Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Έτοιμη για μία ακόμη υπέρβαση η ομαδάρα του μπάσκετ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Άλλη μία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Η πρώτη για το μπάσκετ φέτος, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπει και στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Είναι αναπόφευκτο να γίνονται συγκρίσεις και με το περασμένο ματς των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ στο σύνολο των δύο αγώνων έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ από αυτή την ΑΕΚ που θεωρητικά έχει ακριβότερους παίκτες.

Στο πρώτο ματς η ομάδα του Λυκογιάννη έχασε επειδή τα… έχασε μετά τα τρελά τρίποντα του Μέικον στο 79-79 του 34΄. Σήμερα στο κλειστό του ΠΑΟΚ δεν υπήρχε τέτοια ισορροπία. Παρά τα λιγότερα ριμπάουντ 25-36, οι κατοχές ήταν περισσότερες για τους ασπρόμαυρους γιατί πολύ απλά είχαν δέκα λάθη λιγότερα! Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο οργανωμένος, ανάγκασε με την άμυνά του την ΑΕΚ σε πολλές κακές επιθέσεις και πολλά λάθη και κάπως έτσι το ματς δεν έγινε ντέρμπι, δεν ήταν στο πόντο για πάνω από 15 λεπτά.

Το 81-73 είναι… μικρότερο σε διαφορά από το 102-89 του πρώτου αγώνα, αλλά αυτό το νούμερο δεν λέει την αλήθεια για τα δύο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει περισσότερους πρωταγωνιστές και πλέον έχει φορτώσει όλο το βάρος στην αντίπαλο.

Παρά το ότι ο Τέρνερ ήταν άστοχος απόψε με 1/8 ενώ δεν έβαλε ούτε βολές, η βοήθεια που προσέφεραν Παπαντωνίου και Τσαλμπούρης από το βάθος του πάγκου και του rotation σε αυτό το σύνολο, ήταν καθοριστική. Κανείς δεν έπαιξε πάνω από 26 λεπτά με τον Λυκογιάννη να σκέφτεται και την κόπωση όλων που ταξιδεύουν και με το λεωφορείο στην Αθήνα, για έναν ΠΑΟΚ που είναι πραγματικά πανέτοιμος για άλλη μία υπέρβαση.

Η ΑΕΚ έχει πιο ακριβούς παίκτες, η ΑΕΚ «πρέπει» να κερδίσει με βάση το μπάτζετ της, η ΑΕΚ παίζει στο γήπεδό της και είναι πιο συνηθισμένη σε τέτοιου είδους τελικούς, αλλά ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο δείχνει καλύτερος ως ομάδα. Αν το Σάββατο βάλει τις βολές, μειώσει τα χαμένα ριμπάουντ και αποφύγει όπως σήμερα τα λάθη, τότε θα το πάρει το ματς, ακόμη και αν αυτό πάει στις ειδικές καταστάσεις των τελευταίων λεπτών.

Ματσάρα θα γίνει το Σάββατο και είναι βέβαιο ότι μπορεί να δούμε άλλη μία ΠΑΟΚτσήδικη επικράτηση απέναντι στην Ένωση.

* Ποδοσφαιρικά όλα πλέον έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ρόστερ. Τι χρειάζεται ο κάθε παίκτης για να είναι στην καλύτερη κατάσταση ενόψει του τελικού; Κάποιοι θέλουν λεπτά αγώνα για να επιστρέψουν σε ένα ρυθμό , άλλοι θέλουν ξεκούραση και όλοι μαζί πολλή δουλειά αλλά και πολλές φυσιοθεραπείας για να είναι έτοιμοι ενόψει του τελευταίου και πιο μεγάλου αγώνα.
Κατά τα άλλα φθάσαμε 13/5 και είχαμε μία πρώτη κίνηση που ο ΠΑΟΚ δημοσιοποίηση ενόψει της προεργασίας που πρέπει να γίνεται για τη νέα χρονιά. Η ομάδα πάει να κλείσει την προετοιμασία της στην Ολλανδία. Για να δούμε τις επόμενες ημέρες και πολύ περισσότερο από τις 23 Μαίου και μετά τι άλλο θα κλείσει σε σχέση με τα πάμπολλα ανοικτά μέτωπα του αγωνιστικού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ