Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάντζαρης: «Η πρόκριση στην Ευρώπη εξαρτάται από εμάς»

Οι ατάκες του έμπειρου γκαρντ

PAOK24

Μάντζαρης: «Η πρόκριση στην Ευρώπη εξαρτάται από εμάς»

«Hταν αρκετά περίεργη η χρονιά. Είναι μία περίοδος που έψαχνα να επιστρέψω στην Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ λόγω του προέδρου του, λόγω της συμμετοχής της Ευρώπης, του κόσμου του και της ιστορίας του πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο κ. Χατζόπουλος αγαπάει πολύ την ομάδα και κάθε μέρα είναι στο πλευρό μας. Ότι στόχο βάζει, τον πετυχαίνει. Τον ΠΑΟΚ δεν τον πέτυχα σε καλές εποχές παλιότερα όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, τώρα δείχνει ότι κάνει βήματα μπροστά. Κοιτάω μόνο μπροστά ως αθλητής, δεν βλέπω ότι ήμουν στον Ολυμπιακό πριν λίγα χρόνια και τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη επιλογή τη δεδομένη χρονική περίοδο».

Για το πέρασμά του από Πολωνία και Ισραήλ: «Με πλησίασε η Σταλ Οστρόφ από την Πολωνία που έχει έναν τρελό πρόεδρο χασάπη και πήρε Πρωτάθλημα μετά από χρόνια και τον προπονητή τον έκαναν ήρωα. Η ομάδα συμμετείχε στο BCL, το Πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, τα γήπεδα είναι γεμάτα, όμως το κλίμα ήταν βαρύ, σαν να είσαι σε ένα χωριό μόνος με βροχή όλη μέρα από τον Σεπτέμβριο και μετά. Σε έπιανε μια κατάθλιψη. Εγώ σε όποια ομάδα πηγαίνω θέλω να το ευχαριστιέμαι. Έχω ζήσει πολλά πράγματα στη ζωή μου είτε καλά, είτε κακά. Είμαι σε μια ηλικία που θέλω να το απολαμβάνω.

Κατάλαβαν ότι ήθελα να φύγω και μετά μου ήρθε η πρόταση από το Ισραήλ. Μου είπαν έλα 2-3 μήνες για να δεις πως είναι. Ήμουν σε ένα μέρος με 35 βαθμούς Κελσίου, ένας μικρός παράδεισος που θύμιζε τη Ρόδο, όταν όμως ο ΠΑΟΚ μου χτύπησε την πόρτα και ο τρόπος που με προσέγγισε και ειδικά η θέληση του προέδρου με έκαναν να αποφασίσω να δεχτώ την πρότασή του και να μετακομίσω στη Θεσσαλονίκη. Στον Προμηθέα ήμουν στα καλύτερα μου, αλλά αποκλειστήκαμε στην Ευρώπη και μετά αποχώρησα. Το κορμί μου έχει μάθει αλλιώς όχι έναν αγώνα και οκτώ προπονήσεις».

Για τους στόχους με τον ΠΑΟΚ: «Καθαρά από εμάς εξαρτάται η πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Ο ΠΑΟΚ έχει ταλέντο ως ομάδα και έχει παίκτες που θέλει κάποιος να τους δίνει συνεχώς την μπάλα στα χέρια κι αυτό εμένα μου αρέσει να το κάνω. Ο Ντι Λέο και ο Λοβ είναι σκόρερ παίκτες δεν είναι να δίνουν την μπάλα στα χέρια. Ακόμα και ο Τζος, ο οποίος είναι τρομερός σουτέρ και επαγγελματίας και εύχομαι να μην έχει κάτι σοβαρό και να επιστρέψει και να βοηθήσει την ομάδα.

Τον Λυκογιάννη τον έχω αντιμετωπίσει παλιότερα. Καλά κάνει και το ζει έντονα σε κάθε ματς ο κόουτς. Δουλεύει καθημερινά και αν έχουμε όλη την υγεία μας θα κάνουμε μεγάλα πράγματα φέτος. Στόχος με τον ΠΑΟΚ είναι να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα θέλουμε τετράδα παρά τις δυσκολίες. Τα χρήματα παίζουν ρόλο. Στο Κύπελλο μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε, αλλά σε βάθος χρόνου δεν είναι εύκολο. Στον αθλητισμό θέλεις και λίγο τύχη. Ξέρετε πόσοι παίκτες και προπονητές μέτριοι έχουν κάνει μεγάλη καριέρα. Θέλει και τύχη και συγκυρία. Για να παίξω μπάσκετ στον Ολυμπιακό έπρεπε να πέσει το μπάτζετ από τα 30 εκατ. ευρώ στα 10, να φύγουν 2-3 παικταράδες και να μπούμε μέσα εμείς ως νεαροί να παίξουμε και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δόθηκε. Για μία ομάδα παίζει ρόλο η χημεία. Στην Εθνική θέλει ταλέντο».

Πηγή: Metropolis 95,5

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ