Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Υπάρχει χημεία με τη διοίκηση, ώρα να το… ευχαριστηθούμε»

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στην ΕΡΤ για τη νίκη επί του Άρη, το μέλλον του και την ομάδα

«Υπάρχει χημεία με τη διοίκηση, ώρα να το… ευχαριστηθούμε»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Tζάμπολ» και αναφέρθηκε στη νίκη επί του Άρη, στο δικό του μέλλον, αλλά και στην πορεία της ομάδας ως τώρα, υπό τις οδηγίες του. Αναλυτικά όσα είπε…

Για το κίνητρο που βρήκε η ομάδα και αντέδρασε στην τέταρτη περίοδο για να φτάσει στη νίκη στην έδρα του Άρη:
«Το κίνητρο είναι το μεγαλύτερο πράγμα στον αθλητισμό. Είναι το καύσιμο για να κινηθείς. Ο Άρης ήταν μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο και νομίζω ότι επέδρασε πολύ θετικά ενα τάιμ άουτ που πήραμε στις αρχές της τέταρτης περιόδου, στο οποίο είπαμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι χωρίς πίεση. Ο ΠΑΟΚ χτίστηκε με συγκεκριμένους στόχους που θεωρώ ότι τους έχεις πετύχει, οπότε είναι η ώρα να ευχαριστηθούμε όλοι το τελείωμα αυτής της σεζόν. Αποφόρτισε την ομάδα αυτό, σφίξαμε την άμυνα μας και κάναμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση».

Για τις οκτώ νίκες του ΠΑΟΚ, σε δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος, με αυτόν στον πάγκο:
«Δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου. Το πιο σημαντικό είναι ότι αλλάξαμε την ψυχολογία της ομάδας. Γίναμε λίγο πιο σκληροί σαν ομάδα, ήμασταν λίγο soft. Στην άμυνα δεχόμασταν αρκετούς πόντους. Μας πήρε λίγο χρόνο για να φέρουμε την ομάδα εκεί που πιστεύω εγώ στο αμυντικό κομμάτι. Είναι τυχερή η ομάδα, υπάρχουν πολλοί καλοί χαρακτήρες, υπάρχει καλή χημεία, είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι. Κερδίζουμε και κάποια ματς που πάνε κοντά στο σκορ και αυτό σίγουρα βοηθάει. Ελπίζω να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν».

Για την επιλογή του Τέρνερ και αν σκέφτεται την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ:
«Είναι αρκετά πρόωρο να μπαίνουμε σε τέτοιους είδους σκέψεις. Για την επιλογή του Τέρνερ, δεν ήταν εύκολη. Η κοινή λογική έλεγε ότι έπρεπε να πάμε για πλέι μέικερ. Είμαι φαν του Κάρτερ από πιο παλιά. Το ένστικτό μου έλεγε ότι μας ταιριάζει καλύτερα ένα ψηλό τριάρι. Θα μας έδινε μεγαλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερο βάθος. Θα έπρεπε να ζήσουμε με το θέμα που έχουμε στον πλέι μέικερ, που είναι, ας πούμε, η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Μέχρι στιγμής πάντως, έχουμε δικαιωθεί».

Για το στόχο της ομάδας φέτος και αν έχει κάνει κάποια κουβέντα με τη διοίκηση για το μέλλον του:
«Δεν ξέρω αν είναι έκτη ή πέμπτη θέση, αλλά εγώ κοιτάω το επόμενο παιχνίδι που είναι την Κυριακή, με τον Κολοσσό. Που θα καταλήξουμε και τι θα γίνει μετά από ένα μήνα, θα το δούμε όταν έρθει η σωστή χρονική στιγμή. Υπάρχει μια καλή χημεία και με τη διοίκηση. Είναι απλοί άνθρωποι, από την πρώτη στιγμή έγιναν ξεκάθαρες κουβέντες και ξεκάθαροι λογαριασμοί, πράγματα που μου αρέσουν. Το οικονομικό σκέλος θα παίξει σημαντικό ρόλο, πάντα τα οικονομικά δεδομένα καθορίζουν τις συνεργασίες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Έχει να κάνει και με το ποιοι θα είναι οι στόχοι, πως θα κυλήσει η επόμενη χρονιά. Δεν είναι εύκολο τώρα να κάνεις προγραμματισμούς. Ελπίζουμε η κατάσταση να είναι καλύτερη, με περισσότερα έσοδα για τις ομάδες και με τη δυνατότητα να έχουν κόσμο στα γήπεδα. Θα παίξουν σημαντικό ρόλο και αυτά. Είναι νωρίς για πλάνα και σχέδια. Σιγά-σιγά…»

Για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό τώρα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί για μια πενταετία:
«Όταν κάνεις τόσα πολλά χρόνια τη δουλειά αυτή, δεν υπάρχουν συναισθηματικά δεσίματα. Με τον Κολοσσό, με συνδέουν πολλά. Πήρα κι έδωσα πράγματα. Το παιχνίδι αυτό, αντιμετωπίζεται όπως όλα. Είναι ένας αντίπαλος, θέλουμε να κερδίσουμε, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Θα χαρώ που θα δω κάποιους παλιούς συνεργάτες, μέχρι εκεί».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ