Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλος ο ΠΑΟΚ ένας… Μπιτς

Η αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας, καθρεφτίζεται στην εικόνα του Αμερικανού. Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Νίκος Μοσχοβίτης

Όλος ο ΠΑΟΚ ένας… Μπιτς

Στην αρχή αυτής της περίεργης σεζόν που ήταν η πρώτη μετά από όσα συνέβησαν με τον κορωνοϊό, ο γράφων, κάνοντας τους υπολογισμούς του για εκείνη την ομάδα που έκανε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, την έβγαζε σε μία μέτρια προς κακή σεζόν, από το «8» ως το «10» στο τέλος της κανονικής περιόδου, στην πρώτη οκτάδα σε μια μέτρια προς καλή και στην πέμπτη θέση σε μια καλή προς εξαιρετική χρονιά.

Για να φτάσει να χαρακτηριστεί μια σεζόν, βέβαια, καλή ως εξαιρετική στο αγωνιστικό κομμάτι, καλό είναι να λαμβάνονται υπ’όψιν διάφορες παράμετροι. Για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ αυτήν τη σεζόν, το φετινό πρωτάθλημα και τις ομάδες που υπάρχουν σε αυτό, τις ιδιαιτερότητες λόγω πανδημίας για όλους, η πέμπτη θέση, ίσως να είναι και παραπάνω από το «ταβάνι» του.

Η ομάδα που «διέλυσε» χθες, ξεκινούσε το καλοκαίρι με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα, να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε στο BCL, αλλά με τρεις διαφορετικούς προπονητές μέσα στη σεζόν και καμία 20αρια παίκτες να έχουν πάει και να έχουν έρθει, τελικά τα έκανε όλα λάθος. Μη μιλήσουμε για διαφορά μπάτζετ… Τουλάχιστον διπλάσιο.

Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που ο Λυκογιάννης έχει μεταμορφώσει την εικόνα μιας ομάδας που παρέλαβε πολύ μπερδεμένη (κατά δήλωση του ίδιου) και με μία και μάλιστα αναγκαστική, αλλαγή (αυτή του Κάρτερ αντί του Μήτρου-Λονγκ), την έχει κάνει να παίζει με αυτόν τον τρόπο, ειδικά εντός έδρας. Στο δεύτερο ημίχρονο της νίκης με τον Κολοσσό και χθες, στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κέρδισε, αλλά έπαιξε και καλό μπάσκετ, για τα δεδομένα του.

Η εικόνα του Μπο Μπιτς, αποτελεί την πιο μεγάλη… διαφήμιση αυτής της μεταμόρφωσης της ομάδας. Ο Αμερικανός, κυριολεκτικά στο πρώτο κομμάτι της σεζόν περιπλανιόταν μέσα στο γήπεδο. Στα μάτια των περισσότερων, έμοιαζε ως ο πρώτος υποψήφιος για κάποια πιθανή αλλαγή στο ρόστερ. Αυτό που του πιστώνει, ο Λυκογιάννης, είναι το υψηλό επίπεδο αντίληψης του, στο τακτικό κομμάτι και παιχνίδι με το παιχνίδι, ο Μπιτς έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο.

Και όχι μόνο με το μακρινό του σουτ, το οποίο αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Αλλά και με τον τρόπο που παίζει άμυνα, πως βοηθάει τους συμπαίκτες του, με τις τοποθετήσεις του στον τομέα αυτό, τη συνεισφορά του στα ριμπάουντ. Μη σας κάνει εντύπωση, αν ο απόφοιτος του North Florida, φοράει και την επόμενη σεζόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ…

Με την πέμπτη θέση, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και τη δυνατότητα να παίξει στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν. Δεν είναι εύκολη απόφαση αυτή, παρά τη δεδομένη διάθεση που υπάρχει, τόσο από τον Λυκογιάννη όσο και από τον Χατζόπουλο. Πέρα από το κομμάτι της διάθεσης, υπάρχει και το οικονομικό. Ανάλογα τα δεδομένα εκεί, θα παρθεί και η όποια απόφαση. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα, για να φανούν ποια δεδομένα θα ισχύουν την επόμενη σεζόν στο οικονομικό, οπότε, περιμένουμε να δούμε. Το BCL και η FIBA πάντως… «κρα» κάνουν για τον ΠΑΟΚ και το έχουν εκφράσει σε επαφές που έχουν γίνει.

Υ.Γ.: Η αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει οι παίκτες, δεν περιγράφεται. Οι περισσότεροι πλέον, μπαίνουν στο γήπεδο με νοοτροπία νικητή και το έδειξαν χθες, με την άμυνα από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Υ.Γ.2: Έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ τώρα, αλήθεια, έχει να φοβηθεί κανέναν στα πλέι οφ; Ας όψεται που έτσι όπως πάει το πρόγραμμα, δυστυχώς γι’ αυτόν, θα ξεκινήσουν σε κάνα μήνα από τώρα…

Υ.Γ.3: 12/17 νίκες σε πρωτάθλημα-Κύπελλο έχει ο Λυκογιάννης. ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ!

Υ.Γ. 4: Ποιους έχει αρχίσει να βάζει στη λίστα του ο Λυκογιάννης για την επόμενη σεζόν;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ