Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λυκογιάννης: «Ήταν επιτακτική ανάγκη η νίκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και για το ντέρμπι με τον Άρη που ακολουθεί

Νίκος Μοσχοβίτης

Λυκογιάννης: «Ήταν επιτακτική ανάγκη η νίκη»

Ο Άρης Λυκογιάννης, ανέφερε πως ο Γιώργος Καμπερίδης, δε θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι με τον Άρη, στάθηκε στην ανάγκη για νίκη σήμερα, που έφερε έξτρα πίεση, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα με τα ριμπάουντ που εμφάνισε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχαμε πολλά περιθώρια. Ήταν επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε. Αυτό έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε εμάς. Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Επανήλθαμε σε καλή ισορροπία ασίστ-λάθων που το προσέχαμε. Είχαμε καλά ποσοστά στο σουτ και γενικά ελέγξαμε το παιχνίδι με κάποιες αδυναμίες και κενά διαστήματα. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Έχουμε λίγες μέρες για να διαχειριστούμε το ντέρμπι με τον Άρη, να δούμε πως θα διαχειριστούμε και την απώλεια του Καμπερίδη που δε θα είναι μαζί μας την Τετάρτη» είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια, απάντησε σε ερώτηση για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του Απόλλωνα, στο δεύτερο ημίχρονο.

«Έχει να κάνει με το ότι πολλά επιθετικά ριμπάουντ προήλθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης, που είχαμε κάνει αλλαγές και έμενε ψηλός με κοντό. Υπήρξαν και στιγμές ολιγωρίας αλλά παίξαμε με μια ομάδα που έχει μεγαλύτερο μέγεθος από εμάς στο «4-5». Είχαμε επικεντρώσει πολύ την προσοχή μας στον Σίμονςμ, στον Μήτρου-ΛΟνγκ και κυρίως να μη δημιουργούν περιφερειακές φάσεις με τον Τσαλμπούρη και γενικά, να τους οδηγήσουμε πιο κοντά στη ρακέτα και όχι με σουτ τριών πόντων, που είναι το παιχνίδι τους».

Όσο για αυτό που πρέπει να κάνει καλύτερα ο ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Άρη, τη Μεγάλη Τετάρτη στο Παλέ, είπε… «Πρέπει να συγκρατήσουμε την πληροφορία. Έχει να κάνει με τις συνδυασμένες άμυνες που παίζει ο Άρης. Είναι ομάδα που παίζει πάνω από ο όριο του φάουλ και έχει λογική αυτό. Σου επιτρέπει τα περιφερειακά σουτ, αν δεν είσαι αποτελεσματικός, αυτομάτως βρίσκει ρυθμό στην επίθεση γιατί τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι παίκτες πως θα πρέπει να διαχειριστούν την ατμόσφαιρα και την παρουσία του κόσμου. Σίγουρα, πρέπει τα βασικά μας ατού, να βρεθούν σε καλή μέρα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Είναι σημαντική η απώλεια που έχουμε. Ο Καμπερίδης, διένυε καλή εβδομάδα, γι’ αυτό τον ξεκινήσαμε, είχε 100% ευστοχία σε πέντε λεπτά και είναι μια απώλεια. Θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε εκ των έσω…»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ