Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο χέρι του η 5η θέση!

Το background των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι στο “Παλατάκι”, με φόντο τον αυριανό “τελικό” για την 5η θέση της κανονικής περιόδου!

PAOK24

Στο χέρι του η 5η θέση!

Σπουδαίο παιχνίδι αύριο το απόγευμα στο PAOK Sports Arena (17:00), με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται το Περιστέρι και να έχει την ευκαιρία να “κλειδώσει” την 5η θέση στην κανονική περίοδο, σε περίπτωση νίκης.

Παραθέτοντας το background των αναμετρήσεων των δύο ομάδων αλλά και στατιστικά με ενδιαφέρον, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

“Tο παιχνίδι που θα κρίνει το πλασάρισμα τους στις θέσεις 5 και 6 της κανονικής περιόδου θα δώσουν αύριο (11/4, 17:00) ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι. Ο Δικέφαλος προέρχεται από τρεις διαδοχικές και πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια του αφού από τις 28 Φεβρουαρίου ηττήθηκε μόνο από την ΑΕΚ στην παράταση ενώ στο «παλατάκι» έχει ρεκόρ 7-2. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους ενώ μακριά από το «Ανδρέας Παπανδρέου» έχουν ρεκόρ 5-5 όπως και σε αυτό.

Η ιστορία

Στο ματς που έγινε στις 3 Ιανουαρίου, το Περιστέρι μέσα από την άμυνα του έφτασε στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 76-67, έχοντας κορυφαίο τον Τρε ΜακΛίν που είχε 22 πόντους με 5/10 τρίποντα ενώ από 10 πόντους είχαν οι Τεράν Πέτεγουεϊ και Στίβεν Γκρέι. Για τον Δικέφαλο, ο Μάλκολμ Γκρίφιν ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων αφού είχε 15 καθώς ακόμη πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό προβάδισμα στην ιστορική διαδρομή αυτών των αγώνων, από την περίοδο 1983-84 όταν το Περιστέρι βρέθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί ολοκληρωτικά στην έδρα της αφού το Περιστέρι έφυγε από αυτήν μόνο τρεις φορές με τη νίκη, με τελευταία αυτήν της περσινής σεζόν όταν επικράτησε με 75-68 (Σάνον Σόρτερ 20π, 7ρ, Μπόμπι Μπράουν 12π, 3/12 σουτ, 7ασ. – Στίβεν Γκρέι 19, Ουίλ Χάτσερ 15, Γιανίκ Μορέιρα 10π, 10ρ.).

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): ΠΑΟΚ – Περιστέρι 37-19
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): ΠΑΟΚ – Περιστέρι 25-19

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): ΠΑΟΚ – Περιστέρι 25-3
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): ΠΑΟΚ – Περιστέρι 19-3

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Α’ Εθνική 1984-85: ΠΑΟΚ – Περιστέρι 84-45
Stoiximan Basket League 1992-93: ΠΑΟΚ – Περιστέρι 86-53

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
2002-03: ΠΑΟΚ – Περιστέρι 86-76 (Νέστορας Κόμματος 33 πόντοι για τον ΠΑΟΚ)

Οι αριθμοί

ΠΑΟΚ

* O Ζερμέιν Λοβ είχε 28/28 βολές στα έξι τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Basket League.

+ Η επιθετική παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ στην έδρα του, αυξάνεται κατά 10,1 πόντους αφού σημειώνει κατά μέσο όρο 84,2 έναντι των 74,1 που έχει μακριά από αυτήν.

– Ο Δικέφαλος κάνει ελαφρώς περισσότερα λάθη (+0,7) και λιγότερα κλεψίματα (-0,8) όταν αγωνίζεται στο PAOK Sports Arena.

Περιστέρι

* Ο Μάρβιν Τζόουνς είχε 34/34 βολές στα 10 τελευταία παιχνίδια του Περιστερίου ενώ στα προηγούμενα μέτρησε 17/27.

+ Οι «κυανοκίτρινοι» εκτελούν με ποσοστό καλύτερο κατά 5,7% στις βολές όταν παίζουν μακριά από το γήπεδο τους (80% έναντι του 74,3% που έχουν ως γηπεδούχοι).

– Κατά 4,4% μειώνεται το ποσοστό ευστοχίας του Περιστερίου στα τρίποντα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας (29,2% έναντι 33,6% στα εντός έδρας παιχνίδια).

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ