Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκρίφιν (φέτος) είναι άστοχος

Ο Αμερικανός, οι πολλές επιθετικές αποφάσεις και τα μέτρια ποσοστά του

Νίκος Μοσχοβίτης

Ο Γκρίφιν (φέτος) είναι άστοχος

Ο ΠΑΟΚ Μαteco, πάλεψε χθες στο Σ.Ε.Φ. κόντρα στον Ολυμπιακό και με βάση την εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, η διαφορά των 18 πόντων στο τέλος (86-68), τον αδικεί.

Σε σημεία της τέταρτης περιόδου, που κρατούσε μια ομάδα του επιπέδου του φετινού Ολυμπιακού, με την άμυνα του, δε μπορούσε να το εκμεταλλευτεί στην επίθεση του, αφού Καμπερίδης και Τζόουνς ήταν άστοχοι σε καθοριστικά σουτ.

Στην τρίτη περίοδο, που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και ουσιαστικά άνοιξε τη διαφορά, πίεσε πολύ τον Γκρίφιν, τον οδήγησε σε λάθη και κακές επιλογές και έπειτα, ήταν αδύνατον να γυρίσει η κατάσταση.

Ο Αμερικανός, είχε χθες συνολικά, 2/12 εντός παιδιάς προσπάθειες και 6 πόντους. 0/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, ενώ έδωσε 6 ασίστ.

Άσχημα ποσοστά, από έναν παίκτη που παίρνει πολλές επιθετικές αποφάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ Μαteco και φέτος. Είναι ενδεικτικό, ότι είναι πρώτος εντός της ομάδας, σε προσπάθειες δύο πόντων στο πρωτάθλημα, αλλά το ποσοστό του, είναι μόλις 39,6% (19/48).

Είναι δεύτερος σε προσπάθειες τριών πόντων, σουτάροντας με 29,1% (7/24), με τον ΝτιΛέο να είναι ο πρώτος στον τομέα αυτό, με 11/29.

Ακόμα και στις βολές, είναι στο χαμηλό 60% (6/10), αν και σε αυτό το στατιστικό στοιχείο στο πρωτάθλημα, Τζόουνς, Γιάνκοβιτς, ΝτιΛέο και Κάρτερ, έχουν εκτελέσει περισσότερες. Ίσως να είναι ένα δείγμα κι αυτό για τις επιλογές του, καθώς παρότι παίρνει πολλές προσπάθειες δύο πόντων και πλησιάζει το καλάθι, δεν παίρνει και τα ανάλογα φάουλ, για να εκτελέσει περισσότερες βολές.

Στο BCL τα ποσοστά του είναι καλύτερα σχετικά, καθώς είναι στο 48,1% στα δίποντα (με 25/52 δίποντα), στις βολές είναι στο 80% (αλλά μόλις με 4/5), ενώ είναι στο 25% στο τρίποντο (4/16).

Ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν και με τον Ζερμέιν Λοβ νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού, ήταν προφανές ότι οι περισσότερες άμυνες, προσαρμόζονταν πάνω στο παιχνίδι του Γκρίφιν και με συνεχείς αλλαγές επάνω του, προσπαθούσαν να τον βγάλουν εκτός ρυθμού και να τον κουράσουν.

Ωστόσο, με την επιστροφή του αρχηγού και τη σταδιακή άνοδο του Κάρτερ, οι επιθετικές επιλογές από την περιφέρεια αυξάνονται. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά του «Black Ceasar» παραμένουν χαμηλά.

Κι επειδή η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας, είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα, έχει αποδείξει ότι δε φοβάται τις ευθύνες και τις αποφάσεις, η βελτίωση στο κομμάτι των επιθετικών επιλογών του, δείχνει να είναι κομβική για τη γενικότερη βελτίωση της ομάδας στην επίθεση της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ