Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάτησε… 100 ο Λυκογιάννης

Επίτευγμα για τον προπονητή του ΠΑΟΚ Μαteco με τη χθεσινή νίκη

Νίκος Μοσχοβίτης

Πάτησε… 100 ο Λυκογιάννης

Ο Άρης Λυκογιάννης, έφτασε τις 100 νίκες στους πάγκους της Α1, μπαίνοντας σε μια ξεχωριστή λίστα. Αναλυτικά, όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του:

«Στο γήπεδο και απέναντι στον αντίπαλο με τον οποίο άρχισε τη διαδρομή του στον ΠΑΟΚ Mateco, ο Άρης Λυκογιάννης έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ο προπονητής του Δικεφάλου πανηγύρισε την 100ή νίκη του στους πάγκους της κατηγορίας και μπήκε σε μία ξεχωριστή λίστα αφού μόνο 28 τεχνικοί το κατάφεραν αυτό από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

Αυτές οι 100 νίκες κατανέμονται ως εξής…

*15 με τον Ίκαρο Καλλιθέας.

*56 με τον Κολοσσό H Hotels.

*13 με τον Χολαργό.

*16 με τον ΠΑΟΚ Mateco.

Παράλληλα ο Λυκογιάννης κοουτσάρισε για 236η φορά στη «μεγάλη» κατηγορία και έφτασε στην 20ή θέση της λίστας τον Κώστα Φλεβαράκη.

Κατά τα άλλα για τον ΠΑΟΚ Mateco…

*Με τους 12 πόντους που σημείωσε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Ζερμέιν Λοβ έφτασε τους 800 στην 64η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Μάρβιν Τζόουνς ξεπέρασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ στο ελληνικό Πρωτάθλημα μέσα από την 56η εμφάνιση του σε αυτό.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο ΠΑΟΚ Mateco επικράτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ως γηπεδούχος του Άρη ενώ παράλληλα ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά αυτών των ντέρμπι από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ήταν μόλις η πέμπτη φορά που ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο «αιώνιων» αντιπάλων της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε με διαφορά 30+ πόντων. Το ρεκόρ κρατάει ο Δικέφαλος που επικράτησε στο ματς της σεζόν 2009-10 με 35 πόντους.

Αναλυτικά τα ματς ΠΑΟΚ-Άρης που κρίθηκαν με διαφορές 30+ πόντων…

ΠΑΟΚ MATECO
2009-10: ΠΑΟΚ-Άρης 83-48 (+35, Μονρό 18, Καυκής 13 – Μπετς 15, Ρίτσαρντσον 12)
1995-96 – Προημιτελικά: Άρης-ΠΑΟΚ 70-102 (+32, Στόουκς 18, Έλις 16 – Πρέλεβιτς 29, Στογιάκοβιτς 27)
2021-22: ΠΑΟΚ-Άρης 96-64 (+32, ΝτιΛέο 16, Γιάνκοβιτς 14 – Καουάν 17, Κέλι 13)
1993-94: ΠΑΟΚ-Άρης 86-56 (+30, Μπέρι 21, Πρέλεβιτς 18 – Πετσάρσκι 21, Λυπηρίδης 10)

ΑΡΗΣ
1992-93: ΠΑΟΚ-Άρης 56-88 (+32, Λέβινγκστον 16, Πρέλεβιτς 9 – Τάρπλεϊ 21, Άντερσον 18)

Ακόμη…

*Ο ΠΑΟΚ Mateco εκτέλεσε με υπερδιπλάσιο ποσοστό ευστοχίας από τον Άρη στα τρίποντα. Είχε 57,89% (11/19) που είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού με αυτήν ξεπέρασε το 56% που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα (14/25).

*Ο Δικέφαλος σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League και με τους πόντους ανά κατοχή. Έφτασε στους 96 με 74 κατοχές που τον οδήγησαν σε μέσο όρο 1,297 έναντι του 1,259 που είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής απέναντι στον Προμηθέα με 102 πόντους σε 81 κατοχές.

*Παράλληλα οι «ασπρόμαυροι» επέδειξαν επιθετική πολυφωνία έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της φετινής σεζόν αφού από μία φορά το έκαναν αυτό ο Προμηθέας (7η αγωνιστική), ο Ολυμπιακός (7η αγωνιστική) και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (9η αγωνιστική)».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ