Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζαμάλ Τζόουνς: ” Σκέφτομαι συνέχεια την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ”

Όσα δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ

Θωμάς Παπάς

Τζαμάλ Τζόουνς: ” Σκέφτομαι συνέχεια την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ”

Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Τζαμάλ Τζόουνς, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς η τωρινή του ομάδα, η Μπαχτσεσεχίρ, αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Ο Τζόουνς, που το φετινό καλοκαίρι απασχόλησε έντονα τον Ολυμπιακό, μίλησε για το παιχνίδι. Ωστόσο έκανε εκτενή αναφορά στον ΠΑΟΚ, στο πέρασμα του τη σεζόν 18-19, ενώ όπως δήλωσε σκέφτεται διαρκώς την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και τον Δικέφαλο.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Το καλοκαίρι του 2018 ο Τζαμάλ Τζόουνς προέκυψε σχεδόν… αθόρυβα για τον ΠΑΟΚ. Με προηγούμενη θητεία στην Α2 Γαλλίας, στη Φινλανδία και την Α2 Ιταλίας, δε «γέμιζε» πολύ το μάτι. Ο «Δικέφαλος», όμως, «είδε» προοπτική με την απόκτησή του και δε λάθεψε. Αν δεν αναγκαζόταν, δε, μερικούς μήνες αργότερα, να τον στερηθεί, για ιατρικούς λόγους, το πιθανότερο είναι πως θα δικαιωνόταν ακόμη περισσότερο για την επιλογή του!

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ θα πατήσει απόψε (20:30) το παρκέ του Ιβανωφείου για να αντιμετωπίσει με την τούρκικη Μπαχτσεσεχίρ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του FIBA Europe Cup, τον Ηρακλή. Βρίσκεται, όπως αποκάλυψε- μιλώντας λίγες ώρες πριν τη μάχη με τον «Γηραιό»- στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στη λατρεμένη του Θεσσαλονίκη. Ομολόγησε, ακόμη, την… αδυναμία που έχει στον ΠΑΟΚ και τη σφοδρή επιθυμία που τον διακατέχει να επιστρέψει, κάποια στιγμή, στο δυναμικό των «ασπρόμαυρων».

«Νιώθω τη Θεσσαλονίκη σαν το δεύτερο σπίτι μου, έτσι την αποκαλώ! Αισθάνομαι όμορφα, μου αρέσει που είμαι ξανά εδώ. Είμαι εξοικειωμένος με την πόλη, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι εδώ, ουσιαστικά, άρχισα την καριέρα μου. Στο πρώτο άκουσμα ότι θα αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή και θα επιστρέψω, ενθουσιάστηκα! Μου λείπει, γενικά, η Θεσσαλονίκη, όλη η ατμόσφαιρα εδώ, η θετική ενέργεια, το να περπατάω δίπλα στη θάλασσα, το να έχω όμορφες εικόνες γύρω μου. Αν χρειαζόταν να την περιγράψω, θα έλεγα ότι Θεσσαλονίκη είναι το τέλειο μέρος για να μένεις», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Το ασπρόμαυρο… καρδιοχτύπι
—————————

Η κουβέντα γρήγορα πήγε στη θητεία του (2018-2019) στον ΠΑΟΚ.
Χρονιά ιδιαίτερη για τον «Δικέφαλο», καθώς μαστίζοταν από οικονομικά προβλήματα, έφτασε, όμως, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (Ηράκλειο, Φεβρουάριος 2019), στον οποίο ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και «πληγώθηκε» πιο πολύ, μερικές μέρες μετά το ματς στα «Δύο Αοράκια», διότι έχασε και τον Τζαμάλ Τζόουνς. Ο Αμερικανός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο, μπήκε άδοξα τέλος στη σεζόν για τον ίδιο και οι Θεσσαλονικείς υποχρεώθηκαν να στερηθούν σημαντική μονάδα από το ρόστερ τους.

«Ηταν περίεργη η περίοδος στον ΠΑΟΚ. Αν είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά για μας. Θα είχαμε σίγουρα καλύτερο τελείωμα στη χρονιά. Οικονομικά, νομίζω, πως τα πράγματα θα ρυθμίζονταν κάπως. Η σεζόν, σε προσωπικό επίπεδο, «κόντυνε», καθώς έπρεπε να κάνω την επέμβαση. Θεωρώ πως εκείνη τη χρονιά είχαμε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Τα πράγματα ζόρισαν με τα οικονομικά θέματα, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα θα ολοκληρώνονταν αλλιώς η σεζόν», θυμήθηκε ο Τζόουνς.

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Εκείνη η χρονιά με ωρίμασε, ήμουν πιο νέος. Επρεπε να ωριμάσω, να προσαρμοστώ σε καινούργιες, διαφορετικές, συνθήκες από ό,τι είχα συνηθίσει ως τότε. Αγωνιστικά, ο προπονητής μου στον ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, με βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ συνέχεια για αυτό. Μου έδωσε κατευθύνσεις για το πως μπορώ να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο. Νιώθω από τότε πως βελτιώνομαι, κάθε περίοδο, όλο και περισσότερο».

Σε ερώτηση για το αν περνά από το μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα, απάντησε αφοπλιστικά.

«Σκέφτομαι διαρκώς την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Θέλω πολύ να παίξω ξανά για τον ΠΑΟΚ! Νομίζω πως τώρα που είμαι μεγαλύτερος, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα. Δεν ξέρω αν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου, ίσως συμβεί στο μέλλον, ίσως και όχι, ποιος ξέρει… Είναι φανταστική ομάδα ο ΠΑΟΚ και είναι καλό που, πλέον, υπάρχει άνθρωπος (σ.σ. Θανάσης Χατζόπουλος), ο οποίος ξοδεύει χρήματα για αυτήν. Δε συζήτησα δεύτερη χρονιά συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, αμέσως μετά την πρώτη μου σεζόν στην ομάδα, γιατί τα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούσαν να είναι στο προσκήνιο».
Η Γαλατασαράι, η Μπαχτσεσεχίρ και οι υψηλοί στόχοι
———————————————–

Την προσεχή Δευτέρα (25/10), ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί, για το Basketball Champions League, την τελευταία αντίπαλο της Μπαχτσεσεχίρ στο τουρκικό πρωτάθλημα- την αντίσταση της οποίας, μάλιστα, κατάφερε να κάμψει, κερδίζοντάς την εκτός έδρας- τη Γαλατασαράι.

Δίνοντας τα… φώτα του ο Τζαμάλ Τζόουνς , επισήμανε: «Είναι μια πολύ δύσκολη για να την κερδίσεις ομάδα. Εχουν πολλούς ικανούς σκόρερ, σίγουρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τρόπο να τους «κλειδώσει» αμυντικά. Αν τα καταφέρει, θα έχει πιθανότητες να κερδίσει».

Στην Μπαχτσεσεχίρ ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ανήκει από τον Ιανουάριο του 2020, χρονική στιγμή που επέλεξε να αφήσει τον Ιωνικό, στον οποίο εντάχθηκε μετά τον ΠΑΟΚ και να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι η τρίτη μου χρονιά στην Τουρκία, είμαστε σαν οικογένεια στην ομάδα. Εχουμε τα σκαμπανεβάσματά μας, φυσικά, αλλά είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Με βοηθάνε όλοι πολύ στην Μπαχτσεσεχίρ και προσπαθώ, με τη σειρά μου, να προσφέρω το μέγιστο που μπορώ. Διαθέτουμε ένα ταλαντούχο σύνολο, πολλοί παίκτες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για την ομάδα. Οι στόχοι μας φέτος είναι υψηλοί. Βασική επιδίωξή μας είναι να κατακτήσουμε το FIBA Europe Cup και να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά στο ανταγωνιστικό τουρκικό πρωτάθλημα».

Για τη σημερινή μάχη στο Ιβανώφειο, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή. Απολαμβάνουμε την πρόκληση, το εκτός έδρας ματς. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή, ο οποίος ξέρουμε ότι έχει θερμή συμπαράσταση από τους οπαδούς του. Υπάρχουν προβλήματα στον αντίπαλό μας, το γνωρίζουμε, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι ομάδες είτε συσπειρώνονται, είτε αποσυντονίζονται εντελώς. Το θέμα είναι να μπούμε στο γήπεδο, να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει και να κερδίσουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ