Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Δια πυρός και σιδήρου… επιστροφή στις νίκες (vid)

Η δουλειά έγινε με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 81-76 του Απόλλωνα Πατρών

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ: Δια πυρός και σιδήρου… επιστροφή στις νίκες (vid)

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, όπως ήταν αναμενόμενο, το άγχος ήταν αρκετό στο Παλατάκι. Ο Καμπερίδης πήγε να το διώξει από νωρίς, αλλά μετά από 3/3 τρίποντα, αποχώρησε οριστικά από το παιχνίδι, με διάστρεμμα, άλλο ένα δείγμα της φετινής… τύχης της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ Μαteco έλεγχε το παιχνίδι μεν, δεν το τελείωνε δε και ο Απόλλων Πατρών, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, κατάφερνε να μένει κοντά ως το τέλος. Οι άμυνες βγήκαν, Τολιόπουλος και Λι, έβαλαν κρίσιμους πόντους και η επιστροφή στις νίκες, που ήταν μονόδρομο σήμερα, έστω κι έτσι, ήρθε.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ Μαteco, ήταν ο Τολιόπουλος με 15 πόντους, ο Γκριν είχε 12, ο Ρίβερς 11 και ο Καμπερίδης 10 από το πρώτο πεντάλεπτο. H δουλειά έγινε, η νίκη που ήταν μονόδρομος σήμερα, ήρθε και η ομάδα, πηγαίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στο Παλέ, για το ντέρμπι με τον Άρη.

Ο αγώνας:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με «τρελό» ρυθμό και τις δύο ομάδες, να τα βάζουν, κυριολεκτικά, από παντού. Για τον ΠΑΟΚ Μαteco, μπήκε εκπληκτικά ο Καμπερίδης, ο οποίος με 3/3 τρίποντα και 10 πόντους ήταν πολύ «ζεστός» αλλά μετά από πέντε λεπτά αγώνα και με το σκορ στο 19, αποχώρησε με διάστρεμμα… Οι γηπεδούχοι πήγαν μέχρι το +8 (23-15), αλλά η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε άμεσα με τον Μήτρου-Λονγκ για το 23-22 της πρώτης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ Μαteco, «ζοριζόταν» στην επίθεση του στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης περιόδου, με τον Απόλλωνα «χτυπάει» με τον Ντέιβις στον ΝτιΛίο. Ο Αμερικανός των φιλοξενούμενων, με τρίποντο για το 33-35, έφτασε τους 11 πόντους, αλλά σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ «έσφιξε» επιτέλους την άμυνα του, έκανε ένα σερί 9-0 και με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Τολιόπουλου, με 4 δέκατα να απομένουν, πήγε στο +7 (45-38) στην ανάπαυλα.

Η άμυνα συνέχισε να είναι «σφιχτή» και στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Απόλλων πίεσε πολύ στο ριμπάουντ και δημιούργησε προβλήματα. Με Τολιόπουλο, Γκριν και τρίποντο του Γιάνκοβιτς, οι γηπεδούχοι κρατούσαν την απόσταση τους (57-49), ο Μάντζαρης έδωσε κι αυτός λύσεις (63-54), αλλά οι φιλοξενούμενοι με επιθετικά ριμπάουντ, έμεναν κοντά (64-56).

Ο Ρίβερς ξεκίνησε με εντυπωσιακό κάρφωμα την τέταρτη περίοδο, αλλά ο Απόλλων με τον Τσαλμπούρη και τον ΜακΛίν, είχε τις απαντήσεις, στα τρίποντα του Αμερικανού και του Τολιόπουλου (74-68). Ο Απόλλων με ΜακΛίν και Μήτρου-Λονγκ έφτασε μέχρι το 74-72, αλλά σε εκείνο το σημείο, μίλησε η άμυνα των γηπεδούχων. Ένα τυχερό τρίποντο του Τολιόπουλου (77-72), έδωσε ανάσα, όπως και το γκολ-φάουλ του Λι για το 79-74. Με δύο βολές του Γιάνκοβιτς, η νίκη «τελείωσε» με το τελικό σκορ, να πηγαίνει στο 81-76.

Δεκάλεπτα: 23-22, 45-38, 64-56, 81-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ