Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

"Η πρόκριση χάθηκε σε ένα σουτ, μία απόφαση, ένα λάθος"

Ο ΠΑΟΚ πήγε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά στο τέλος, δύο λάθη και δύο μεγάλα σουτ του Αγραβάνη έδωσαν τη νίκη στον Προμηθέα, εκεί στάθηκε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ που μίλησε για την υπερπροσπάθεια της ομάδας και στα 45 λεπτά.

Ηλίας Καπράλος

"Η πρόκριση χάθηκε σε ένα σουτ, μία απόφαση, ένα λάθος"

Οι δηλώσεις του Α. Λυκογιάννη μετά το τέλος της αναμέτρησης και την ήττα από τον Προμηθέα:

“Έγινε ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις και εναλλαγές συναισθημάτων. Έφτασε να κριθεί στις λεπτομέρειες και σε δύο σουτ. Για μένα η ομάδα με τις περισσότερες προσωπικότητες και τύχη κέρδισε. Σήμερα μπορεί να είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά η ομάδα έκανε τεράστια προσπάθεια και έδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες με περισσότερες προσωπικότητες και βαθύτερο ρόστερ. Όταν όλοι δίνουν το 100% μόνο ευχαριστημένος μπορείς να είσαι.”

Για το γεγονός ότι ο Λοβ παρά τις πολλές προσπάθειες δεν κέρδισε ούτε μία βολή:

“Επειδή γίνεται πολύς ντόρος για τις διαιτητικές αποφάσεις. Δεν θέλω να ακουμπήσω αυτό το κομμάτι. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ ξέρω πολύ καλά τι γίνεται. Ζω από αυτό το αγαπάω. Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου τους τρεις διαιτητές. Έκαναν την προσπάθεια τους και τα λάθη τους όπως όλοι μας. Το παιχνίδι κρίθηκε στα δύο σουτ οπότε δεν θα ήθελα να πω ότι ευθύνονται οι διαιτητές. Έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να νιώσω ότι με πέρασαν από χειρουργείο χωρίς αναισθησία αλλά δεν νομίζω πως αυτό το παιχνίδι το επηρέασαν οι διαιτητές.”

Για την αμυντική φιλοσοφία της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια:

“Τα λάθη νομίζω είναι μια αδυναμία μας. Και στις δύο περιπτώσεις προσαρμοστήκαμε στον αντίπαλο. Και στα δύο ματς επιστρέψαμε ενώ ήμασταν πίσω. Τον Προμηθέα τον κρατήσαμε στους 60 πόντους με πολύ καλή άμυνα. Ήταν σημαντική η φάση που έκανε βήματα ο Παπαντωνίου και στην συνέχεια φάγαμε τρίποντο. Είχαμε και μια σημαντική απουσία αυτή του Μήτρου Λονγκ. Ο Καμπερίδης έπαιξε με θεραπείες. Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού είπα στους παίκτες ότι επιτυχία θα είναι αν έχουμε τον ίδιο ζήλο και την ίδια αμυντική προσήλωση και με τη Λάρισα. Το δύσκολο όταν δεν έχεις φτιάξει εσύ μια ομάδα είναι να τους περάσεις τον δικό σου τρόπο σκέψεις και τη δική σου φιλοσοφία. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει χημεία μεταξύ μας.”

Εάν ο ΠΑΟΚ αντικαταστήσει τον Μήτρου-Λονγκ με παίκτη στη θέση “1” ή στη θέση “3”:

“Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει βρει μια χημεία. Αν μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε ένα play maker , αυτό θα αλλάξει. Μετά είναι και το τι παίκτη θα βρεις, θα πρέπει κάποιοι να μετατοπιστούν. Θα το σκεφτούμε και θα πάρουμε την απόφαση μας.”

Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ και στους στόχους της σεζόν από εδώ και πέρα:

“Το μόνο το οποίο σκέφτομαι είναι οι λίγες μέρες ξεκούρασης που έχουμε και το πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Λάρισα. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα πρωταθλητισμού, χτίστηκε με συγκεκριμένο τρόπο για συγκεκριμένο λόγο. Βλέπω και διαβάζω αυτά που γίνονται και αυτά που έγιναν την Τετάρτη και αναρωτιέμαι τι συμβαίνει. Για τι στόχο να μιλάμε; Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τα δίνουμε όλα. Είμαστε στη χώρα που θέλουμε ο άλλος να έρθει σήμερα και να φέρει αποτελέσματα σήμερα. Στόχος είναι λοιπόν ο ΠΑΟΚ να πάει καλά, να μην έχει περιπέτειες, να πάει καλά η ΑΜΚ και να φτιάχνει ομάδες ανάλογες του μεγέθους του συλλόγου.”

Για τον Κονατέ που δεν έπαιξε μετά το 4ο φάουλ:

“Όχι δεν το σχεδίασα, έβγαλε κάποιες άμυνες ο Κακλαμανάκης και με το ένστικτο επέλεξα να παίξει αυτός. Ο Κονατέ έχει κάνει πρόοδο από την αρχή και μαθαίνει. Είναι ένας ρούκι παίκτης, εκείνη την ώρα πήγαμε με τον παίκτη που καταλαβαίνει δύο πράγματα παραπάνω και ας μην έχει τα σωματικά προσόντα τόσο πολύ.”

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ