Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Σβήνουμε τα χρέη, αλλάζουμε επίπεδο»

Ρεπορτάζ PAOK24

«Σβήνουμε τα χρέη, αλλάζουμε επίπεδο»

Ο μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου αναλύει στη FORZA τις βασικές προτεραιότητες των «ασπρόμαυρων» ενόψει της νέας περιόδου, σε αγωνιστικό, αλλά και όχι μόνο επίπεδο.

Την περσινή σεζόν έγινε μια νέα-καλή- αρχή στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τώρα οι άνθρωποί της καλούνται να δώσουν την ανάλογη συνέχεια.

Ο τιμ μάνατζερ Μιχάλης Γιαννακίδης μιλάει για το χθες και το σήμερα του Δικεφάλου, αλλά και το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον.

Πώς βιώσατε την πρώτη σας χρονιά στη θέση του τιμ μάνατζερ;

«Ηταν μια δύσκολη σεζόν γιατί ο ΠΑΟΚ προέρχονταν από μια χρονιά, στην οποία και οικονομικά, αλλά και βαθμολογικά, βρέθηκε σε μια όχι ευχάριστη κατάσταση. Αυτό που εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε ήταν να πείσουμε τους παίκτες, που θα έρχονταν στην ομάδα, αλλά και τους ατζέντηδες που θα τους έφερναν ότι θα συναντούσαν πλέον μια διαφορετική κατάσταση. Κι αφού μπορέσαμε και τους πείσαμε, το έργο μας στη συνέχεια ήταν πιο εύκολο γιατί είναι σημαντικό οι παίκτες να βλέπουν ότι πληρώνονται σε τακτική βάση. Και όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, νιώθουν ασφάλεια βλέποντας καθημερινά τον πρόεδρο να είναι στο γήπεδο. Κι όταν υπήρχε κάποιο ζήτημα και το έδινα στη διοίκηση, πάντα δίνονταν η λύση».

Για πρώτη φορά τα αρκετά τελευταία χρόνια υπάρχει η αίσθηση-αν όχι σιγουριά-στο φίλαθλο κόσμο ότι κάτι καλό και πάνω σε μια πιο στέρεη βάση δημιουργείται στην ομάδα μπάσκετ. Εσείς που ζείτε από μέσα την όλη κατάσταση, τι λέτε;

«Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο κόσμος, βλέποντας την προσπάθεια, που κάνει ο κ. Χατζόπουλος κι όλη η ομάδα, έσπευσε να τη στηρίξει μέσω της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Και ελπίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και όταν τεθούν προς διάθεση και τα εισιτήρια διαρκείας, προς δικαίωση των όσων πιστεύει κι ο πρόεδρος. Θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί ν΄ αλλάξει επίπεδο. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να πάει καλά η ομάδα και να βάλει βάσεις για πιο μεγάλα πράγματα στο μέλλον».

Οι ομάδες κάνουν τις προσπάθειές τους για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, αλλά μήπως ειδικά για τον ΠΑΟΚ η καλύτερη «μεταγραφή» θα είναι η επιστροφή των φιλάθλων του μετά από ένα χρόνο ξανά στο Παλατάκι;

«Δεν το συζητάμε, είναι πολύ σημαντικό να δούμε ξανά τον κόσμο στις εξέδρες του γηπέδου μας. Είναι κάτι, που θέλουν να το νιώσουν πολύ και οι ίδιοι οι παίκτες. Παραδείγματος χάρη ο Λοβ, που είπε ότι θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα στο Παλατάκι με κόσμο, τα ίδια και ο Κάρτερ. Ολοι οι παίκτες, που έρχονται στον ΠΑΟΚ, θέλουν να βιώσουν τον παλμό και την ώθηση, που εξασφαλίζει η παρουσία του κόσμου στην ομάδα. Ελπίζω για το συγκεκριμένο ζήτημα να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση από την πλευρά της πολιτείας, άλλωστε έχουν ήδη ειπωθεί κάποια πράγματα. Θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Ποντάρουμε στη στήριξή τους, όταν βγουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας».

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν πληροφορηθήκατε τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη;

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος, αλλά, όπως έχει πει κι ο πρόεδρος, πιστεύουμε στα ‘θαύματα’. Εμείς θα πάμε για το καλύτερο δυνατό».

Εξαιρουμένου του Κάρτερ, οι υπόλοιποι παίκτες από το υπάρχων ρόστερ δεν έχουν εμπειρία από συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συνιστά αυτό το γεγονός κάποιο μειονέκτημα ή όχι;

«Δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα. Αντίθετα θα έλεγα ότι γι’ αυτούς είναι κι ένα κίνητρο για να θέλουν να παίξουν και ν’ αποδώσουν καλύτερα, έτσι ώστε και να τους δούνε και να κάνουν καλύτερη πορεία, αλλά και συνολικά η ομάδα να πάει καλά».

Μπορεί ένας παίκτης, ειδικά ο ξένος, έστω και ενδόμυχα, να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη, όπου θα τον βλέπουν και περισσότερα «μάτια»;

«Ακόμη κι αν από κάποιον μπορούσε να του περάσει αυτή η ιδέα, με τον κόουτς Λυκογιάννη δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να έχει στραμμένη την προσοχή του στους ευρωπαϊκούς αγώνες και να μη σκέφτεται τα παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι κάτι που θεωρώ απίθανο να συμβεί. Ναι, εμείς στην Ευρώπη θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά ο κύριος μας στόχος θα είναι η Ελλάδα. Πρώτα, λοιπόν, μας ενδιαφέρει να πάμε καλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μετά στην Ευρώπη να προσπαθήσουμε κι εκεί για το καλύτερο δυνατό. Αν γίνεται, να φθάσουμε στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά».

Και στο τέλος της σεζόν, με τι θα είστε ευχαριστημένοι;

«Τι να σας πω; Αυτό που μου λέει ο πρόεδρος; Μ’ έναν τίτλο; Εντάξει, το λέω χαριτολογώντας. Θέλουμε να ξεχρεώσουμε πάλι κάποια πράγματα, από αυτά που χρωστάει η ομάδα, αντί να χρεωθεί παραπάνω. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για την όλη μας προσπάθεια. Και από εκεί και πέρα, να είμαστε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ποιο ήταν το βασικό στοιχείο, που έφερε στην ομάδα ο κ. Λυκογιάννης και άλλαξε την εικόνα της;

«Το πάθος και η ενέργεια, που έδωσε στους παίκτες. Τους έδωσε να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα κι ότι να παίζεις γι΄ αυτήν, σημαίνει πάρα πολλά. Συνεπώς και οι παίκτες δεν σκέφτονται αποκλειστικά το οικονομικό κομμάτι της συνεργασίας τους. Και, βέβαια, αυτό που μέτρησε πολύ ήταν ότι ενωθήκαμε και γίναμε μια μεγάλη οικογένεια».

Παρατηρείται μια προσπάθεια διατήρησης ενός κορμού παικτών από την περσινή σεζόν. Είστε σε… καλό δρόμο;

«Ηταν εξ αρχής δεδομένη η επιθυμία μας να κρατήσουμε κάποιους παίκτες από την περσινή ομάδα. Ξέρετε ότι το μπάτζετ είναι πάρα πολύ περιορισμένο γιατί τα χρέη δεν εκμηδενίστηκαν ξαφνικά, αντίθετα είναι ακόμη πολλά. Αρα, θα πρέπει πάνω απ’ όλα με λογική να προχωρήσουμε στις μεταγραφές, έτσι ώστε να μην ξεφύγουμε οικονομικά, για να μπορέσουμε να λέμε πάλι ότι είμαστε καλά και ότι η ομάδα, αντί να χρεωθεί, να μπορέσει να ξεχρεώσει κάποια από τα παλιά χρέη. Και για τα οποία, λέω και πάλι, ότι παραμένουν ακόμη πολλά».

Έχετε προχωρήσει σε ανανέωση της συνεργασίας με τους Καμπερίδη, Κάρτερ και Λοβ. Με την περίπτωση του Γκρίφιν τι γίνεται;

«Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις, ο παίκτης θέλει κάποια πράγματα παραπάνω. Όπως είπα και πιο πριν, είναι ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Θα φανεί στο μέλλον τι ακριβώς θα συμβεί με την περίπτωση του Γκρίφιν».

Και στην απορία που διατυπώνεται περί μη συνέχισης της συνεργασίας με τον Μαργαρίτη, τι απαντάτε;

«Εμείς προχωρήσαμε στην κατάθεση συγκεκριμένης οικονομικής πρότασης, πάντα με βάση το αυστηρό μπάτζετ. Ολοι θέλαμε ο Βαγγέλης να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όμως δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί μια χρυσή τομή. Το βέβαιο είναι όταν επιστρέψει ως αντίπαλος στο Παλατάκι, και θα χειροκροτηθεί από τον κόσμο και θα τιμηθεί όπως του πρέπει. Επιπλέον, όπως έχει πει και η διοίκησή μας, ο Βαγγέλης θα είναι πάντα μέλος του ΠΑΟΚ».

Με ποιο σκεπτικό προχωρήσατε στην απόκτηση του Τολιόπουλου και του Ογκμπέιντε;

«Για τον Βασίλη ξέρουμε καλά τι παίκτης είναι. Μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή, να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας και θεωρώ ότι θα μας δώσει ουσιαστικά αυτό που έλειπε πέρσι από την ομάδα, το κάτι παραπάνω. Οσον για τον Ογκμπέιντε, πρόκειται για ένα 5άρι πολύ δυνατό. Θα μας βοηθήσει στο να τρέχει γρήγορα η ομάδα στο τρανζίσιον, όντας ο ίδιος γρήγορος, αλλά και να παίξει την άμυνα που θέλει ο κόουτς, και την οποία δεν μπορώ να μαρτυρήσω τώρα, για να μην τη μάθουν οι αντίπαλοί μας!».

Από εδώ και πέρα, τι να περιμένουμε στα μεταγραφικά;

«Προσπαθούμε να κλείσουμε τις θέσεις που θέλουμε στον άσσο, κυρίως, και στο 5άρι. Και στη συνέχεια να δούμε πως θα προχωρήσουμε για το 4άρι, όπως και για το 2άρι, που έχουμε κάποιες ελλείψεις. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε το ρόστερ της επόμενης σεζόν».

Πηγή: FORZA

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης! 21+

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα άδυτα του τελευταίου φιλικού (vid)

Όσα έγιναν εντός κι εκτός παρκέ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χθεσινό φιλικό κόντρα στη Λάρισα ήταν το τελευταίο για τον ΠΑΟΚ, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Οι ασπρόμαυροι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 84-84 στο PAOK Sports Arena με τις δύο ομάδες κατόπιν συνεννόησης να μην παίζουν παράταση.

Η ΚΑΕ δημοσίευσε σήμερα το βίντεο της παρακάμερας με τις αντιδράσεις παικτών και προπονητή κατά τη διάρκεια της πρόβας τζενεράλε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Μιλένκο Τέπιτς

Παίκτης που τίμησε τη φανέλα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Μιλένκο Τέπιτς είναι ένας παίκτης, που μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ, ούτε να έκρινε παιχνίδια με δικό του σουτ, ωστόσο πάντα θ’ αποτελεί φίλο της ομάδας, καθώς τίμησε την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Σέρβος χθες ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα παρκέ στα 34 του χρόνια. Το 2015 ήρθε στον ΠΑΟΚ για την πρώτη του θητεία όταν στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Αγωνίστηκε πάλι με τον «δικέφαλο» την σεζόν 2018/19, υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου, μένοντας ως το τέλος της χρονιάς παρά τα οικονομικά που αντιμετώπιζε η ομάδα. Στην Παρτιζάν κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Σερβίας το 2007, 2008 και 2009, καθώς και δύο κύπελα. το 2008 και 2009. Προπονητής του στην Παρτιζάν ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τελευταία ομάδα της καριέρας του Σέρβου ήταν η Μέγκα μπάσκετ, όπου αγωνίστηκε την περσινή σεζόν. Μάλιστα, ο Τέπιτς θα παραμείνει και μετά την απόσυρση του στη σερβική ομάδα, αλλά από το πόστο του τιμ μάνατζερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαργαρίτης: «Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ αλλά…»

Ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου για την επιστροφή του στο “Παλατάκι” ως αντίπαλος και την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για την επιστροφή του στο “Παλατάκι” ως αντίπαλος αλλά και την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, μίλησε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ένιωσα διαφορετικά, σε σχέση με αυτό που νιώθω κάθε φορά όταν πηγαίνω να δώσω έναν εκτός έδρας αγώνα. Μετά από 9 χρόνια, ήρθα στο «Παλατάκι» να παίξω ως αντίπαλος, απέναντι σε μια ομάδα η οποία με βοήθησε και τη βοήθησα, με την οποία ήταν αμοιβαία τα αισθήματα.

«Χθες το βράδυ (σ.σ. 23/9) κοιμήθηκα καλά, σήμερα (24/9) το πρωί που ξύπνησα , όμως, άρχισα να σκέφτομαι πως θα δω ανθρώπους από τα παλιά, όλη αυτή η κατάσταση, η σκέψη, με έκανε να νιώσω τη διαφορετικότητα που θα είχα να αντιμετωπίσω. Με το που μπήκα στο γήπεδο για να παίξω, όπως ισχύει για όλους τους επαγγελματίες, έβαλα πρώτα από όλα την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι τώρα. Αυτήν τη στιγμή ανήκω στον Κολοσσό, οπότε το μυαλό και το κορμί μου είναι με την ομάδα μου. Αποβάλλω όλα τα υπόλοιπα από το μυαλό μου και προσπαθώ να παίξω για την ομάδα μου» τόνισε αρχικά ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου.

Σε ότι αφορά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ; «Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ δε με ήθελε. Αυτό που ένιωσα από τη συζήτηση που έγινε με τη διοίκηση, ήταν ότι το κλίμα απέναντι μου δεν ήταν θετικό. Μετά την πρόταση που μου έκαναν, επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που είχα, οπότε δεν υπήρχε κάτι άλλο να γίνει. Ηθελα να νιώσω ότι με θέλουν. Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νομίζω πως ήταν ξεκάθαρη η απάντησή τους, δε νομίζω πως μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να μη φύγω» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που ερωτηθείς για το αν θεωρεί εφικτή την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ως αθλητής, απάντησε: «Δεν έχω σκεφτεί επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ για να κλείσω την καριέρα μου, δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό τώρα».

Αναφορικά δε με την άποψη που έχει για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο 38χρονος φόργουορντ του Κολοσσού Ρόδου, σημείωσε: «Είδα τον ΠΑΟΚ μόνο στο μεταξύ μας φιλικό. Διαθέτει πάρα πολύ καλούς παίκτες, καλούς σουτέρ, πιστεύω πως αν καταφέρει να αποκτήσει «χημεία» το σύνολό του, θα έχει μια καλή χρονιά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending