ΜΠΑΣΚΕΤ
Οι αριθμοί του Λαύριο-ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στην Basket League, καθώς αύριο θα αντιμετωπίσει το Λαύριο (17:00).
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:
Στην Πάτρα ολοκληρώθηκε το νικηφόρο σερί των οχτώ αγώνων για το Λαύριο Megabolt που επιστρέφει στην έδρα του το Σάββατο (30/1, 17:00) για το ματς της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος προέρχεται από την ήττα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Η ιστορία
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου που έγινε στις 18 Νοεμβρίου. Επικράτησε στην Πυλαία με 83-65 με κορυφαίους τους Βαγγέλη Μαργαρίτη (13π, 2/2β, 4/5δ, 1/1τρ, 5ρ, 3ασ, 2κλ.) και Γιώργο Τσαλμπούρη (12π.) ενώ για το Λαύριο Megabolt καλύτεροι ήταν οι Άλφα Ντιαλό (14π, 7ρ) και Ντέβιν Ντέιβις (13π, 8ρ.).
Με τη νίκη σε εκείνο το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το συνολικό προβάδισμα του αφού μετράει εννιά νίκες σε σύνολο 12 αγώνων, έχοντας το προβάδισμα και στα παιχνίδια που έγιναν στο Λαύριο αφού νίκησε στα τέσσερα από τα έξι.
Οι δύο εντός έδρας νίκες του Λαυρίου Megabolt σημειώθηκαν με επιδόσεις 90 και 92 πόντων στην επίθεση. Είχε επικρατήσει στο ματς της σεζόν 2017-18 με 90-72 (Γκρέι 19, Ουίγκινς 18 – Μαργαρίτης 15, Γκος 12) και σε αυτό της περασμένης σεζόν με 92-88 (Ντεκόζι 22π, 5ρ, 7ασ, Άλμαν 21π, 3/4δ, 4/8τρ – Σμιθ 24π, 6/9δ, 2/4τρ, Ζέιν Νόουλς 13π, 11ρ.).
Οι αριθμοί
ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
* Με δύο πόντους ο Ντέβιν Ντέιβις θα μπει στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει 304 και μπροστά του με 305 είναι ο Τόνι Μέιερ (10ος) και ο Αντουέιν Ουίγκινς (9ος).
+ Το Λαύριο Megabolt εκτελεί με ποσοστό καλύτερο κατά 7,3% στα τρίποντα από τους αντιπάλους του. Είχε 39,1% στα 12 παιχνίδια του έναντι 31,8% των ομάδων που αντιμετώπισε.
– Η ομάδα της λαυρεωτικής εκτελεί με ποσοστό μικρότερο κατά 3,4% από τους αντιπάλους του στα δίποντα (50,7% έναντι 54,1%) ενώ έχει κατά μέσο όρο τρία ριμπάουντ λιγότερα (31,8 έναντι 34,8).
ΠΑΟΚ
* Ο Νώντας Παπαντωνίου χρειάζεται οχτώ ασίστ για να φτάσει τις 700 και 10 ριμπάουντ για να συμπληρώσει τα 600 στη Stoiximan Basket League.
+ Παρότι χθες κόντρα στην ΑΕΚ ισοφάρισε τις αρνητικές επιδόσεις περιόδου με τα δύο εύστοχα σουτ και το ποσοστό 15,38% με το οποίο εκτέλεσε, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει σημαντική διαφορά έναντι των αντιπάλων του στα τρίποντα (39,8% έναντι 34,6%).
– Κατά 16,3 πόντους μειώνεται η επιθετική παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, σημειώνοντας 68,7 πόντους έναντι των 85 που σημειώνει στο γήπεδο του.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προετοιμάζεται για Ρόμα ο ΠΑΟΚ!
Χωρίς χρόνο για χάσιμο ο Δικέφαλος – Στο προσκήνιο το Eurocup
Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει στον μπασκετικό ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τη νίκη επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο και τη διατήρηση του αήττητου στη Stoiximan GBL, στρέφει άμεσα την προσοχή του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.
Ο Δικέφαλος υποδέχεται την Τρίτη (3/11, 20:00) τη Ρόμα στο PAOK Sports Arena, στο πλαίσιο του BKT EuroCup, με το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας να είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.
Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν ουσιαστικά την προετοιμασία τους από το μεσημέρι της Κυριακής (1/11), λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ενώ η τελευταία προπόνηση πριν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (2/11).
Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει αρχικά ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο και στη συνέχεια προπόνηση στο PAOK Sports Arena. Στις 14:00, ο Αντρέα Τρινκιέρι και δύο παίκτες του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενόψει της αναμέτρησης.
Από την πλευρά της, η αποστολή της Ρόμα αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα στις 16:30, ενώ στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η προπόνηση της ιταλικής ομάδας στο «Παλατάκι».
Ο ΠΑΟΚ, με όπλο του την άμυνα, πέρασε από το Ιβανώφειο με 53-63 κι έτσι έκανε το 5/5 στη GBL, παραμένοντας παράλληλα, στην κορυφή της βαθμολογίας.
Δείτε όλο το backstage του μεγάλου διπλού:
Η Ρόμα επικράτησε της Σκαφάτι με 103-90 στην έκτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν την άφιξη της στη Θεσσαλονίκη, για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική του EuroCup, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 20:00.
Η Ρόμα δυκσολεύτηκε για τρεις περιόδους, αλλά στην 4η πάτησε «γκάζι» κι έφτασε στη νίκη, με κορυφαίο τον Μάνιον, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ από κοντά ήταν και ο Κένι Ολίνικ, ο οποίος είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 25-29, 51-53, 78-76, 103-90




