Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ίδιο ρεκόρ και ο «τρίποντος» Τζόουνς

Τρίτη σερί σεζόν με 1-4 ο ΠΑΟΚ Μαteco

Νίκος Μοσχοβίτης

Το ίδιο ρεκόρ και ο «τρίποντος» Τζόουνς

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό, ήρθε με 64-81 κι όπως μετά από κάθε αγωνιστική, έτσι και τώρα, ο ΕΣΑΚΕ έχει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δύο ομάδες. Αναλυτικά…

«Ξεχωριστό ήταν το χθεσινό παιχνίδι για τον Δημήτρη Πρίφτη αφού ήταν το 200ό του στους πάγκους της Stoiximan Basket League. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετράει 104 νίκες και 96 ήττες. Τα 109 από τα 200 τα έκανε ως προπονητής του Άρη και τα υπόλοιπα με ΑΕΚ, Καβάλα, Ίκαρο Καλλιθέας, Κολοσσός H Hotels και βέβαια Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ακόμη…

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και συνδύασε την πολύ καλή εμφάνιση του με κάποια ατομικά επιτεύγματα. Με τους 16 πόντους του ξεπέρασε τους 900 σε 122 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής σέντερ έγινε ο 24ος παίκτης στην ιστορία των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

Ο Παπαγιάννης είχε 8/9 δίποντα και με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 400 στην κατηγορία. Έχει 406/622 (65,27%).

Ακόμη με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο σέντερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έφτασε τα 200 στη Stoiximan Basket League.

*Με τους 14 πόντους τους ο Ντάριλ Μέικον έφτασε τους 400 σε 24 αγώνες στη Stoiximan Basket League (16,66 μέσος όρος).

*Τους 600 πόντους ξεπέρασε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Το κατάφερε στο 78ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «χτύπησε» με αποτελεσματικότητα από μέση και κοντινή απόσταση. Έχοντας 28 εύστοχα δίποντα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσα είχε ο Ολυμπιακός στο ματς της 2ης αγωνιστικής στο Λαύριο. Το κατάφερε έχοντας και υψηλό ποσοστό ευστοχίας (71,79%) που πάντως δεν είναι ρεκόρ περιόδου το οποίο κρατάει από την πρεμιέρα το Λαύριο Megabolt με 74,19% στο ίδιο γήπεδο (23/31).

*Ενδεικτική της κυριαρχίας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μέσα ρακέτα ήταν το επιμέρους σκορ. Σημείωσε 52 πόντους που αποτελούν ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 50 πόντων που σημείωσαν μέσα από τη ρακέτα το Περιστέρι Vitabiotics στην 1η και ο Ιωνικός HNC Revolution στη 2η αγωνιστική.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ρεκόρ του +32 που είχαν οι «πράσινοι» στο επιμέρους σκορ μέσα από τη ρακέτα αφού ο ΠΑΟΚ Mateco είχε μόλις 20 πόντους, αποφεύγοντας οριακά το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν που έχει ο Κολοσσός H Hotels από την 5η αγωνιστική με 18 πόντους. Το +32 λοιπόν στο σκορ μέσα από το «ζωγραφιστό» είναι ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το +20 που έκαναν οι «πράσινοι» στο Περιστέρι για την 4η και ο Ολυμπιακός απέναντι στον Προμηθέα στην 3η αγωνιστική, αμφότεροι με σκορ 44-24.

Ο Τζόουνς βάζει και τρίποντα

Ο Μάρβιν Τζόουνς ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ Mateco αφού είχε το καλύτερο ranking για τρίτη φορά στα πέντε ματς της ομάδας του. Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σέντερ είχε και 2/2 τρίποντα ενώ στις προηγούμενες 50 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League είχε 4/14.

Με τους 15 πόντους του στο σημερινό ματς, ο Μάρβιν Τζόουνς έφτασε και ξεπέρασε τους 500 σε 51 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το Πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-4 για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και συνολικά για όγδοη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ