Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

H Λάρισα και οι 5 πρώην

Γνωστά πρόσωπα αύριο στο Παλατάκι

Ηλίας Καπράλος

H Λάρισα και οι 5 πρώην

Ο ΠΑΟΚ Mateco βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League καθώς μετρά μόλις 1 νίκη, αυτή κόντρα στον Ηρακλή, ενώ έχει ηττηθεί, είτε κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είτε κόντρα σε ομάδες που έχουν παρόμοιους στόχους όπως το Περιστέρι, το Λαύριο και ο Προμηθέας. 

Στον αγώνα με την Λάρισα το βράδυ της Κυριακής στο Παλατάκι ο ΠΑΟΚ Mateco θα συναντήσει και γνώρισμα πρόσωπα στην ομάδα της Θεσσαλίας που έχουν περάσει από το Δικέφαλο, άλλοι με μεγάλη επιτυχία κι άλλοι με παρουσίες σε μία σεζόν. 

Εξ αρχής στη Λάρισα είναι από φέτος ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Ο Καλαμαριώτης φόργουορντ, ήρθε στον ΠΑΟΚ Mateco το καλοκαίρι του 2012 και έμεινε στην ομάδα για 2 σεζόν, ενώ με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ Mateco δίπλα στον Βαγγέλη Μαργαρίτη, στον Λάζαρο Παπαδόπουλο και με προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο, πήρε την μεταγραφή του για το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ έμεινε και για 1,5 χρόνο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, παίζοντας στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα ήταν και μέλος της ομάδας τη σεζόν 2013-14, όπου πήρε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. 

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Θοδωρής Ζάρας. Επίσης Θεσσαλονικιός, ο Ζάρας ήρθε στον ΠΑΟΚ Mateco το καλοκαίρι του 2017 με προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο έμπειρος γκαρντ έμεινε για 2 σεζόν στην ομάδα και μάλιστα είχε ενεργή συμμετοχή στην κατάληψη της 3ης θέσης τη σεζόν 2017-18 και στη συμμετοχή της ομάδας στον τελικό κυπέλλου την επόμενη σεζόν στην Κρήτη με τον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ Mateco έχει παίξει επίσης στον Ηρακλή και στον Κολοσσό Ρόδου.

Ο τρίτος παίκτης της λίστας είναι Αμερικανός και μάλιστα στην front line της Λάρισας. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι ήρθε και αυτός στον ΠΑΟΚ Mateco το καλοκαίρι του 2017 σαν προσωπική επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου, μιας και είχε συνεργαστεί μαζί του στην Αστάνα. Ο Κρουμπάλι στον ΠΑΟΚ Mateco δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά μέσα στο καλάθι όπως περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και πάλι κατάφερε και αυτός να είναι μέλος της ομάδας στην κατάληψη της 3ης θέσης εκείνη τη σεζόν, ενώ μετά τον ΠΑΟΚ Mateco είχε μία αξιόλογη πορεία σε Γαλλία και Ιταλία, μέχρι να βρεθεί και πάλι στα μέρη για λογαριασμό της Λάρισας. 

Τέλος ο παίκτης που κλείνει τη λίστα δεν είναι άλλος από την τελευταία μεταγραφή της Λάρισας και είναι ο Νώντας Παπαντωνίου. Ο έμπειρος πλέον Έλληνας γκαρντ είχε δύο περάσματα από τον ΠΑΟΚ Mateco. Το πρώτη ήταν και αυτός στη σεζόν 2017-18 για 2 μήνες, όταν ο ΠΑΟΚ Mateco είχε ανάγκη στα γκαρντ μέχρι να κλείσει τελικά τον Φιλ Γκος. Τότε ο Παπαντωνίου είχε κυρίως συμπληρωματικό ρόλο και μετά βρήκε συμβόλαιο στον Πανιώνιο, όπου και εν τέλει κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Μετά την χρονιά του στην Λάρισα που διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού, ο ΠΑΟΚ Mateco τον έφερε και πάλι στη Θεσσαλονίκη, αλλά η περσινή του πορεία δεν ήταν ικανή να τον κρατήσει ακόμα έναν χρόνο στο Παλατάκι. Μετακόμισε στην Πολωνία για μερικούς μήνες και πλέον είναι και πάλι κάτοικος Λάρισας. 

Ο αγώνας με την Λάρισα είναι προγραμματισμένος για τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής στο PAOK Sports Arena και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε είτε μέσω των καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης, είτε μέσα από το live του PAOK24.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ