Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Και πάλι με απουσίες στο ντέρμπι

Ποια είναι τα προβλήματα του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με τον Ηρακλή

Θωμάς Παπάς

Και πάλι με απουσίες στο ντέρμπι

Με προβλήματα ξεκίνησε και με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco και στον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεσή του ο κόουτς Λυκογιάννης για τον αγώνα με τον Ηρακλή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στις 20:00.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ mateco ξεκίνησε με την ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και ολοκληρώθηκε με προπόνηση τακτικής.

Ο Γιώργος Καμπερίδης συμμετείχε και σήμερα στο πρόγραμμα της ομάδας. Ζερμέιν Λοβ και Τζος Κάρτερ ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

AEK: Ρεκόρ 15ετίας κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με τα 18 τρίποντα που πέτυχε χθες στα Άνω Λιόσια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του… «Η ΑΕΚ Betsson επιβλήθηκε χθες (21/4) για τρίτη φορά στη σεζόν του ΠΑΟΚ mateco, «κλειδώνοντας» την 7η θέση μέσα από τη διαδικασία των play out, σε ένα παιχνίδι που μπήκε στα βιβλία της στατιστικής με διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο σημαντικός ήταν αυτός των εύστοχων τριπόντων με τα οποία η «Ένωση» έγραψε ιστορία.

Η ΑΕΚ Betsson μέτρησε 18 εύστοχα τρίποντα ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της στη Stoiximan Basket League αφού έφτασε σε αυτήν άλλες δύο φορές. Είναι ενδιαφέρουσα μάλιστα η σύμπτωση που την εμφάνισε να σημειώνει τον ίδιο αριθμό τριπόντων, με τον ίδιο αριθμό προσπαθειών και τον ίδιο αντίπαλο πριν από 15 χρόνια!

Ήταν 4 Απριλίου 2009 όταν η «Ένωση» υποδέχτηκε τον Δικέφαλο του Βορρά για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2008-09 και τον νίκησε με 93-85, έχοντας 18/32 τρίποντα, όσα ακριβώς δηλαδή και στο χθεσινό παιχνίδι. Η ΑΕΚ εκείνης της σεζόν είχε στον πάγκο της τον Κώστα Φλεβαράκη και έφτασε στο ρεκόρ των 18 εύστοχων τριπόντων ως εξής…

Ίστβαν Νέμεθ 7/9
Περικλής Δορκοφίκης 3/5
Φώτης Βασιλόπουλος 2/2
Ντι Τζέι Τόμπσον 2/2
Δημήτρης Παπανικολάου 1/3
Νίκος Χατζής 1/3
Γιάννης Κυριακόπουλος 1/4
Τρέβον Μπράιαντ 1/3
Τάρμο Κίκερπιλ 0/1

Στις 5 Ιανουαρίου 2020, η ΑΕΚ Betsson έφτασε για δεύτερη φορά σε επίδοση 18 τρίποντων, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR τον οποίο νίκησε με 100-97 έχοντας 18/31 σουτ από την περίμετρο. Συμμετοχή σε εκείνη την επίδοση είχαν οι…

Χάρης Γιαννόπουλος 4/5
Νίκος Γκίκας 3/3
Κιθ Λάνγκφορντ 3/4
Κέντρικ Ρέι 2/4
Χάουαρντ Σαντ-Ρος 2/4
Γιόνας Ματσιούλις 2/5
Λίνος Χρυσικόπουλος 1/3
Βασίλης Τολιόπουλος 1/3

Η επίδοση των 18 εύστοχων τριπόντων που είχε χθες η ομάδα του Ηλία Ζούρου ακόμη…

*Κατατάσσεται μεταξύ των 18 κορυφαίων της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Αποτελεί ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης της φετινής Stoiximan Basket League αφού 18 τρίποντα είχε και ο Προμηθέας στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Carna, απέναντι στον οποίο είχε 19 τρίποντα ο Παναθηναϊκός AKTOR που κρατάει το ρεκόρ της σεζόν.

*Το 56,25% με το οποίο εκτέλεσε, είναι η 7η καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League και η κορυφαία για την ΑΕΚ Betsson αφού η προηγούμενη ήταν το 48,27% με το οποίο εκτέλεσε στο εντός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα Ιαπωνική (14/29).

*Τα 18 τρίποντα της ΑΕΚ Betsson την οδήγησαν σε μία υψηλή, επιθετικά, επίδοση την οποία ακολούθησε σε έναν βαθμό και ο ΠΑΟΚ mateco. Έτσι οι δύο ομάδες σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια της Αθήνας και ως προς τη Stoiximan Basket League. Είχαν αθροιστικά 190 πόντους, έναν λιγότερο από τον 1ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2021 (102-89) και έναν περισσότερο από το παιχνίδι της σεζόν 2006-07 (99-92).

Ο Μαργαρίτης 1ος σε αγώνες Πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco

Για τον ΠΑΟΚ mateco και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη το χθεσινό παιχνίδι είχε μια πολύ ξεχωριστή προέκταση κι ας μην συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο 42χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την 293 εμφάνιση του με τα ασπρόμαυρα στο Πρωτάθλημα και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια από καταβολής Α΄Εθνικής, από την περίοδο 1963-64 δηλαδή.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco έγραψε ιστορία προσπερνώντας έναν άλλον, εμβληματικό αρχηγό της ομάδας του, τον αείμνηστο Γιάννη Πολίτη που μέτρησε 292 παιχνίδια Πρωταθλήματος από το 1970 μέχρι το 1984.

*Ακόμη χθες ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ευστοχώντας μία φορά από τη γραμμή του τριπόντου (1/2) έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 150.

Κατά τα άλλα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης…

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας της, στα χρόνια της Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 157 και ξεπέρασε τον Φράνκι Κινγκ που είχε 152 στη σεζόν 1998-99.

*Με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης «σκαρφάλωσε» σε δύο λίστες. Μπήκε στην 25άδα συνολικά στην ιστορία της Stoiximan Basket League αφού έφτασε τα 418 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μέλβιν Τσίτουμ. Παράλληλα έφτασε τα 122 με τον ΠΑΟΚ mateco και προσπερνώντας τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που είχε 121 στην πενταετία 2001-06, ανέβηκε στην 11η θέση της «ασπρόμαυρης» λίστας.

*Όπως ο Κουζμίνσκας από την πλευρά των γηπεδούχων, έτσι και ο Κέβιν Πόρτερ από εκείνη των φιλοξενούμενων, έφτασε σε μία επίδοση πόντων που, από πλευράς ΠΑΟΚ mateco, αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία 16 παιχνίδια των δύο ομάδων στην Αθήνα. Ο Αμερικανός είχε 28 πόντους και για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην έδρα της «Ένωσης» θα πρέπει να γυρίσουμε στο ματς της σεζόν 2008-09, στο οποίο ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν το αντίπαλο δέος του Νέμεθ, σημειώνοντας 32 πόντους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ