Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με ρεκόρ τριετίας πριν τον Άρη

Ο τομέας που ξεχώρισε στο τελευταίο του παιχνίδι ο ΠΑΟΚ

PAOK24

Με ρεκόρ τριετίας πριν τον Άρη

Η νίκη με τον Απόλλωνα Πατρών, ανήκει στο παρελθόν με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει προβληματικά την προετοιμασία του για το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη (20/4, 20:00).

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του, ο ΠΑΟΚ σημείωσε ένα ξεχωριστό ρεκόρ για την τελευταία τριετία, στον αγώνα του Σαββάτου. Πιο αναλυτικά…

«Ο ΠΑΟΚ Mateco έδωσε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών του με την επικράτηση του επί του Απόλλωνα Oscar. Σε ένα «κλειστό» παιχνίδι σημαντική ήταν η επίδοση των γηπεδούχων στον συντελεστή ασίστ/λαθών αφού είχαν +13, μετρώντας 20 ασίστ και επτά λάθη έναντι του +5 της ομάδας της Πάτρας (16/11). Ήταν η δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια που ο Δικέφαλος είχε +13 συντελεστή ασίστ/λαθών.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον ίδιο συντελεστή στο εντός έδρας ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Άρη, όταν στη στατιστική της καταγράφηκαν 24 ασίστ και 11 λάθη. Στη διάρκεια της περσινής σεζόν και στο σύνολο των 25 αγώνων του (κανονική περίοδος και πλέι οφ), ο ΠΑΟΚ Mateco είχε ως κορυφαία επίδοση το +12 με τη Λάρισα εκτός (22/10) και την ΑΕΚ εντός έδρας για τα προημιτελικά των πλέι οφ (21/9).

Στην περίοδο 2019-20 ο Δικέφαλος δεν είχε ξεπεράσει το +9 έχοντας 19 ασίστ και 10 λάθη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα. Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής από τον ΠΑΟΚ mateco, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2018-19. Τότε και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt είχε συντελεστή +14 με 23 ασίστ και εννιά λάθη.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, στην ημέρα των 32ων γενεθλίων του, ήταν με βάση το ranking ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ Mateco (15). Ο διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε την 318η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League και ανέβηκε στην 42η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του, τους Γιώργο Μπαλογιάννη και Φράνκο Νάκιτς που είχαν από 317.

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε την πιο παραγωγική, επιθετικά, εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ Mateco σημειώνοντας 15 πόντους, έναν παραπάνω από τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Ο Γιώργος Καμπερίδης σημείωσε 10 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει. Πρόλαβε πάντως να ξεπεράσει τους 300 πόντους στην 103η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Νέιτ Ρένφρο σημείωσε την 6η επίδοση 5+ άστοχων βολών του φετινού Πρωταθλήματος αφού είχε 1/6 ενώ ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σημείωσε τη 10η φετινή, μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ δύο πόντων με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες αφού είχε 0/5. Στην ίδια λίστα έχει θέση και ο πρώην συμπαίκτης του Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε επίσης 0/5 στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ