Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ιγκοκέα και τα δεδομένα στο παρκέ

Η μάχη του πλεονεκτήματος έδρας

Ηλίας Καπράλος

Η Ιγκοκέα και τα δεδομένα στο παρκέ

Η νίκη επί του Άρη στις αρχές του Δεκέμβρη έφερε πολλά χαμόγελα στον ΠΑΟΚ Mateco που είχε ήδη πολλά άτυχα αποτελέσματα στη σεζόν και οι συνεχείς τραυματισμοί δεν μπόρεσαν να αφήσουν την ομάδα να παίξεις πλήρης σε πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Μάλιστα η τελευταία περιπέτεια με τον Covid τον Δεκέμβριο έφεραν τον σύλλογο να μην μπορεί να αγωνιστεί με τον Ιωνικό στην Αθήνα, να αναβληθεί ο προημιτελικός κυπέλλου με τον Προμηθέα, αλλά και να αναβληθεί για μία εβδομάδα ο αγώνας με την Ιγκοκέα για το BCL. 

Ο εν λόγω αγώνας θα γίνει κανονικά την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στο Παλατάκι, καθώς από τον Γενάρη του 2022, θα πρέπει να ξεκινήσουν τα play-in της διοργάνωσης με τις ομάδες που πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον κάθε όμιλο με τον ΠΑΟΚ Mateco να έχει διασφαλισμένη τη θέση. Η νίκη της Γαλατάσαραϊ μέσα στην Τσεχία επί της Νίμπουργκ έφερε τους Τσέχους στις 2 νίκες, όσες έχει και ο ΠΑΟΚ Mateco και η Ιγκοκέα. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Δικέφαλος κερδίσει τους Βόσνιους την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, τότε θα πάρει τη δεύτερη θέση και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας επί της Οστάνδης, ενώ εάν χάσει από την Ιγκοκέα θρ πρέπει να αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας το Στρασβούργο. 

Από την ανακοίνωση των ονομάτων των αντιπάλων και μόνο, καταλαβαίνει κανείς ότι ο δρόμος προς τους 16 της διοργάνωσης θα γίνει πιο εύκολος εάν ο ΠΑΟΚ Mateco παίξει με την βελγική ομάδα, αλλά όταν οι παίκτες θα έχουν στα πόδια τους 3 ή και 4 προπονήσεις σε βάθος 25 ημερών, τότε μόνο εύκολο δεν είναι να κερδίσουν σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. 

Από σήμερα και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οι παίκτες του Αριστείδη Λυκογιάννη θα είναι όλοι στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Εξ αρχής όπως είπαμε παραπάνω θα έχουν μόνο 3-4 προπονήσεις έως τον αγώνα με την Ιγκοκέα, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται όσοι παίκτες πέρασαν τη δυσκολία του κορωνοϊού, εάν θυμηθούμε και αντίστοιχες περιπτώσεις ομάδων που είχαν παρόμοια προβλήματα, όπως το Λαύριο στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν. 

Και τέλος, όλο αυτό βγάζει γενικά τον ΠΑΟΚ Mateco εκτός προγράμματος. Πέραν από τον αγώνα με την Ιγκοκέα, οι παίκτες του Δικεφάλου θα πρέπει τους επόμενους μήνες να μπορέσουν να χωρέσουν στο πρόγραμμα και τον αγώνα με τον Ιωνικό εκτός έδρας, ενώ ο αγώνας κυπέλλου με τον Προμηθέα αναμένεται να οριστεί τον Φεβρουάριο, πριν από το Final 4 της Κρήτης. Και αυτό συμβαίνει καθώς την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ Mateco θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ανάλογο πρόβλημα θα έχει και ο Προμηθέας τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τους αγώνες κυπέλλου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ