Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αναλογία ασίστ/λαθών «δείχνει» και την ανάγκη ενίσχυσης

Η ήττα από τον πιο γεμάτο Προμηθέα στην παράταση στον ημιτελικό του Κυπέλλου, συνοδεύτηκε από μια μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Άρη Λυκογιάννη, αλλά φανέρωσε και πάλι τη φετινή «πληγή» της.

Νίκος Μοσχοβίτης

Η αναλογία ασίστ/λαθών «δείχνει» και την ανάγκη ενίσχυσης

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έχασε στις λεπτομέρειες και στο τέλος, ουσιαστικά από τα δύο τρίποντα του Αγραβάνη, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τη στατιστική, το μάτι του θα πέσει σε δύο αριθμούς που ξεχωρίζουν.

Η ομάδα είχε 19 λάθη, για μόλις 7 ασίστ σε αυτό το παιχνίδι, παρόλα αυτά, κατάφερε να διεκδικεί για 45 αγωνιστικά λεπτά τη νίκη. Περίπου κάτι ανάλογο, έγινε και στη σπουδαία πρόκριση στο Ιβανώφειο, που ο ΠΑΟΚ νίκησε με 61-63, αλλά τελείωσε τον αγώνα, με 8 ασίστ για 16 λάθη.

Προφανώς και τη συγκεκριμένη συνθήκη, την έχουν παρατηρήσει ο Άρης Λυκογιάννης και οι συνεργάτες του και για το λόγο αυτό, προσπαθούν να προσαρμόσουν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, σε καταστάσεις απομόνωσης, κυρίως των Γκρίφιν και Λοβ. Ενίοτε και του Τέρνερ, ο οποίος όμως ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια Κυπέλλου, ήταν ιδιαίτερα άστοχος.

Φυσικά, τη συγκεκριμένη συνθήκη, την έχουν παρατηρήσει και οι αντίπαλοι. Ο Προμηθέας που έχει τεράστιο βάθος στο ρόστερ του, πίεζε για 45 λεπτά τον ΠΑΟΚ σε όλο το γήπεδο, κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει και ο Ηρακλής, όχι όμως με την ίδια συχνότητα που το έκαναν οι Πατρινοί.

Αυτήν τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είναι πέμπτος στη Basket League, στα λάθη με 189. Περισσότερα, έχουν μόνο ομάδες που είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία από αυτόν. 218 η Λάρισα, 208 το Μεσολόγγι, 199 ο Κολοσσός, 192 ο Ιωνικός. Στα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο «Δικέφαλος του Βορρά», δίνει μέσο όρο 14,3 ασίστ για 14,5 λάθη…

Ενδιαφέρον στοιχείο, είναι επίσης ότι ο Γκρίφιν, που παίρνει αρκετό βάρος επιθετικών αποφάσεων, είναι δεύτερος σε λάθη στο πρωτάθλημα με 40. Τόσα έχει και ο Άρτις του Κολοσσού και πρώτος είναι ο Σμιθ της Λάρισας, με ένα περισσότερο.

Εντός της ομάδας, τον ακολουθεί ο Παπαντωνίου που έχει 31 και ο Λοβ (που επίσης παίρνει μεγάλο βάρος επιθετικών αποφάσεων) με 27.

Αν στο συνολικό υπολογισμό, μπουν και τα τρία παιχνίδια Κυπέλλου (με Λάρισα, Ηρακλή και Προμηθέα), η αναλογία ασίστ/λαθών για τον ΠΑΟΚ, είναι 13,8 για 14,3
 
Το συγκεκριμένο στατιστικό μπορεί και να μη λέει απολύτως τίποτα, από τη στιγμή που υπάρχουν παίκτες με ικανότητες στο ένας εναντίον ενός, όπως ο Γκρίφιν, ο Λοβ, ακόμα και ο Τέρνερ, ωστόσο η μικρή δημιουργία, που συνδυάζεται με τέτοιο αριθμό λαθών, φέρνει διάφορα «νεκρά» διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, αφού οι αντίπαλοι, πιέζουν για να οδηγήσουν την ομάδα σε λάθη και σε αρκετές περιπτώσεις, το πετυχαίνουν.

Μετά τον τραυματισμό του Μήτρου-Λονγκ, ο ΠΑΟΚ έχει βγει στην αγορά και ψάχνει παίκτη για την περιφέρεια του, με τον Άρη Λυκογιάννη να δηλώνει μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα… «Το θετικό είναι ότι βελτιωνόμαστε στην άμυνα, το δεύτερο είναι ότι η δημιουργία μας χωλαίνει. Καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση περιμένοντας την τελευταία ανάλυση του Μήτρου-Λονγκ και να δούμε αν θα πορευτούμε με «3», με πόιντ γκαρντ… Τι ακριβώς θα διαλέξουμε…Δεν έχω κλίσει προς το «3»… Η ομάδα έχει βρει μια χημεία με τις αδυναμίες της. Αν μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε πλει μέικερ, αυτό θα αλλάξει. Εξαρτάται και τι υπάρχει, τι θα βρεις. Άλλος θα πάρει αποφάσεις, κάποιοι θα μετακινηθούν σε άλλη θέση. Μας προβληματίζουν τα λάθη/ασίστ, αλλά και η «τρύπα» που έχουμε στο «3».

Η απόφαση για τον παίκτη που θα έρθει, έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, καθώς η αγορά δεν είναι και γεμάτη επιλογές για μια ομάδα με το «πορτοφόλι» του ΠΑΟΚ. Ωστόσο το γεγονός ότι οι δύο πλέι μέικερ του (Γκρίφιν και Παπαντωνίου), είναι οι πρώτοι της ομάδας σε λάθη και ο δεύτερος δημιουργός του (Λοβ) είναι τρίτος, δείχνει και που φαίνεται να υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης. Η δημιουργία είναι χαμηλά, αλλά βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν κι από το αν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βρει αυτό που ψάχνει, για να αποκτήσει παίκτη στο «1»…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ