Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ατάκες Λυκογιάννη για διαιτησία και ψυχολογία

Όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ

PAOK24

Ατάκες Λυκογιάννη για διαιτησία και ψυχολογία

Πικρό το ευρωπαϊκό αντίο για την ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου μετά τη δεύτερη ήττα από την Στρασμπούρ με τον Α. Λυκογιάννη να αφήνει αιχμές για τη διαιτησία της αναμέτρησης στο «Παλατάκι».

«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με κάποιες καταστάσεις της τελευταίας στιγμής. Είχαμε έναν παίκτη, τον Μάντζαρη, που δεν ήταν σε καλή κατάσταση λόγω του τρίτου εμβολίου και των παρενεργειών που είχε μετά.

Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Στο παιχνίδι αρχίσαμε κάπως σκουριασμένα σε άμυνα και επίθεση, αντιδράσαμε καλά στη δεύτερη και τρίτη περίοδο. Νομίζαμε πως ελέγχαμε το ματς στην τέταρτη περίοδο και εκεί ο Ρόμπερσον έβαλε 14 πόντους με κρίσιμα τρίποντα και έκανε τη διαφορά.

Υπήρξαν διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος με τις οποίες είμαι αντίθετος. Ακόμα και έτσι, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το ματς. Δεν έβαλε το τρίποντο ένας πολύ καλός και ποιοτικός σουτέρ, ο ΝτιΛίο, έχασε τις δύο από τις τρεις βολές και χάσαμε το παιχνίδι.

Ρεαλιστικά πρέπει να κοιτάς τις καταστάσεις και να αντιδράς. Έχει επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας και την ψυχολογία μας. Μπορεί να πεις ότι η τύχη μας γυρνάει την πλάτη, αλλά υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δεν τις δουλεύουμε καλά, ίσως και στο τέλος. Είναι διαφορετικές καταστάσεις σε κάθε ματς».

Όσον αφορά τη συνέχεια:

«Όλα όσα μας έχουν συμβεί φέτος δεν έχει να κάνει με την κούραση. Δεν είχαμε μυικούς τραυματισμούς, αλλά από χτυπήματα. Θέλω να βρεθούμε επιτέλους όλοι μαζί υγιείς στο γήπεδο. Τα παιδιά δεν μπορούν να βρουν ρυθμό έτσι, υπάρχουν διαρκώς απουσίες. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό που συμβαίνει φέτος, όσα χρόνια είμαι προπονητής στην Α1. Ήταν μια ενδιαφέρουσα και διδακτική σεζόν. Είχαμε απανωτές ατυχίες όμως πρέπει να προσαρμοστούμε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα μπροστά μας κόντρα σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα και πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κούραση και την ψυχολογία μας».

Για την ενίσχυση με Ρίβερς, Λι και την επιστροφή Γκρίφιν:

«Ο Ρίβερς έχει μια μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σήμερα ήταν καλύτερος, έχει κάποια στοιχεία, έχει ταιριάξει μαζί μας. Ο Λι είναι λίγες μέρες εδώ, θα προσπαθήσουμε να τον ενσωματώσουμε σταδιακά. Και ο Καμαριανός έκανε το βήμα παραπάνω σήμερα και έδειξε ότι μπορεί να μας δώσει κάτι περισσότερο.

Θεού θέλοντος ο Γκρίφιεν θεωρώ πως θα είναι μαζί μας από τη Δευτέρα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ