Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έβγαλε αντίδραση (vid)

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 86-80 του Κολοσσού Ρόδου

Νίκος Μοσχοβίτης

Έβγαλε αντίδραση (vid)

Μπορεί σε δεύτερη και τρίτη περίοδο να αντιμετώπισε προβλήματα κυρίως με την ευστοχία του Κολοσσού, έξω από τα 6.75, αλλά στην τέταρτη και καθοριστική, Μάντζαρης (6πόντοι, 7 ασίστ), Τζόουνς (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Ρίβερς (14π.), τον “κουβάλησαν” και τον οδήγησαν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και στο 4-6 στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα έβγαλε χαρακτήρα, τρεις μέρες μετά το σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Στρασμπούρ, βγάζοντας διάφορους πρωταγωνιστές, αφού ανά διαστήματα, Γιάνκοβιτς, Τολιόπουλος και Καμπερίδης, έδωσαν πράγματα σε επίθεση και άμυνα. Ο Κολοσσός μπήκε νωθρός μετά από ένα μήνα χωρίς μπάσκετ, αλλά με τα τρίποντα βρήκε ρυθμό, πληρώνοντας όμως την κακή του άμυνα.

Πολύ σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ Μαteco, τηρουμένων όλων των αναλογιών, κόντρα σε έναν αντίπαλο που μέχρι σήμερα, ήταν στο 7-3 και μια ευκαιρία για όλους τώρα, να προετοιμαστούν με καλύτερη ψυχολογία και μεγαλύτερη ηρεμία για το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ακολουθεί.

Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ Μαteco, ξεκίνησε δυνατά «χτυπώντας» διαρκώς στα αργά πόδια του Τιλί και με Τζόουνς, Γιάνκοβιτς προηγήθηκε με 12-0. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αρχικά με δύο τρίποντα και στη συνέχεια με καλύτερες επιλογές στην επίθεση (16-13). Η είσοδος του Τολιόπουλου, έφερε φρεσκάδα και πόντους και με τρίποντο του Καμπερίδη, η πρώτη περίοδος, έκλεισε στο 26-15.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αποβλήθηκε ο Ξανθόπουλος, ο οποίος μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ, τιμωρήθηκε και με τεχνική ποινή, με τον ΠΑΟΚ Μαteco να κρατάει την απόσταση του (30-20). Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Φλόιντ βρήκε ρυθμό στην επίθεση, μειώνοντας σε 35-30, αλλά η επιστροφή Τζόουνς και Γιάνκοβιτς, ξαναέδωσε επιθετικές λύσεις στους γηπεδούχους, για το 44-39 της ανάπαυλας.

Ο Κολοσσός μπήκε σαφώς καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 0-12, προηγήθηκε με 44-51, με τον Ουίλιαμς να βρίσκει ρυθμό από το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ Μαteco, επέστρεψε με ένα 7-0 για το 51-51, αλλά και πάλι ο Κολοσσός με το μακρινό σουτ (13/21 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο!) και τον Μαργαρίτη, πήγε στο 54-61. Καμπερίδης και Τολιόπουλος είχαν τις απαντήσεις για τους γηπεδούχους και το 62-61 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι πλέον, έβγαζαν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, με τον Καμπερίδη να “σβήνει” τον Ουίλιαμς και με τον Μάντζαρη να δημιουργεί στην επίθεση, κυρίως για τον Τζόουνς, πήγαν σο 76-67. Με τρίποντο του εξαιρετικού Ρίβερς, η διαφορά ξαναέγινε διψήφια (79-67). Με δύο τρίποντα του Τιλί, ο Κολοσσός έμεινε ζωντανός (81-73), αλλά ο Μάντζαρης με δύο εξαιρετικές επιθέσεις και δύο δικά του λέι απ, τελείωσε το παιχνίδι, κάνοντας το 86-77. Με τρίποντο του Μαργαρίτη, γράφτηκε το τελικό 86-80…

Δεκάλεπτα: 26-15, 44-39, 62-61, 86-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ