρεκόρ 1-3. Το Περιστέρι δεν έκλεισε το 2020 με τον τρόπο που θα ήθελε, καθώς γνώρισε πέντε ήττες στα έξι  παιχνίδια που έδωσε τον Δεκέμβριο, με πιο πρόσφατη αυτή του προηγούμενου Σαββάτου, όταν έχασε από τον Προμηθέα Πάτρας με 75-58.

Το Περιστέρι είναι μία από τις ομάδες που έχουν κάνει τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ του κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Η χρονιά άρχισε με τον Νίκο Παπανικολόπουλο στον πάγκο, αλλά στις 11 Νοεμβρίου τον διαδέχθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος ξεκίνησε την τέταρτη θητεία του ως προπονητής της ομάδας.

Όσον αφορά το ρόστερ, μετά το ξεκίνημα της χρονιάς αποκτήθηκαν οι έμπειροι Γιάννης Μπουρούσης και Βαγγέλης Μάντζαρης αντί των Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Γιάννη Αθηαναίου, αλλά και οι Αμερικανοί Jeffrey Crockett και Ryan Harrow αντί των Abdul Gaddy και Jonathan Arledge.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Steven Gray με 13.2 πόντους ανά αγώνα, ενώ πολύ καλός είναι και ο Marvin Jones με 6.8 πόντους και 6.9 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, οι Γιάννης Μπουρούσης και Βαγγέλης Μάντζαρης σημειώνουν  από 11.5 πόντους ανά αγώνα, με τον πρώτο να έχει 8.3 ριμπάουντ και τον δεύτερο 4.5 ασίστ ανά αγώνα.

Στο ρόστερ του Περιστερίου υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο (2001-2005), Χρήστο Σαλούστρο (2014-2015) και Terran Petteway (2018), ενώ από τον πάγκο του έχει περάσει και ο Αργύρης Πεδουλάκης (2008).

Υπάρχουν, όμως και τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν παίξει στο παρελθόν στο Περιστέρι. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, έπαιξε στο Περιστέρι από το 2007 ως το 2010, ενώ από εκεί πέρασαν και οι Νώντας Παπαντωνίου (2011-2013) και Δημήτρης Κακλαμανάκης (2013-2014).

Η ιστορία με το Περιστέρι

Ο σημερινός αγώνας θα είναι ο 56ος μεταξύ των δύο ομάδων για το Πρωτάθλημα και από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό προβάδισμα με 37 νίκες έναντι 18 του Περιστερίου, το οποίο, όμως έχει ρεκόρ 15-12 στα εντός έδρας παιχνίδια.

Η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

Ο βοηθός του Άρη Λυκογιάννη, Στάθης Νεραντζάκης, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με το Περιστέρι και την προετοιμασία του ΠΑΟΚ την εβδομάδα που μας πέρασε.

Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και τα προβλήματα τραυματισμών που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας:
«Είχαμε κάποια προβλήματα μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας, με τραυματισμούς που προέκυψαν μέσα στην προπόνηση. Οι Νώντας Παπαντωνίου και Sagaba Konate δεν είναι 100% έτοιμοι, αλλά είναι σε θέση να αγωνιστούν και έτσι ακολούθησαν την αποστολή. Η απουσία κάθε παίκτη είναι σημαντική, γιατί όλοι τους έχουν ρόλο στην ομάδα και το ρόστερ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που μας δίνει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με τους υπόλοιπους παίκτες».

Για το Περιστέρι και τα «κλειδιά» του αγώνα:
«Το Περιστέρι είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία, κάτι που σημαίνει ότι ξέρει πως να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις. Αγωνιστικά, το πιο σημαντικό για εμάς είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ, καθώς είναι μια ομάδα με μεγάλα κορμιά τόσο στα γκαρντ όσο και στους ψηλούς. Θέλουμε να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, αλλά και τον ρυθμό του αγώνα. Αυτά τα στοιχεία θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση του άμυνα».

Για το σερί των τριών νικών και τη βελτίωση στην άμυνα:
«Οι νίκες φέρνουν ευφορία και η ομάδα είναι  σε καλό κλίμα μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Στην άμυνα χρειαζόμαστε βελτίωση. Πρέπει να έχουμε διάρκεια και να είμαστε καλοί για 40 λεπτά σε αυτόν τον τομέα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, όπως και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού μας και θέλουμε να βελτιωθούμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ