Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το δόγμα Λυκογιάννη για το ντέρμπι με τον Άρη

Η τελευταία προπόνηση πριν το Αλεξάνδρειο

PAOK24

Το δόγμα Λυκογιάννη για το ντέρμπι με τον Άρη

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco ενόψει της επίσκεψης στο Αλεξάνδρειο για την αναμέτρηση με τον Άρη. Για ον Άρη Λυκογιάννη, η απόλυτη συγκέντρωση είναι το κλειδί μιας τέτοιας αναμέτρησης, με τον κόουτς του Δικεφάλου να φίνει έμφαση στην τακτική και στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προσεγγίσει και να αντιμετωπίσει το παιχνίδι η ομάδα.

Ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς Λυκογιάννη, βοηθός προπονητή Στάθης Νεραντζάκης αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Άρη και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας το κλασικό παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, με όλες τις ιδιαιτερότητες που έχει ένας τέτοιος αγώνας. Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, προερχόμαστε από μία εντός έδρας νίκη και θέλουμε να ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο με το απόλυτο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε στο Αλεξάνδρειο, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, όπου στόχος μας είναι η νίκη που θα μας βοηθήσει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Ο Άρης είναι σε καλή κατάσταση και με την επιστροφή του Kelly έχουν μία ακόμη σημαντική επιλογή στην επιθετική τους λειτουργία. Το πιο σημαντικό θα είναι να έχουμε τον έλεγχο στο ρυθμό και στο επιθετικό transition. Είμαστε από τις ομάδες που κάνουν τα λιγότερα λάθη στο πρωτάθλημα και πρέπει να το επιβεβαιώσουμε στο αυριανό παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να πετύχει εύκολα καλάθια. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα, όπως κάναμε στα παιχνίδια που κερδίσαμε μακριά από την έδρα μας και ακόμη περισσότερο. Δυστυχώς δεν θα έχουμε μαζί μας τον Γιώργο Καμπερίδη. Τραυματίστηκε σε μία στιγμή που έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι που χρειαζόμαστε σουτ από την περιφέρεια. Είναι μία σημαντική απώλεια, αλλά νομίζω ότι θα όλα τα παιδιά κάνουν το καλύτερο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Γιώργος Καμπερίδης, που δεν θα αγωνιστεί στο Αλεξάνδρειο, ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα θεραπείας για το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού που υπέστη στο αριστερό του πόδι και ουσιαστικά δίνει μάχη με το χρόνο για να προλάβει τον αγώνα της επόμενης Τετάρτης (27/4) με τον Προμηθέα. Εκτός αποστολής θα είναι και ο τραυματίας Απόστολος Ρούμογλου, ενώ στην 12άδα θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά ο νεαρός Θοδωρής Κωνσταντινίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ