Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ραντεβού με την ΑΕΚ όπως και το 2018 (vid)

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε το πλεονέκτημα έδρας

Ηλίας Καπράλος

Το ραντεβού με την ΑΕΚ όπως και το 2018 (vid)

Η σεζόν 2017-18 για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είχε πολλά επεισόδια. Το παιχνίδι στην Τούμπα με διαιτητή τον Κομίνη που στέρησε τον τίτλο στον Δικέφαλο, ο τελικός του ΟΑΚΑ με το 0-2, αλλά και 4 αναμετρήσεις στο μπάσκετ, δύο στη κανονική διάρκεια και άλλες δύο στα play-off. Τότε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε επικρατήσει επί της ΑΕΚ του Ντούσαν Σάκοτα και στις 4 αναμετρήσεις, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά που έφτασε μέχρι την 3η θέση νικώντας στους μικρούς τελικούς τον Προμηθέα. 

Στη κανονική διάρκεια ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και στα δύο παιχνίδια και έτσι μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ, πήρε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην ΑΕΚ για την μάχη της εισόδου στα ημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι στο Παλατάκι, ο ΠΑΟΚ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φιλ Γκος και Τέραν Πέτεγουεϊ νίκησε την ΑΕΚ με 78-74 και έτσι πήρε την πρώτη νίκη και το ψυχολογικό αβαντάζ. Μάλιστα σε εκείνον τον αγώνα, είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο Απόλλων Τσόχλας και οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ακόμα έναν λόγο να πάρουν την πρόκριση και να την αφιερώσουν στον υπαρχηγό της ομάδας. 

Στο δεύτερο παιχνίδι οι ισορροπίες δεν άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ και πάλι με τους Γκος και Πέτεγουεϊ να κάνουν τα πάντα μέσα στο παρκέ, με τους Χρυσικόπουλο και Κόνιαρη να δίνουν τα πάντα στην άμυνα, πέρασε από το ΟΑΚΑ με 88-93 και έτσι απέδειξε ότι δίκαια ήταν πάνω από την αντίπαλο του εκείνη τη σεζόν. 

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ καλείται πρώτα να σπάσει την έδρα της ΑΕΚ και μετά να πάρει τη δική του νίκη στο Παλατάκι και παρότι οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια φάνηκαν να είναι κοντά, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με πολλές λύσεις μέσα στην 5άδα και στον πάγκο, κάτι που ο ΠΑΟΚ υστερεί και δεν ξέρουμε εάν μπορεί να αντέξει σε τυχόν πίεση της αντιπάλου του. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ