Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΑΕ: Μεγάλος προβληματισμός για το αύριο

Η κατάσταση με τα έσοδα από το στοίχημα και την Πολιτεία, έχει φέρει έντονη ανησυχία

Νίκος Μοσχοβίτης

ΚΑΕ: Μεγάλος προβληματισμός για το αύριο

Εδώ και λίγο καιρό που έγινε γνωστό, ότι το μπάσκετ έμεινε εκτός φέτος, από τα έσοδα από τη φορολόγηση του στοιχήματος, που δίνονται στις ομάδες, ο Θανάσης Χατζόπουλος και οι συνεργάτες του στην ΚΑΕ, έχουν προβληματιστεί πολύ έντονα για το πως θα «βγει» η φετινή χρονιά.

Μπορεί όπως αποδείχθηκε, το ποσό που δόθηκε πέρσι τον Μάρτιο, να ήταν η… προκαταβολή για τη φετινή χρονιά, αλλά όλες οι ΚΑΕ γνώριζαν από το καλοκαίρι και είχαν προϋπολογίσει, ένα ποσό κοντά στις 200.000 φέτος, συν 100.000 με 150.000 ευρώ, για αυτές που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μετά την εξέλιξη όμως που υπήρξε, ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, που ήταν προϋπολογισμένο βάσει των υπολογισμών όλων των αρμόδιων, λείπει από τα ταμεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Και φυσικά, ανάλογα ποσά λείπουν και από άλλες ΚΑΕ…

«Βραχνάς» οι οφειλές
Το θέμα για τον Θανάση Χατζόπουλο και τον ΠΑΟΚ, στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι παλιές «αμαρτίες» που κουβαλάει από τα προηγούμενα χρόνια κι έχουν να κάνουν με οφειλές σε Εφορία και ΙΚΑ.

Με τις ρυθμίσεις που έχει η ΚΑΕ, πρέπει κάθε μήνα να δίνει ένα ποσό που προσδιορίζεται περίπου στις 50.000 με 60.000 ευρώ. Ανάλογο είναι το ποσό για τις τρέχουσες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο (πέρα από τις παλιές οφειλές) οπότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, για τον χρηματοδότη της ΚΑΕ, όταν ξαφνικά, ένα προϋπολογισμένο ποσό, της τάξης των 350.000 ευρώ, χάνεται και οι υποχρεώσεις, είναι πολλές…

Σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης, η ρύθμιση χάνεται και αυτό σημαίνει ότι η ΚΑΕ χάνει τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα της.

Περιορισμένα έσοδα
Ο Θανάσης Χατζόπουλος με τους συνεργάτες του, είχαν το καλοκαίρι δύο σημαντικές χορηγίες, τόσο για τη φανέλα, όσο και για το όνομα. Χορηγίες που αποτελούν σημαντική οικονομική «ένεση», μαζί με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, αν και εκεί, το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με την εμπορικότητα του ΠΑΟΚ, αλλά πρόκειται για κεντρική συμφωνία…

Ωστόσο, μόνο με αυτά και με την εξέλιξη με το στοίχημα, η χρονιά δε… «βγαίνει». Τα εισιτήρια διαρκείας το καλοκαίρι, αλλά και τα μεμονωμένα, με τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού που υπάρχουν στην είσοδο στα γήπεδα, δεν έχουν αποφέρει τα προσδοκώμενα έσοδα και έτσι, η κατάσταση τώρα, έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.

«Καθαρή» η χρονιά ως τώρα
Όσον αφορά τη λειτουργία της ομάδας, μέχρι στιγμής τα πάντα κυλούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Άπαντες είναι πληρωμένοι και τον Ιανουάριο, ωστόσο από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Θανάσης Χατζόπουλος, ξέρει καλά ότι θα πρέπει να «πιέσει» για έσοδα, καθώς δε μπορεί να καλύψει ΚΑΙ τις περίπου 350.000 ευρώ, που χάθηκαν ξαφνικά λόγω Πολιτείας.

Όπως λένε οι άνθρωποι της ΚΑΕ, απόλυτη προτεραιότητα είναι οι παλιότερες οφειλές, για να μη χαθούν οι ρυθμίσεις σε Εφορία και ΙΚΑ, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για την καθημερινότητα της ομάδας, που μέχρι στιγμής, δεν είχε κανένα θέμα.

Άλλωστε, ο Θανάσης Χατζόπουλος, έχει αποδείξει ότι από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του στην ΚΑΕ, πως δεν… περνάει καν από το μυαλό του, να αφήσει ή να δημιουργήσει νέες οφειλές και να ξαναβάλει το τμήμα, στο «φαύλο κύκλο» που είχε μπει τα προηγούμενα χρόνια και ο ίδιος παλεύει να τον βγάλει.

Δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα, να γίνει μία πιο επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση, ενώ το περσινό παράδειγμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, με τη συμμετοχή του κόσμου και την κάλυψη ενός ποσού που έφτασε τις 500.000 ευρώ, δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν στην ομάδα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62: Τα highlights της αναμέτρησης

Η νίκη που έστειλε τον ΠΑΟΚ Mateco στα πλέι οφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νεραντζάκης: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Ρεαλιστής ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που μίλησε φυσικά και για τον Πόρτερ Τζούνιορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στάθης Νεραντζάκης ανέφερε ότι η 8η θέση, ήταν αυτό που άξιζε ο ΠΑΟΚ με όλη τη φετινή του πορεία, ενώ μιλώντας για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ξεχώρισε τη μεγάλη του διάθεση σε όλους τους τομείς.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Άξιζαν 100% τη νίκη με την εμφάνιση που έκαναν. Είχαμε κάποια πρόβλημα μέσα στη εβδομάδα, κυρίως της τελευταίας στιγμές, με ιώσεις. Ήταν δύσκολη η προετοιμασία για δύσκολο παιχνίδι. Δείξαμε διάθεση και αυταπάρνηση για κάθε κατοχή, ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η σημαία της ομάδας μας, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, κατάφερε να ισοφαρίσει τις συμμετοχές του Νίκου Μπουντούρη. Νιώθω τυχερός που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και αξίζει τουλάχιστον αυτό, τώρα που πλησιάζει το τέλος της καριέρας του. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για αυτά που έχει καταφέρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ» είπε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η ομάδα έπαιξε τόσο επιθετική άμυνα, απάντησε…

Σε ερώτηση για την επιθετική άμυνα που έβγαλε επιτέλους σήμερα η ομάδα, απάντησε… «Η ομάδα έχει περάσει πολλές δύσκολες εβδομάδες, που δε φαίνονται προς τα έξω. Κάνω αυτήν τη δουλειά περίπου 15 χρόνια, δεν έχω συναντήσει τόσες πολλές απώλειες μέσα στην εβδομάδα, στις προπονήσεις. Μέχρι και χθες ήταν τρομερό αυτό που συνέβαινε. Η χημεία που φτιάχνει μια ομάδα, της φτιάνει και τη σκληρότητα. Από την αρχή είχαμε πολλούς τραυματισμούς πολλές αλλαγές, δε μπορέσαμε να βρούμε αυτήν τη χημεία. Αυτός είναι ο πιο βασικός παράγοντας που δε μπορούμε να δείξουμε ως ομάδα αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Το ότι έγινε σήμερα, ήταν πολύ σημαντικό, για να μπούμε στα πλέι οφ».

Όσο για την προσαρμογή του Πόρτερ Τζούνιορ, είπε… «Το πιο σημαντικό για τον παίκτη, που καταφέρνει να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα κι να εντυπωσιάζει στο παρκέ, είναι ότι δεν είναι μόνο εκτελεστής. Είναι ένας πολυτάλαντος παίκτης. Ο τρόπος που παίζει άμυνα, που δημιουργεί, όλα αρά του δίνουν την ευχέρεια να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σαν νοοτροπία, θέλει πρώτα να δημιουργήσει και μετά να εκτελέσει».

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό μετά την είσοδο στα πλέι οφ, σημείωσε… «Υπήρχαν κάποιες συγκυρίες, κάποιες εμφανίσεις με σκαμπανεβάσματα αλλά είχαμε αιτιολογία. Είχαμε 12 ξένους παίκτες φέτος! Είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις με πολλές αλλαγές. Δε μπορείς να έχεις ασφάλεια για να προσηλωθείς σε ένα στόχο. Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, αλλά με όλες αυτές τις αλλαγές μέσα στη σεζόν, στο τέλος πήραμε αυτό που αξίζαμε. Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου».

Όσο για αυτά που του λέει ο Πόρτερ Τζούνιορ, στις συζητήσεις τους, είπε… «Έχουμε κάνει μπασκετικές συζητήσεις μόνο. Ζει για το μπάσκετ και αυτό δείχνει. Όταν είναι στο παρκέ θέλει να δίνει το 100%. Αυτό το έχει μεταφέρει και σε όλη την ομάδα. Αυτό που κρατάω μέχρι τώρα, είναι η διάθεση και η θέληση που έχει όσο είναι στο παρκέ, είτε στην προπόνηση, είτε στον αγώνα».

Για τα 40 λεπτά συμμετοχής του Πόρτερ Τζούνιορ, σημείωσε… «Αν είχαμε διπλές διοργανώσεις θα ήταν διαφορετική η διαχείρισή του. Είναι 23 χρονών, έχουμε το επιτελείο που παρακολουθούμε κάθε μέρα ότι μόνο τον Πόρτερ, αλλά και όλους τους παίκτες. Η αθλητικότητά του και η ενέργεια του, του δίνει τη δυνατότητα να παίζει 40 λεπτά».

Μιλώντας για την πρόκριση στα πλέι οφ και για το αν υπάρχει και η επόμενη σεζόν στο μυαλό, ανέφερε… «Ήδη η ομάδα πρέπει να χτίζει την επόμενη μέρα. Το ότι έχουμε περάσει στα πλέι οφ, δίνει κάποιο χρόνο, αλλά όπως έχει πει και ο πρόεδρος, πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση, το να συζητάμε για παίκτες, είναι πολύ γενικό, γιατί δεν ξέρουμε τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης σεζόν. Υπάρχουν βλέψεις για την επόμενη σεζόν από τη διοίκηση, είτε περνούσαμε στα πλέι οφ είτε όχι».

Όσο για τις δικές του σκέψεις για την επόμενη σεζόν; «Πραγματικά, είναι χωρίς για μένα. Δεν έχω σκεφτεί κάτι, δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να σκεφτώ την επόμενη μέρα. Θέλω να είμαι προσηλωμένος στο στόχο και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στα πλέι οφ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ – Μαρούσι: Με Κέβιν Πόρτερ τα «ολε» με την κερκίδα (vid)

Μπήκε στο πνεύμα ο Αμερικανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μπήκε στο πνεύμα των πανηγυρισμών μετά το τέλος του αγώνα και συμμετείχε στα «ολε» με την κερκίδα.






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ