Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Του έκλεψαν τη νίκη! (vid)

Ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη στην έδρα του Περιστερίου, έχασε όμως ελέω διαιτητών με 68-67

Νίκος Μοσχοβίτης

Του έκλεψαν τη νίκη! (vid)

Ήταν ένα παιχνίδι-κλειδί για την κατάταξη και τη μάχη της πέμπτης θέσης, την οποία την έκριναν στο τέλος, οι διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες ήταν όλες, κατά του ΠΑΟΚ. Με νίκη σήμερα, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έκανε σπουδαίο βήμα για την πέμπτη θέση στη κανονική περίοδο, αλλά Παπαπέτρου-Ζαχαρής-Σταματόπουλος, έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές στα τελευταία λεπτά, με τη νικητήρια βολή του Μωραΐτη, να προκύπτει μετά από υπερβολικό φάουλ που χρέωσαν στο Ρίβερς…

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία κάκιστη δεύτερη περίοδο, αλλά στο δεύτερο μέρος και κυρίως στην τέταρτη, που ο Τζόουνς παρά τα τέσσερα φάουλ του, μπήκε στην εξίσωση έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά δεν του επέτρεψαν να την πάρει στο τέλος. Ο Αμερικανός σέντερ, στο τελευταίο του παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα, είχε 15 πόντους, όσους και ο Γκριν, ενώ ο Λοβ είχε 12 και το χαμένο σουτ στο τέλος, που έγινε βέβαια υπό πολύ δύσκολες προϋποθέσεις. Ο ΠΑΟΚ πήγε στο 7-8, το Περιστέρι στο 8-8 και ουσιαστικά, με τη τη νίκη του πρώτου γύρου, έχει δύο νίκες απόσταση…

Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε το Περιστέρι για το αρχικό 10-4. Στην πορεία, οι χώροι έκλεισαν καλύτερα, ο Λοβ έδωσε επιθετικές λύσεις για το 10-15 και παρά το ροτέισον, ο ΠΑΟΚ με τον Γκριν, κρατούσε το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-21).

Η είσοδος του Πέτεγουεϊ έφερε αρχικά δημιουργία στην επίθεση και στη συνέχεια, ενέργεια στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι έξω από τα 6.75 κι ένα σερί 15-0 με κύριο εκφραστή το Σαλούστρο (10π.), έστειλε το Περιστέρι στο 41-27. Ο Γιάνκοβιτς με ένα buzzer beater τρίποντο, έκανε το 41-30 της ανάπαυλας, με τον ΠΑΟΚ να «πληρώνει» σε εκείνο το σημείο την κακή του άμυνα, αλλά και τα γρήγορα τρία φάουλ του Τζόουνς.

Ο Λυκογιάννης προσπάθησε να βρει καλύτερο ρυθμό επιθετικά, έχοντας Γκριν και Λοβ μαζί, αλλά και τον ΝτιΛίο στο «4», χωρίς όμως να το πετύχει. Μπορεί Γκριν και ΝτιΛίο να έδωσαν κάποιες πρόσκαιρες λύσεις με μακρινά σουτ, το Περιστέρι όμως, συνέχιζε να ελέγχει την κατάσταση μέσα από την άμυνα του (53-41), ενώ η απουσία του Τζόουνς με 4 φάουλ, ήταν αισθητή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην τέταρτη περίοδο στο -10 (57-47).

Στην τέταρτη περίοδο, η άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Τζόουνς, γύρισαν το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 0-14 (57-61), με τον Αμερικανό σέντερ να δίνει πολλές λύσεις στην επίθεση, αλλά κάπου εκεί ανέλαβαν οι γκρι…

Ένα επιθετικό φάουλ στον Λοβ (το 4ο προσωπικό) που μόνο ο Σταματόπουλος είδε και το πέμπτο φάουλ του Τζόουνς, αρχικά εκνεύρισαν την ομάδα και την έκαναν να παίξει ουσιαστικά χωρίς ψηλό, αφού ο Λι ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο Γκρέι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Λι σε αμυντικό ριμπάουντ μετά από χαμένη βολή, για το 63-65, ενώ στην επόμενη φάση, οι διαιτητές πήγαν να βγάλουν με πέμπτο φάουλ τον Λοβ, αλλά πήγαν στο instant replay και είδαν ότι το φάουλ το είχε κάνει ο Λι…

Ο Μωραΐτης με δύο βολές έκανε το 65-65 και στη συνέχεια, ο Γκριν με δύσκολο καλάθι έκανε το 65-67. Ο Λυκογιάννης πήγε με ευέλικτη πεντάδα με Γιάνκοβιτς, ΝτιΛίο, Ρίβερς, με τον Μωραΐτη αρχικά να κάνει το 67-67. Ο Γκριν αστόχησε για τρεις μπροστά στον Χρηστίδη, ο Μωραΐτης αστόχησε κι αυτός μπροστά στον Ρίβερς, αλλά ο Γκρέι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ.

Στη νέα επίθεση του Μωραΐτη στον Ρίβερς, ο Παπαπέτρου, πρέπει να ήταν ο μοναδικός σε όλο τον πλανητη που θα έδινε αυτό το φάουλ, με το λέι απ του γκαρντ το Περιστερίου, να έχει γίνει και μετά να τον… ακουμπάει ο Ρίβερς… Δύο βολές, ο Μωραΐτης έβαλε τη μία για το 68-67 και με 2.1 δευτερόλεπτα, ο Λυκογιάννης πήρε τάιμ άουτ.

Η μπάλα πήγε στα χέρια του Λοβ, που έκανε ένα πολύ δύσκολο σουτ υπο πίεση από τα 6 μέτρα, αστόχησε και η νίκη πήγε στο Περιστέρι.

Δεκάλεπτα: 18-21, 41-30, 57-47, 68-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ