Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

O σχεδιασμός ξεκινά και όλα είναι διαφορετικά

Η αποχώρηση Μαργαρίτη και οι επόμενες κινήσεις

Ηλίας Καπράλος

O σχεδιασμός ξεκινά και όλα είναι διαφορετικά

Η νέα σεζόν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ξεκινά με πολύ καλύτερες περγαμηνές από τις 2 προηγούμενες. Η περσινή εμπλοκή του Θανάση Χατζόπουλου στην ΚΑΕ έφερε στον ΠΑΟΚ την ηρεμία, την οικονομική σταθερότητα και πάνω από όλα έφερε την συσπείρωση στον οργανισμό που τόσο έλειπε. Ακόμα και οι γραφικοί που έκριναν τα πάντα με γνώμονα τη δεκαετία του ‘90 κρύφτηκαν, ή κατάλαβαν ότι πλέον πρέπει να είναι δίπλα στην προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου και όχι να φωνασκούν αδικαιολόγητα επειδή δεν είναι οι ίδιοι στη διοίκηση ή έχουν προσωπικές διαφορές με τους διοικούντες. 

Με αυτά και με αυτά, ο δρόμος του ΠΑΟΚ, έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Αριστείδη Λυκογιάννη. Ο άλλοτε τεχνικός του Κολοσσού και του Χολαργού, πήρε την ευκαιρία στον πάγκο μίας ομάδας με πολλή μεγαλύτερη πίεση και όχι μόνο τα κατάφερε άψογα, αλλά καλύτερα από όσο και ο ίδιος θα πίστευε στις αρχές Δεκέμβρη που ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Η 5η θέση και η ευρωπαϊκή έξοδος ήταν το λιγότερο. Ο ημιτελικός με τον Προμηθέα που κρίθηκε στο σουτ, επίσης δεν σημαίνει πολλά. Άλλωστε το συμβόλαιό του ανανεώθηκε πριν τελειώσει η σεζόν. Η γενική εικόνα του ΠΑΟΚ που άλλαξε μέσα στη σεζόν πρόσωπο και από ομάδα που θέλει μία άνετη παραμονή έγινε ομάδα 4άδας είναι αυτό που πρέπει όλοι να κρατήσουν και σε αυτό να δουλέψουν και την επόμενη σεζόν. 

Επίσης ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά από πολλές ομάδες και σε θέματα οργάνωσης. Εάν εξαιρέσουμε το Λαύριο και το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κράτησε τον προπονητή του, αλλά τον έδεσε και με συμβόλαιο έως το 2024, δείχνοντας ότι θέλει να δουλέψει με διάρκεια και όχι μόνο για την επόμενη σεζόν. Πληρώθηκαν πολλές υποχρεώσεις των προηγούμενων δύσκολων χρόνων και όταν η οικογένεια Σαββίδη δώσει και τα 500.000 ευρώ τότε, το άνοιγμα της ΚΑΕ θα κλείσει ακόμα περισσότερο. Αυτό που θέλει και ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ είναι ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο να μπορεί να πληρώνει την τρέχουσα ομάδα και όχι 2-3 ακόμα ομάδες ταυτόχρονα, όπως έκανε από το 2005 μέχρι και φέτος. 

Μάλιστα το γεγονός που δείχνει τον δρόμο είναι η απόφαση του κ. Χατζόπουλου να πάρει τον ρόλο του προέδρου της ΚΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν βλέπει τον ΠΑΟΚ σαν μία εναλλακτική ασχολία για την επόμενη σεζόν, αλλά θέλει να εκπληρώσει τον στόχο του και να ξεχρεώσει την ομάδα για να γίνει και πάλι θελκτική για κάποιον χρηματοδότη. Για να πετύχουν όμως όλα αυτά σε μία αθλητική ανώνυμη εταιρία με κόσμο, πρέπει να πετύχει και το αγωνιστικό. 

Έτσι μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αριστείδη Λυκογιάννη, ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τον Καμπερίδη, έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο στο νεαρό Ρούμογλου, έφερε για 2 χρόνια τον Τολιόπουλο, κράτησε τον Τζος Κάρτερ και η πρώτη του μεγραφή ήταν ο Ογκμπέιντε. Ο Νιγηριανός σέντερ φαίνεται να είναι ο ψηλός που ήθελε ο κόουτς Λυκογιάννης, που άλλωστε σε κάθε ομάδα του ξεκινά από τη θέση 5. Αυτός άλλωστε είχε φέρει στον Χολαργό και μετά στον Κολοσσό τον Αγκμπελίζ που πέρσι ήταν βασικός σέντερ του Προμηθέα. 

Από εκεί και πέρα συμβόλαιο έχει ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ μπορεί να παραμείνει και τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ εάν διασφαλίσει το ελληνικό διαβατήριο και έτσι θα είναι ο 4ος Έλληνας της ομάδας. Οι ξένοι θα είναι 6, με τον Ογκμπέιντε, τον Κάρτερ και άλλους 4. Το θέμα είναι όμως ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει πέραν από 2 ξένους για την περιφέρεια και 2 ξένους για τις θέσεις 4 και 5, μιας και η αποχώρηση του Βαγγέλη Μαργαρίτη αφήνει ένα μεγάλο κενό μέσα στην ρακέτα που ο ΠΑΟΚ είχε “τσεκαρισμένο” εδώ και 9 χρόνια. 

Αυτή η εποχή δεν είναι και η καλύτερη για μεταγραφές στο μπάσκετ, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Είτε στο τέλος του Ιουλίου όπως πέρσι, είτε στις αρχές του Αυγούστου η ομάδα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το ρόστερ τουλάχιστον 10 παικτών από τους 12 που θέλει ο κόουτς Λυκογιάννης, κάτι που σημαίνει 5 προσθήκες ακόμα. Παρόλα αυτά, τέτοια εποχή οι παίκτες έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις, κάτι που φάνηκε και στις πρώτες κουβέντες με τους Λοβ, Γκρίφιν, αλλά και με τον Κακλαμανάκη. Και οι τρεις παίκτες πέρσι έκαναν πολλή καλή σεζόν και δεν είναι καθόλου απίθανο να θέλουν να ανεβάσουν και το κασέ τους, σε σχέση με την περσινή τους σεζόν στο Παλατάκι. Η περίπτωση του Κάρτερ είναι εντελώς διαφορετική. Ο Αμερικανός είναι σε προχωρημένη ηλικία. Δύσκολα μπορεί να βρει συμβόλαιο σε ομάδες μεγαλύτερου επιπέδου στο Eurocup και έτσι μέτρησε το κλίμα που βρήκε στον ΠΑΟΚ, μιας και τα τελευταία χρόνια έβρισκε συμβόλαια στην αρχή της κάθε περιόδου. 

ΥΓ Η αποχώρηση του Μαργαρίτη ήταν κάτι που στεναχώρησε τους πάντες γύρω από την ομάδα. Όλοι μας πιστεύαμε ότι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα τελειώσει την καριέρα του στο γήπεδο που τον αγάπησαν όσο σε κανένα άλλο. Ελπίζω τουλάχιστον να μην μετανιώσει καμία από τις δύο πλευρές αυτή την απόφαση και έστω και σαν αντίπαλο να του δώσουμε την αποθέωση που του αξίζει…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ