Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάρτερ: «Ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε και ενισχύεται με τον Αμερικανό φόργουορντ, Τζος Κάρτερ.

Attackερ

Κάρτερ: «Ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

Αποτελώντας πλέον κομμάτι του Δικεφάλου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Πριν από πεντέμισι χρόνια στη Σμύρνη, ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ συνάντησε για πρώτη φορά τον Josh Carter. Στο τουρνουά της τότε πρωταθλήτριας Τουρκίας Pinar Karsiyaka, σε ένα απλό φιλικό παιχνίδι. Πέρσι δεν πρόλαβε να βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς το παιχνίδι που επρόκειτο να γίνει στο Ρέθυμνο, δεν έγινε ποτέ λόγω της πανδημίας, μετά ήρθε η διακοπή και τέλος… Τα πλήρωμα του χρόνου ήρθε τώρα, που ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Carter και τον περιμένει πλέον, στο τέλος της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, μίλησε ήδη με τον Άρη Λυκογιάννη, ξέρει ήδη αρκετά πράγματα για τον ΠΑΟΚ και αρκετά από αυτά τα μοιράστηκε μαζί μας στην πρώτη του συνέντευξη, στο www.paokbc.gr, μετά τη συμφωνία του με την ομάδας μας…

-Επιστρέφεις στην Ελλάδα, αυτή την φορά για τον ΠΑΟΚ. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψη για το νέο κεφάλαιο της καριέρας σου;

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Είναι πάντα ευλογία να μπορείς να δουλεύεις κάνοντας αυτό που αγαπάς, πολύ περισσότερο τώρα, μέσα στην πανδημία. Για αυτό και είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στα παρκέ, για να παίξω για μία ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».

– Μίλησες με τον κόουτς Λυκογιάννη για το ρόλο σου στην ομάδα;

«Ναι, μιλήσαμε με τον κόουτς. Έπαιξα εναντίον του πέρσι και σε επίσημο παιχνίδι, αλλά και σε φιλικό. Μου είπε πως του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι και θέλει να έρθω και να κάνω αυτά που μπορώ, να βοηθήσω και τους συμπαίκτες μου, με βασικό στόχο να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σαν ομάδα και να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα παιχνίδια».

-Ήταν μία δύσκολη και περίεργη χρονιά για όλους εξαιτίας της πανδημίας. Είσαι σε καλή κατάσταση; Θα χρειαστείς καιρό για να παίξεις;

«Έκανα προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα. Δούλεψα σε φυσική κατάσταση και ατομική βελτίωση με τους γυμναστές μου. Φυσικά και θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να είμαι έτοιμος και σε επίπεδο 5 εναντίον 5, αλλά ο ρυθμός πιστεύω θα έρθει γρήγορα. Παίζω πάρα πολλά χρόνια, οπότε γνωρίζω τι να περιμένω. Θα πρέπει απλά το σώμα μου να επανέλθει στην ένταση των κανονικών προπονήσεων και των αγώνων, να βρω την θέση μου στην ομάδα, να αισθανθώ άνετα στο νέο μου περιβάλλον, με τα νέα συστήματα και τους συμπαίκτες μου».

-Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ παθιασμένους φιλάθλους, όπως προφανώς γνωρίζεις. Δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού, ακόμη παίζουμε χωρίς τους φιλάθλους μας. Είναι περίεργη η αίσθηση ενός άδειου γηπέδου;

«Ναι, είμαι αρκετά καλά ενημερωμένος για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και πόσο σπουδαίοι είναι. Όταν αγωνιζόμουν στη Ρωσία, είχα έναν Έλληνα προπονητή το Στέφανο Δέδα, με τον οποίο ακόμη διατηρώ επαφή και μου έλεγε συχνά για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Το να παίζεις χωρίς τους φιλάθλους , είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ περίεργο, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι θα το συνηθίσω γρήγορα. Έχω όμως στο μυαλό μου ότι οι φίλαθλοί μας θα μας παρακολουθούν και θέλουμε να τους κάνουμε υπερήφανους. Θα ήθελα να τους πω ένα ευχαριστώ για την υποστήριξη και ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του ΠΑΟΚ. Ελπίζω ότι θα συνεισφέρω κι εγώ στην επιτυχία της ομάδας και θα βοηθήσω να έρθουν και άλλες νίκες».

-Έχεις επιλέξει το νούμερο 23, λόγω του Michael Jordan;

«Ναι. Μεγάλωσα ως θαυμαστής του MJ. Και αυτός ήταν ο λόγος που φορούσα πάντα το 23, όπου αυτό ήταν διαθέσιμο».

-Αγωνίστηκες στο Texas A&M, όπως και ο Elston Turner. Δεν αγωνιστήκατε μαζί στο κολέγιο, αλλά έχετε βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλοι, ξεκινώντας από τη σεζόν 2013-14 στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Πόσο καλά γνωρίζεις τον Elston;

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Elston. Κάνουμε μαζί προπόνηση και παίζουμε μπάσκε, είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντίπαλοι τα καλοκαίρια στο Texas A&M. Είμαστε φίλοι και έχουμε επαφή όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας πολύ καλός παίκτης και πραγματικά ανυπομονώ να παίξω μαζί του. Νομίζω ότι αυτό θα είναι καλό και γα τους δυο μας».

-Γνωρίζεις κάποιον άλλο παίκτη του ΠΑΟΚ;

«Δεν ξέρω κάποιον προσωπικά. Έχω παίξει εναντίον του Griffin και του Love την περασμένη χρονιά. Έπαιξα και αντίπαλος του Καμπερίδη πέρσι, ενώ ήμουν συμπαίκτης με τον αδερφό του στο Ρέθυμνο, οπότε έχω ακούσει αρκετά και για αυτόν. Τους υπόλοιπους ανυπομονώ να τους γνωρίσω και να παίξω μαζί τους».

-Θυμάσαι κάτι από εκείνο το παιχνίδι προετοιμασίας απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Σμύρνη τον Οκτώβριο του 2015;

«Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι ότι είχε κερδίσει η τότε ομάδα μου, η Karsiyaka, όπως επίσης και ότι ο Στέφανος Δέδας μου είχε τηλεφωνήσει για να μου πει ότι θα παίξω απέναντι στον αδερφό του και ο οποίος, όπως μου είχε πει, ήταν καλύτερος σουτέρ από μένα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: “Ραντεβού” στο Παλατάκι

Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας και η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Απόλλων Πατρών Carna, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18:00, για την 1η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

0210 tickets 

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

Από το PAOK Sports Arena…

Πέμπτη (28/3): 12:00-18:00

Παρασκευή (29/3): 10:00-18:00

Σάββατο (30/3): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

OnLine μέσω του δικτύου της Ticketmaster στη διεύθυνση… https://www.ticketmaster.gr/paokbc-ww/showProductList.html

Τηλεφωνικά στο 2111981535

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 5€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ