Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η χρονιά που πρέπει να τελειώσει με κίνητρο

Η μάχη των play-off και ευκαιρίες του Μαΐου

Ηλίας Καπράλος

Η χρονιά που πρέπει να τελειώσει με κίνητρο

Οι τελευταίες ήττες του ΠΑΟΚ Mateco σε Παλέ και Λάρισα τον έβγαλαν εντελώς στόχων 6άδας για το φετινό πρωτάθλημα. Μπορεί μαθηματικά η ομάδα του Λυκογιάννη να έχει ακόμα ελπίδες, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει το 4 στα 4 και οι αντίπαλοι του να έχουν από μία κακή βραδιά στα θεωρητικά βατά τους παιχνίδια. 

Με τις εκπλήξεις που βλέπουμε κατά καιρούς στην Stoiximan Basket League φέτος, το πρόβλημα δεν είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ Mateco, αλλά το πως η ομάδα θα κάνει το 4 στα 4 στα παιχνίδια εντός έδρας με Προμηθέα, Ιωνικό και ΑΕΚ, αλλά και στην έδρα του εξαιρετικού φέτος Κολοσσό Ρόδου. 

Αυτήν την στιγμή, ο ΠΑΟΚ Mateco είναι με 8 νίκες στην 10η θέση της βαθμολογίας, όσες και το Λαύριο που υπερτερεί στη βαθμολογία. Από πάνω του υπάρχει η Λάρισα και το Περιστέρι με 9 νίκες με τον ΠΑΟΚ Mateco στις πιθανές ισοβαθμίες να είναι πάνω από την Λάρισα και κάτω από το Περιστέρι, ενώ στην 6η θέση είναι ο Άρης με 10 νίκες και τον ΠΑΟΚ Mateco να υπερτερεί στους μεταξύ τους αγώνες. 

Πέραν της βαθμολογικής διαφοράς, υπάρχει και η διαφορά στους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ Mateco και η Λάρισα έχουν 20 αγώνες στο πρωτάθλημα, το Περιστέρι 21 και ο Άρης με το Λαύριο 22 αγώνες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο Δικέφαλος ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του για την είσοδο στα play-off με νίκες κόντρα στον Ιωνικό και την ΑΕΚ εντός έδρας, αλλά σίγουρα δεν μπορεί με ευκολία να κοιτάξει πάνω από την 7η ή την 8η θέση. 

Η 6η θέση πέραν από το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, είναι και μία ευκαιρία της ομάδας να παραμείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που έκανε και φέτος και κάτι που μπορεί να προσελκύσει καλούς ξένους και Έλληνες παίκτες στο ρόστερ της, όπως την φετινή σεζόν, αλλά το βασικότερο είναι το κίνητρο μέσα από τους αγώνες που πρέπει να βρουν ο Αριστείδης Λυκογιάννης και οι παίκτες του. Μέχρι σήμερα ο Δικέφαλος έχει αλλάξει τους 4 από τους 6 Αμερικανούς του, είτε για λόγους τραυματισμών (Γκρίφιν, Κάρτερ), είτε για λόγους απόδοσης (Ογκμπέιντε) είτε για εξωγενείς παράγοντες όπως ο Μάρβιν Τζόουνς. Κορμός δεν υπάρχει από την περσινή χρονιά και το πρόβλημα συνοχής της ομάδας στα κρίσιμα παιχνίδια φάνηκε και στην Λάρισα, αλλά και στον αγώνα με τον Άρη, όσο και αν οι διαιτητές προσπάθησαν να πάρουν την ευθύνη πάνω τους. 

Με αυτά και με αυτά, όσοι είναι μέσα στην ομάδα και στο αγωνιστικό τμήμα, έχουν την υποχρέωση πρώτα στους εαυτούς τους να κερδίσουν 3 ή και 4 παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν. Έχουν την υποχρέωση να κυνηγήσουν την 6η και την 7η θέση έως το τελευταίο παιχνίδι για την διοικητική ισορροπία που τους προσφέρει ο σύλλογος την ώρα που συνάδελφοι τους σε άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Έχουν την υποχρέωση να σώσουν ότι μπορούν από μία χρονιά που οι ίδιοι δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες και δεν μπόρεσαν να δικαιώσουν, παρά τα προβλήματα που είχε η ομάδα μέσα στην χρονιά. 

Ο πρώτος τελικός είναι με τον Προμηθέα το απόγευμα της Τετάρτης στο Παλατάκι και εκεί ίσως κριθούν πολλά, αλλά το σίγουρο είναι ότι εκεί θα φανεί η διάθεση των παικτών του και του προπονητή εάν είναι έτοιμοι να παλέψουν έως το τέλος στα 4 τελευταία παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ