Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψηφίζεται στη Βουλή, η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από τις ΚΑΕ

Τι ακριβώς προβλέπεται και ποιους επηρεάζει

Θωμάς Παπάς

Ψηφίζεται στη Βουλή, η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από τις ΚΑΕ

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από τις ΚΑΕ που δεν πήραν από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η υπόθεση αφορά άμεσα τους Άρη, Κολοσσό κι Απόλλων Πάτρας, που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών. Ρυθμίσεις, επιπλέον, που αφορούν στην εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη λειτουργία της ΔΟΑ, στην απόλυτη εναρμόνισή με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA και στην θέσπιση αναπληρωτή επιχειρησιακού διευθυντή στο ΟΑΚΑ, με αποκλειστική αρμοδιότητα σε θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης έργων.

Αναλυτικά,
Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη σημερινή συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, η τροπολογία που αφορά, μεταξύ άλλων, στις ποινές των Καλαθοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών επί μη χορήγησης ή ανάκλησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Με την τροπολογία ρυθμίζονται, επιπλέον, ζητήματα που αφορούν
στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και στις δράσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,
στην εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με καταληκτική ημερομηνία κατάκτησης της σχετικής διάκρισής τους την 19/09/2021
στην απόλυτη εναρμόνιση με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ
στη δυνατότητα πρόσληψης 2ου αναπληρωτή επιχειρησιακού διευθυντή στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με αποκλειστική αρμοδιότητα σε θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης έργων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναλύοντας την αναγκαιότητα της τροπολογίας, τόνισε για τις προβλέψεις της:
«Στο άρθρο 1 δίνουμε έμφαση στις διεθνείς δράσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, οι οποίες αποσκοπούν στην διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, στην επιστημονική τεκμηρίωση της Ολυμπιακής Ιδέας, όπως και στην διεθνή εδραίωση της Ολυμπιακής Παιδείας.
Μέχρι σήμερα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Α είναι 9μελές, με τρεις εκπροσώπους από την Ε.Ο.Ε. Εναρμονιζόμαστε με τις επιταγές της Δ.Ο.Ε. και προχωράμε σε αύξηση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Α. σε 11 μέλη.
Ρυθμίζουμε, ώστε να μετέχει αυξημένος αριθμός μελών της Ε.Ο.Ε (5 μέλη), εκπρόσωποι τους οποίους ορίζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (3 μέλη) και ex officio ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας.
Εκσυγχρονίζεται η δομή της Δ.Ο.Α. και κανονίζονται επαρκώς τα ζητήματα που αφορούν στην διοίκηση και την στελέχωση της, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και εκπλήρωση των στόχων της.

Στο άρθρο 2 αφουγκραστήκαμε τον προβληματισμό της οριζόντιας αφαίρεσης 5-10 βαθμών, ως ποινή που ισχύει σήμερα για όσες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες δεν λαμβάνουν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Ρυθμίζουμε, ώστε η ποινή που θα εφαρμόζεται για τις Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες να είναι λιγότερο εξοντωτική και περισσότερο αναλογική με τον τρόπο βαθμολόγησής τους.
Κι αυτό γιατί  δεν είναι ίδιος ο τρόπος βαθμολόγησης των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών και των Κ.Α.Ε. στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, ούτε ίδιο το σύνολο των αγώνων που δίνουν για το πρωτάθλημά τους μέσα στην αγωνιστική περίοδο.
Προβλέπουμε ώστε η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού από την Ε.Ε.Α. να τιμωρείται πειθαρχικά με την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) έως πέντε (5) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης ή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Στο άρθρο 3, πάντα σχετικά με τις K.Α.Ε. που πρόκειται να συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022,
εάν η Ε.Ε.Α. δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της σχετικής αίτησης, οι Κ.Α.Ε. θα τιμωρούνται κατ’ εξαίρεση με αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου πρωταθλήματος, εφόσον -κατά την κρίση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου- πληρούν όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού,
προκειμένου να αποφευχθούν καταστρατηγήσεις, η διάταξη ισχύει για αιτήσεις χορήγησης πιστοποιητικού που έχουν υποβληθεί έως και 31/08/2021.

Στο άρθρο 4 προτείνουμε, ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 που αθλητής ή αθλήτρια υποβάλλει αίτηση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η διάκριση σε ατομικό άθλημα, πλην των Ολυμπιακών, Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών αγώνων, δύναται να έχει κατακτηθεί έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.
Η ισχύουσα ημερομηνία ήθελε τη διάκριση να έχει επιτευχθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Όμως, πολλοί Πανελλήνιοι Αγώνες αναβλήθηκαν εντός του έτους 2021, αφενός λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, αφετέρου λόγω των αυστηρών μέτρων πυροπροστασίας που ελήφθησαν, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε ορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο να εκτιμηθούν αυτές οι δυσχέρειες, να ληφθούν υπόψη και προτείνουμε την 19η Σεπτεμβρίου, διότι είναι η καταληκτική ημερομηνία που δέχεται το Υπουργείο Παιδείας, ώστε με τη σειρά του να προβεί στην διαμόρφωση των καταλόγων των εισακτέων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο άρθρο 5 προστίθεται  τρίτο εδάφιο στο τέλος της παρ. 22.7.2. του άρθρου 22 του ν. 4791/2021 (Α’ 51) προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτη εναρμόνιση με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ (World Anti-Doping Code) του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA).

Και τέλος, στο άρθρο 6, δίδεται η δυνατότητα πρόσληψης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) 2ου αναπληρωτή επιχειρησιακού διευθυντή, ο οποίος θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης έργων.
Πρόκειται για έργα χρηματοδοτούμενα με απορρόφηση κονδυλίων από τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που θεσπίστηκε  με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/241 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 12ης Φεβρουαρίου 2021 ή από το Εταιρικό Σύμφωνο για το  Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.) ή από άλλους συναφείς ή παρεμφερείς μηχανισμούς χρηματοδότησης.
Είναι αποτέλεσμα του ότι καταφέραμε και εντάξαμε στο Πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0., το συνολικό σχέδιο εκσυγχρονισμού και ανάπλασης του Ο.Α.Κ.Α., ύψους 43,5 εκ. ευρώ.
Το συνολικό σχέδιο εκσυγχρονισμού και ανάπλασης του Ο.Α.Κ.Α.,  περιλαμβάνει έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αποκατάστασης και συντήρησης καθώς και δημιουργίας χώρων πρασίνου, διαδρόμων για ποδήλατα, δρομείς και περιπατητές αλλά και εμπορικών χώρων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Προκύπτουν επομένως αυξημένες ανάγκες και για να ανταποκριθούμε σε αυτές, στοχεύουμε, μέσα από τη ρύθμιση αυτή, στην ταχεία ολοκλήρωση των έργων και στην εύρυθμη απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.
Και οι έξι ανωτέρω διατάξεις στοχεύουν στην στήριξη και την ενίσχυση του αθλητισμού και των αθλητών. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του αθλητισμού, των αθλητικών φορέων και της αθλητικής οικογένειας, δίνουμε άμεσα λύσεις και λειτουργούμε ως εγγυητές της απρόσκοπτης λειτουργίας και της ενίσχυσής τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σφαιρόπουλος θυμήθηκε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ (vid)

H διαδικτυακή ανάμνηση του έμπειρου κόουτς μετά από 22 χρόνια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει γράψει τη δική του ιστορία στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πάγκους και φυσικά, κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι και αυτός, ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ.

Με αφορμή το πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη, ο 56χρονος προπονητής, θυμήθηκε το ντεμπούτο του ως head coach, πού ήταν σε ένα ΠΑΟΚ-Άρης στο Παλατάκι το 2001, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να επικρατεί με 77-76.

Ο Σφαιρόπουλος που ήταν μέχρι τότε βοηθός του Κώστα Φλεβαράκη, είχε αναλάβει πρώτος προπονητής, τον Φεβρουάριο του 2001 και σε εκείνο το παιχνίδι, ο Κορωνιός με 25 πόντους και ο Λιαδέλης, με 21, ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας, με εκείνη τη... «dream team» που είχε φτιαχτεί το καλοκαίρι από τον Γιώργο Μπατατούδη, να αποδομείται μέσα σε λίγους μήνες, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Παρακολουθώντας το "classico" της Θεσσαλονίκης, θυμήθηκα ότι σε ένα τέτοιο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης, 22 χρόνια πριν, έκανα το ντεμπούτο μου σαν πρώτος προπονητής στη μεγάλη κατηγορία» έγραψε ο Σφαιρόπουλος στο λογαριασμό του στο Twitter, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μια γεμάτη μέρα στο PAOK Sports Arena

Εξετάσεις, μετρήσεις, γενέθλια και προετοιμασία είχε το πρόγραμμα της προπόνηση του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ πλέον στρέφεται αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, μετά και τον αποκλεισμό από το Basketball Champions League. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες από Περιστέρι, Ρίτας και Άρη, ξεκινώντας από τον εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Κυριακή (29/1).

Οι ασπρόμαυροι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το εν λόγω παιχνίδι, πραγματοποιώντας πρώτα τις απαραίτητες εξετάσεις και μετρήσεις, σε μία ημέρα που -μεταξύ άλλων- είχε την τιμητική του ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, ο οποίος γιορτάζει τα γενέθλια του.

Η ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Στις εγχώριες διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο δηλαδή, επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του ο ΠΑΟΚ mateco, θέλοντας να επιστρέψει και πάλι στις νίκες. Και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα της Κυριακής (29/1, 15:45) με το Λαύριο MEGABOLT για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα όπου η ομάδα μας δεν έχει πλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις για το BCL και καθώς προηγήθηκε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια και μετακινήσεις, οι παίκτες του ΠΑΟΚ mateco ξεκίνησαν από σήμερα μία διαδικασία εξετάσεων και μετρήσεων. Ο έλεγχος της κατάστασής τους είναι πολύ σημαντικός για τη συνέχεια, όπως και η εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος, από την στιγμή που θα υπάρχει πλέον περισσότερος χρόνος για όλους.

Το πρωί οι παίκτες ακολούθησαν ασκήσεις στο γυμναστήριο και σουτ, ενώ το απόγευμα, έγινε η πρώτη ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και προπόνηση, όπου δόθηκε έμφαση στην τακτική.

Μετά την ολοκλήρωση του απογευματινού προγράμματος της ομάδας, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης δέχτηκε τις ευχές όλων για τα γενέθλιά του, αλλά και μία τούρτα έκπληξη διά χειρός του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco Θανάση Χατζόπουλου.

Το πρόγραμμα της ομάδας συνεχίζεται το απόγευμα της Πέμπτης (26/1) με μία προπόνηση στο PAOK Sports Arena.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για Λαύριο

Για την 14η αγωνιστική της Basket League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ υποδέχεται το Λαύριο, για την 14η αγωνιστική της Basket League στο PAOK Sports Arena, την ερχόμενη Κυριακή 29/1 στις 15:45, με στόχο την επιστροφή της ομάδας του Λυκογιάννη στις νίκες, μετά τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτά, η ασπρόμαυρη ΚΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την διάθεση των εισιτηρίων.

Η ανακοίνωση του Δικεφάλου:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Λαύριο MEGABOLT, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 15:45 για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

0210 tickets

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

Τρόποι διάθεσης…

Από το PAOK Sports Arena…

Πέμπτη (26/1): 10:00-18:00

Παρασκευή (27/1): 10:00-18:00

Σάββατο (28/1): 10:00-18:00

Κυριακή (29/1): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα.

OnLine μέσω του δικτύου της Ticketmaster στη διεύθυνση… https://www.ticketmaster.gr/paokbc-ww/showProductList.html

Τηλεφωνικά στο 2111981535

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 5€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδα μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending