Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πως από το Final 8 πήγαμε στον… τελικό

Η όλη υπόθεση με το Κύπελλο Ελλάδας και το πως αυτό θα ολοκληρωθεί, πέρασε από διάφορες φάσεις από πλευράς ΕΟΚ, για να φτάσει σήμερα να… μη γίνει τίποτα.

Νίκος Μοσχοβίτης

Πως από το Final 8 πήγαμε στον… τελικό

Η αρχική σκέψη, που είχε και σχεδόν όλες τις ομάδες υπέρμαχες, ήταν η διεξαγωγή Final 8 για πρώτη φορά στην ιστορία, σε συνθήκες «φούσκας». H αρχική σκέψη της Ομοσπονδίας, ήταν να γίνει το τουρνουά στη Ρόδο και στο νέο κλειστό της Καλλιθέας και στη συνέχεια το μπαλάκι, πετάχτηκε στις ομάδες.

Αρχικά, υπήρξε μια διαφωνία για τον τόπο διεξαγωγής, δεδομένων και των μετακινήσεων και από τη στιγμή που προκρίθηκε η λύση της Αθήνας, το όλο θέμα φαινόταν να έχει δρομολογηθεί. Η ΕΟΚ, όμως, ήθελε ομόφωνη απόφαση των ομάδων, με τον Ηρακλή (που παίζει με τον ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση) να διαφωνεί…

To Final 8, λοιπόν, έγινε παρελθόν πριν καν προλάβει να γίνει παρόν, με την Ομοσπονδία, να ανακοινώνει κανονικά διεξαγωγή των προημιτελικών, όπως είχαν αρχικά οριστεί, στις έδρες των γηπεδούχων και Final 4 στο ΟΑΚΑ.

Κάπου εκεί, ήρθε η ανακοίνωση του Προμηθέα, του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος έχει το δικό του ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της ΕΟΚ, όταν αυτές διεξαχθούν… Η ομάδα της Πάτρας έστειλε και εξώδικο, διαμαρτυρόμενη για την αλλαγή του καταστατικού τη διοργάνωσης, μεσούσης της σεζόν, κάτι που απαγορεύεται κι έτσι, φτάσαμε στη νέα σημερινή ανακοίνωση

Ούτε Final 8, σε εποχές που τα γήπεδα έτσι κι αλλιώς είναι άδεια, ούτε καν Final 4… Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το δικό της δρόμο ακόμα και σε αυτήν τη συγκυρία, που το θεωρητικό πρόβλημα, η ταυτόχρονη παρουσία οπαδών των ομάδων σε μια πόλη δηλαδή, εκ των πραγμάτων, δεν υφίσταται.

Και εδώ βέβαια, ανοίγει μία άλλη κουβέντα, που θα τη βρουν μπροστά τους οι ομάδες που βρίσκονται στα προημιτελικά, μεταξύ τους και ο ΠΑΟΚ, εφόσον συνεχίσουν στη διοργάνωση. 10 Φεβρουαρίου, ο νοκ-άουτ προημιτελικός, 12 ο ημιτελικός και 14 ο τελικός. Ανάμεσα σε αυτά, για μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, θα χρειαστεί σίγουρα μετακίνηση, εν μέσω των περιορισμών λόγω COVID-19. Αλλά αυτό, φυσικά, δεν αποτελεί πρόβλημα για την ΕΟΚ… Ούτε γι’αυτούς που αντέδρασαν για τους δικούς τους λόγους, παρότι για πρώτη φορά, φαινόταν ότι υπήρχε διάθεση να γίνει μια κανονική διοργάνωση και να πάρει λίγο αίγλη το Κύπελλο.

Είναι προτιμότερο όπως αποδείχθηκε, ένας ακόμα τελικός στο Ηράκλειο, στα παγωμένα «Δύο Αοράκια», που φέτος δε θα έχουν ούτε καν τη γελοιότητα, των μικρών παιδιών από σχολεία της περιοχής στις εξέδρες…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα αποχή στην μπασκετική ΑΕΚ!

Αναστάτωση στην “Ένωση” λόγω υποσχέσεων του Αγγελόπουλου που δεν τηρήθηκαν και μεγάλη ανησυχία ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε νέα αποχή από τις προπονήσεις προχώρησαν οι παίκτες της ΑΕΚ, από τη στιγμή που η υπόσχεση του μεγαλομετόχου της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου, για καταβολή χρημάτων έως χθες, δεν τηρήθηκε ποτέ!

Έτσι, τόσο χθες όσο και σήμερα, οι παίκτες της ΑΕΚ απείχαν από την προπόνηση, σε συνέχεια της προ μίας εβδομάδας αποχής τους, που τελικά οδήγησε τον Αγγελόπουλο να τους καταβάλλει μέρος των χρημάτων που τους οφείλει!

Μάλιστα, εντός της ΑΕΚ εκφράζονται φόβοι πως ενδεχομένως να υπάρξουν αθλητές που δεν θα "κατέβουν" να αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, εφόσον κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν μπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ