ΜΠΑΣΚΕΤ
«Ασπρόμαυρο» ενδιαφέρον στη Τσεχία
Τι σημαίνει το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα της Νίμπουρκ με τη Γαλατασαράι
Προφανώς και με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εντός της ομάδας με τον κορωνοϊό, η πρώτη μέριμνα είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη επιστροφή όλων των μελών, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται, οπότε φυσικά και υπάρχει ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή συνέχεια.
Ο ΠΑΟΚ Μαteco αναμένεται να υποδεχθεί την Ιγκοκέα την ερχόμενη Τετάρτη (29/12), αλλά σήμερα, η Νίμπουρκ παίζει με τη Γαλατασαράι στη Τσεχία, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Οι Τούρκοι, είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, καθώς μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, είναι πρώτοι και μαθηματικά, έχοντας εξασφαλίσει απευθείας την πρόκριση τους για τη φάση των 16 του Basketball Champions League.
Οι Τσέχοι όμως, θέλουν οπωσδήποτε νίκη, καθώς μπορεί να είναι στο 2-3, όπως ο ΠΑΟΚ Μαteco και η Ιγκοκέα, όμως δεν έχουν καμία ισοβαθμία. Οπότε σε περίπτωση ήττας σήμερα, αποκλείονται από τα play in και την ερχόμενη Τετάρτη στο Παλατάκι, o ΠΑΟΚ Μαteco θα παίξει με την Ιγκοκέα, όντας ήδη στην ενδιάμεση φάση και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έχει εκεί, θα προκύψει ο αντίπαλος αλλά και το πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας.
Βέβαια, με τα δεδομένα αυτά, προφανώς και η Νίμπουρκ είναι το φαβορί για τη νίκη σήμερα και σε περίπτωση δικής τους νίκης και ήττας του ΠΑΟΚ Μαteco από την Ιγκοκέα, ο Δικέφαλος του Βορρά μένει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.
MEDIA
Μοσχοβίτης: «H ζωή του ΠΑΟΚ χωρίς Όσμαν και το χειρουργείο που έρχεται» (vid)
Όσα ειπώθηκαν στο σημερινό PAOK24 on studio
Η κατάσταση με τον τραυματισμό του Τσέντι Όσμαν, έφερε μεγάλη αναστάτωση στον ΠΑΟΚ, το χειρουργείο που θα ξεκαθαρίσει το διάστημα της απουσίας του έρχεται και ο Νίκος Μοσχοβίτης, αναφέρθηκε στο σημερινό PAOK24 on studio, στις τελευταίες εξελίξεις.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
Ο Λέλαντ Γουόκερ που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ ως το 2029 και δόθηκε δανεικός στην Κλουζ ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα περιμένει λίγο ακόμα για να κάνει το ντεμπούτο του με τη ρουμανική ομάδα.
Ο Αμερικανός γκαρντ, δεν αγωνίστηκε τη Δευτέρα στην έδρα της Παρτιζάν για την Αδριατική Λίγκα, έχοντας ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Κλουζ την προηγούμενη ημέρα και αναμενόταν να είναι σήμερα, στην αναμέτρηση με την Τενερίφη για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Eurocup, στη διάθεση του Μιχάι Σιλβάσαν.
Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο τεχνικός της Κλουζ, ο Γουόκερ έμεινε εκτός, αφού η προηγούμενη ομάδα του, Σαλόν Βιλπάς, δεν έστειλε εγκαίρως το letter of clearance, με τον παίκτη να μένει εκτός από την αναμέτρηση, που ξεκίνησε στις 22:00.
Ο τραυματισμός του Τσέντι Όσμαν είναι φυσιολογικό να έχει επισκιάσει τα πάντα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο ζήτημα και να κοιτάξει μπροστά, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα.
Επόμενος αντίπαλος για το "Δικέφαλο του Βορρά" είναι οι Βίκος Falcons, τους οποίους θα υποδεχθεί το Σάββατο (7/11, 17:30), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της GBL. Ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι παίκτες του έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θέλοντας να παρουσιαστούν έτοιμοι για ακόμη μία αγωνιστική δοκιμασία.
Στα θετικά για τον Ιταλό τεχνικό συγκαταλέγεται η επιστροφή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ στις προπονήσεις. Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ είχε απουσιάσει από το παιχνίδι με τη BC Ρόμα, εξαιτίας ίωσης που τον ταλαιπώρησε στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο την ξεπέρασε και σήμερα συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας.




