Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λυκογιάννης για νίκη και προσθήκη παίκτη

Οι ατάκες του προπονητή του ΠΑΟΚ Μαteco

Νίκος Μοσχοβίτης

Λυκογιάννης για νίκη και προσθήκη παίκτη

O Άρης Λυκογιάννης μίλησε εφ’όλης της ύλης, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Άρη και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της ομάδας.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Πρώτον για τη δίκαιη και άνετη νίκη μας. Δεύτερον, είναι ένα αποτέλεσμα που το πιστώνονται 100% οι παίκτες. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια, δύο μεγάλα και επίπονα ταξίδια, να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας για τον τρόπο που χάσαμε στην Πάτρα, να διαχειριστούμε τους τραυματίες, τα παιδιά που λείπουν, δεν κάνουν προπόνηση, μπαίνουν ανέτοιμοι. Μέσα σε αυτά τα προβλήματα είχαμε να παίξουμε με μια καλοδουλεμένη ομάδα με πολλή ενέργεια στην άμυνα. Δεν ξέραμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε ενέργεια εμείς. Βρεθήκαμε σε εξαιρετική μέρα στην επίθεση, πήραμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίξαμε την καλύτερη μας άμυνα τη σεζόν. Θα το αφήσουμε πίσω μας και από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό» είπε αρχικά.

Όσο για τη δική του εξήγηση για την εικόνα της ομάδας σήμερα; «Από την αρχή της σεζόν προσπαθούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα 15-20 ημερών που κάναμε δύο ευρωπαϊκές νίκες, δεν έχουμε βρεθεί καθόλου όπως ήμασταν στην προετοιμασία. Δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Είναι η πραγματικότητα. Ανεβάζουμε παιδιά από το εφηβικό για να κάνουμε προπόνηση. Κάνουμε διάφορα… Αυτό που έπαιξε ρόλο και κυριαρχήσαμε σήμερα, ήταν η πολύ μεγάλη ανάγκη της νίκης γιατί έχουμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και δεύτερον, έχουμε αρκετά παιδιά με εμπειρία στην Α1 και γνωρίζουν τη σημασία του αγώνα. Υπήρξε μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης».

Σε ερώτηση για την εικόνα παικτών όπως ο Καμαριανός, απάντησε: «Όταν γίνονται οι επιλογές, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Έχει να κάνει με οικονομικά δεδομένα και με το τι υπάρχει στην αγορά εκείνη τη στιγμή. Αν κάποιοι στο δικό τους μυαλό, θέλουν να βαφτίσουν έναν παίκτη που δεν έχει εμπειρία, παίρνει λίγα χρήματα, να βάζει πολλούς πόντους και παίρνει πολλά ριμπάουντ, πρέπει να μας φέρει 15-20.000 δολάρια το μήνα που δεν έχουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Ογκμπέιντε αυτό το διάστημα που βγήκε μπροστά λόγω κορωνοϊού του Τζόουνς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που κάνει σταθερά ο Καμαριανός. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από κάποιους άλλους, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα αυτή, χτίστηκε γύρω από τον Γκρίφιν, τον Λοβ, τον Κάρτερ που δεν έχουν βρεθεί μαζί. Έτσι είναι το μπάσκετ, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μας δυσκολεύει παραπάνω το ότι έχουμε διπλές υποχρεώσεις…»

Για τη δική του εξήγηση για την εικόνα του Άρη, είπε… «Σε όλα πρέπει να υπάρχει διαχείριση συναισθημάτων που είναι δύσκολο να συμβεί αυτό σε κλαμπ μεγάλα με ιστορία. Ο κόσμος στο δικό του το μυαλό έχει συνδέσει τις ομάδες αυτές με ανεπανάληπτες τιμές που ανήκουν στο παρελθόν. Ο Άρης είναι καλοδουλεμένη ομάδα, βγάζει τρομερή ενέργεια στο γήπεδο, έχει βρει χημεία χωρίς να έχει βαθύ ρόστερ. Όσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τις ήττες, άλλο τόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς και τις μεγάλες νίκες. Φάνηκε σήμερα. Μία ομάδα διψούσε περισσότερο, είχε μεγαλύτερο πάθος κα ανάγκη για τη νίκη».

Όσο για το αν έχει ξεχωριστή σημασία αυτή η νίκη ενόψει της συνέχειας; «Ο καθένας κάνει τις δικές του σκέψεις. Το ότι παίξαμε έτσι μου δημιουργεί απίστευτη ικανοποίηση για την αντίδραση που έβγαλαν τα παιδιά. Μου δημιουργεί και μια μικρή απογοήτευση γιατί χτίσαμε μια ομάδα με συγκεκριμένο σκοπό και διάφορα πράγματα που έχουν πάει στραβά, δε μας έχουν επιτρέψει να είμαστε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις. Επί της ουσίας είναι δύο βαθμοί στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μετράει στην ψυχολογία, καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει για όλους. Εμείς πρέπει να το προσεγγίζουμε όπως πρέπει να προσεγγίζουμε όλα τα παιχνίδια. Και το άλλο Σάββατο με τον Ιωνικό, πρέπει να μπούμε με το ίδιο σκεπτικό».

Για την κατάσταση του Γκρίφιν και το θέμα της αντικατάστασης του Κάρτερ, είπε.. «Ο Γκρίφιν είναι αρκετά καλύτερα, υπάρχει θέμα που το διαχειριζόμαστε με καθημερινές θεραπείες. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, αλλά μας πιέζει ο χρόνος. Έκανε όλη την προπόνηση της Παρασκευής, ξέραμε ότι θα έπρεπε να τον διαχειριστούμε με δίλεπτα-τρίλεπτα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας δε χρειάστηκε κάτι περισσότερο.

Για το θέμα της προσθήκης, είναι πολύ «στενή» η αγορά. Υπάρχουν πολύ μέτριοι παίκτες που είναι σε αγωνιστική απραξία. Δε βρίσκουμε κάποια ιδιαίτερη περίπτωση που να αξίζει να ρισκάρουμε. Όλες οι άλλες περιπτώσεις που συζητήσαμε, είτε πριν ή αφού γράφτηκαν, ξαφνικά ανέβηκε η τιμή του παίκτη, ξαφνικά η ομάδα αξίωνε buy out. Ο Χόλογουελ 20 μέρες πριν ασχοληθούμε εμείς, είχαμε ενημερωθεί από τον ατζέντη του ότι μπορούμε να τον πάρουμε και όταν ασχοληθήκαμε, ξαφνικά ο πρόεδρος τους δεν τον άφηνε. Για τον γιάνκοβιτς, ξαφνικά η Μινσκ ζητούσε buy out. Ο Ταρόλις ζητούσε όλο περισσότερο. Ο Άντριτς είναι ανεμβολίαστος και αυτό μας ενδιαφέρει γιατί θα δυσκολευτεί να ταξιδέψει, ειδικά αν συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Ψάχνουμε, έχουμε ακόμα 2-3 περιπτώσεις. Είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε κάποια κίνηση. Το σημαντικό ήταν να επιστρέψουν κάποια παιδιά, έχουμε ξανά τον Βλάντο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε στην αγορά».

Τέλος, απάντησε και για το θέμα της πίεσης και αν τη νιώθε… «Δε νιώθω καμία πίεση από κανέναν. Δε με ενδιαφέρει τι λέγεται γιατί αυτά που λέγονται κυρίως, είναι από ανθρώπους που δεν ξέρουν μπάσκετ. Αν θέλω να πάρω μετοχές θα πάω στο χρηματιστή, αν έχω πρόβλημα στην καρδιά θα πάω στον καρδιολόγο. Το επάγγελμα του προπονητή, είναι το επάγγελμα 5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αισθάνομαι πίεση από αυτή που βάζω εγώ στον εαυτό μου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ