Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες του»

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στον ΠΑΟΚ

PAOK24

«Ξεπέρασε τις προσδοκίες του»

Αφήνοντας πίσω του μία πολύ δύσκολη σεζόν και αρχίζοντας το φετινό Πρωτάθλημα με τέσσερις ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, έψαχνε σημείο επανεκκίνησης. Το κατάφερε αφού όχι μόνο απέφυγε τις περιπέτειες της περασμένης περιόδου αλλά βελτιώνοντας και την εικόνα του σε όλα τα επίπεδα, για να ξεπεράσει τελικά τις ίδιες του τις προσδοκίες. Έτσι έφτασε στην κατάληψη της 5ης θέσης και την επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από απουσία μιας σεζόν. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 12 ομάδων της Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2020-21 με τον ΠΑΟΚ. Τα πρόσωπα, τα ρεκόρ, οι αριθμοί και όσα άφησε η σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Τι άφησε η σεζόν για το ΠΑΟΚ;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14 νίκες – 11 ήττες – 5η θέση.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ: Τι κι αν σημείωσε μία νίκη στα… σημεία και στην παράταση; Το παιχνίδι στη Λάρισα στις 28 Φεβρουαρίου ήταν, στατιστικά, το καλύτερο των 25 του ΠΑΟΚ στη φετινή Stoiximan Basket League με 108 ranking. Ο Δικέφαλος επικράτησε της Λάρισας Bread Factory με 91-88 έχοντας 19/27 βολές, 24/42 δίποντα, 8/23 τρίποντα, 34 ριμπάουντ, 10 λάθη, 22 ασίστ, εννιά κλεψίματα και δύο τάπες.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ: Στην επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο, ο ΠΑΟΚ έδειξε το χειρότερο πρόσωπο του και έκανε, με βάση τους αριθμούς, τη χειρότερη εμφάνιση από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή Stoiximan Basket League έχοντας 35 ομαδικό ranking. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 76-56 έχοντας 14/18 βολές, 18/41 δίποντα, 2/13 τρίποντα, 27 ριμπάουντ, 19 λάθη, οχτώ ασίστ και έξι κλεψίματα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η σεζόν άρχισε με τον Κώστα Μέξα που είχε ολοκληρώσει την προηγούμενη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έλυσε τη συνεργασία μαζί του μετά την 5η αγωνιστική έχοντας ρεκόρ 1-4 και έδωσε το «τιμόνι» στον Άρη Λυκογιάννη που μέτρησε 13 νίκες και επτά ήττες Πρωταθλήματος, ως το τέλος της σεζόν. Ο Λυκογιάννης που έγινε μόλις ο 10ος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τα 20 ματς Πρωταθλήματος στον πάγκο του, θα συνεχίσει σε αυτό για τρία ακόμη χρόνια, βάση του συμβολαίου που υπέγραψε προς το τέλος της περιόδου.

Ο ΜVP: Η διαδικασία ανάδειξης του πολυτιμότερου παίκτη του φετινού ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε «μάχη» για δύο με τον Ζερμέιν Λοβ να κερδίζει αυτόν τον άτυπο τίτλο έχοντας συνολικά 324 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έναντι των 312 που είχε ο Μάλκολμ Γκρίφιν. Πιο πίσω αλλά όχι πολύ μακριά από τους δύο Αμερικανούς ήταν ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 256 και ο Έλστον Τέρνερ με 251.

Σε μέσους όρους πίσω από τον Λοβ (13) και τον Γκρίφιν (12,5), εμφανίζεται στη σχετική λίστα ο Τζος Κάρτερ, που προστέθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο, με 10,5 επίδοση λίγο μεγαλύτερη των Κακλαμανάκη (10,2) και Τέρνερ (10).

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν «απάντησε» στον Ζερμέιν Λοβ για την οριακή «ήττα» στη «μάχη» του MVP του φετινού ΠΑΟΚ, με τον ίδιο τρόπο στη λίστα των σκόρερ της ομάδας. Ήταν ο πρώτος με 335 ενώ ο συμπατριώτης του είχε 318. Με αυτούς τους δύο η λίστα των ξένων στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, με 300+ πόντους μετράει πλέον 37 παίκτες. Την τριάδα των απόλυτων αριθμών συμπλήρωσε ο Έλστον Τέρνερ με 278 πόντους.

Σε μέσους όρους δεν άλλαξε κάτι στη σύνθεση της πρώτης τριάδας. Ο Γκρίφιν έδινε στον ΠΑΟΚ 13,4 πόντους ανά αγώνα, ο Λοβ 12,72 και ο Τέρνερ 11,12.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν η σταθερότερη λύση του ΠΑΟΚ στον τομέα των ριμπάουντ μετρώντας στο τέλος της σεζόν 146 και όντας ο πρώτος και με διαφορά σε αυτή τη λίστα. Ο Μπο Μπιτς είχε 103 ενώ δεν υπήρξε άλλος με τριψήφιο νούμερο αφού τους ακολούθησε ο Σαγκαμπά Κονατέ με 87.

Ο σέντερ από το Μάλι που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο, κέρδισε μία θέση στους μέσους όρους, όχι όμως και την πρώτη της σχετικής λίστας. Ο Κακλαμανάκης ήταν πρώτος και σε μέσους όρους με 5,84 ριμπάουντ ανά αγώνα ενώ ο Κονατέ τον ακολούθησε με 4,14. Ο Μπιτς ήταν ο τρίτος της λίστας με 4,12 ριμπάουντ.

Ο ΠΑΣΕΡ: Σε αυτήν την κατηγορία δεν υπήρξε παίκτης να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Μάλκολμ Γκρίφιν που τελείωσε το Πρωτάθλημα με 109 ασίστ και με τον δεύτερο Ζερμέιν Λοβ αρκετά πιο πίσω με 68. Ο Γκρίφιν μάλιστα έγινε ο 9ος ξένος πασέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Basket League και μόλις ο 11ος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ασίστ. Την τριάδα της λίστας συμπλήρωσε ο Νώντας Παπαντωνίου με 44 ασίστ.

Η τριάδα σε επίπεδο μέσων όρων παρέμεινε η ίδια, με τον Γκρίφιν να μοιράζει 4,36 ασίστ ανά αγώνα, ο Λοβ να δίνει 2,72 και ο Παπαντωνίου 1,76.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ