Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκαναν τη χάρη!

Ο ΠΑΟΚ Μαteco έκανε το καλύτερο του παιχνίδι φέτος και πάτησε τον Άρη νικώντας με 96-64

Νίκος Μοσχοβίτης

Έκαναν τη χάρη!

To σκηνικό του πάρτι είχε στηθεί από τους περίπου 6.000 φίλους του ΠΑΟΚ. Η ομάδα, όχι μόνο τους ακολούθησε, αλλά από το πρώτο λεπτό κι από εκείνο το αρχικό 15-0, φάνηκε ότι η βραδιά θα μπορούσε να έχει ακόμα και ιστορικό χαρακτήρα. Το +35 του 2009 μπορεί να μην ξεπεράστηκε, αλλά η εικόνα, το πάθος όλων, το πολύ καλό διάβασμα σχεδόν στα πάντα, αλλά και η ποιότητα παικτών όπως ο Μάντζαρης και ο Γιάνκοβιτς, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Άρη.

Ο Μάντζαρης έδωσε σεμινάριο με 13 πόντους και 7 ασίστ, ο Γιάνκοβιτς επέστρεψε αλάνθαστος από τον τραυματισμό του με 14 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο ΝτιΛέο με 16 και 4/6 τρίποντα. Ο Γκρίφιν γύρισε, έπαιξε λίγο και ήταν ξεκάθαρα ανέτοιμος, ωστόσο έχει μπει στο δρόμο της ολοκληρωτικής επιστροφής κι αυτός. Μεγάλη βραδιά, ανέβηκε στο 3-6 ο ΠΑΟΚ Μαteco, το χάρηκε ο πολύς κόσμος που ήταν δίπλα στην ομάδα και φυσικά, η νίκη αυτή, μπορεί να του αλλάξει και την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ Μαteco μπήκε με το μάτι γυαλισμένο στην άμυνα και μέσα από αυτό, βρήκε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Mε τον Γιάνκοβιτς να κάνει πάρτι, αφού ο Άρης έκανε αλλαγές σε όλα τα σκριν κι έμενε πάντα με κοντύτερο και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, το σκορ πήγε στο 15-0. Με ΝτιΛέο, Μάντζαρη και σπουδαία πίεση από όλους στους χειριστές του Άρη, η πρώτη περίοδος, έκλεισε στο +23 (29-6)!

Ακόμα και με το αναμενόμενο ροτέισον, ο ΠΑΟΚ Μαteco έβρισκε μόνιμα τη λύση, αρχικά με τον Oγκμπέιντε, που έδωσε 6 πόντους (37-12). Ο Άρης αντέδρασε κάπως, με μία ζώνη με προσαρμογές και πίεση από Νετζήπογλου-Πουλιανίτη, αλλά η επιστροφή Μάντζαρη, Γιάνκοβιτς, ΝτιΛέο, αλλά και τα τρίποντα του Καμπερίδη, έστειλαν τη διαφορά ως τους 30 πόντους (49-19) και το ημίχρονο έκλεισε στο 54-26.

Το μόνο που άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν ότι ο Άρης, κυρίως με τον Κάουαν αλλά και με τον Κέλι βρήκε ρυθμό έξω από τα 6.75 αφού ως ένα βαθμό αναμενόμενα, χαλάρωσε στην άμυνα του. Επιθετικά όμως, με Μάντζαρη, Ογκμπέιντε αρχικά, Γιάνκοβιτς στη συνέχεια και το σταθερό ΝτιΛέο, είχε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, με το τέλος της τρίτης περιόδου, να τον βρίσκει στο +25 (76-51).

Στην τέταρτη περίοδο, το μόνο ενδιαφέρον ήταν αν θα καλυφθεί η ιστορική διαφορά των 35 πόντων από το 2009. Ο Λοβ πήρε πολλές επιθέσεις, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει το σφρίγος του στην άμυνα και στα ριμπάουντ και παρότι στο τέλος, έφτασε τη διαφορά στο +34 αλλά δεν πήγε παραπάνω. Το τελικό σκορ πήγε στο 96-64…

Σε λίγο περισσότερα…

Δεκάλεπτα: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ