Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χατζόπουλος: «Χρειαζόμαστε στήριξη και όχι αφορισμούς»

Όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε συνέντευξη του

PAOK24

Χατζόπουλος: «Χρειαζόμαστε στήριξη και όχι αφορισμούς»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του στη FORZA σχετικά με την ομάδα και τα πλάνα του για το μέλλον.

Η σεζόν 2021-22 άρχισε με όνειρα και αισιοδοξία για μια πορεία καλύτερη από την περσινή. Τα καλοκαιρινά πλάνα του Άρη Λυκογιάννη και των συνεργατών του όμως σχεδόν «ακυρώθηκαν» καθώς η μια αναποδιά διαδέχονταν την άλλη με αποτέλεσμα βασικοί «πυλώνες» του ρόστερ να αποχωρήσουν με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί εν μέσω της σεζόν να βρει λύσεις και αγωνιστική ομοιογένεια.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος μιλάει σήμερα στη FORZA για την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του προκειμένου η ομάδα να ορθοποδήσει οικονομικά ενώ αναφέρεται στον μεγάλο του στόχο που είναι κάποια στιγμή ο σύλλογος να απαλλαχθεί οριστικά από βάρη του παρελθόντος.

Σχετικά με την φετινή σεζόν ο Χατζόπουλος εξηγεί:

«Η ομάδα είχε φέτος πολλές ατυχίες, αλλιώς σχεδιάστηκε κι αλλιώς συνέχισε τελικά την πορεία της. Σας θυμίζω τον τραυματισμό του Λοβ στην αρχή της χρονιάς, τους τραυματισμούς των Γκρίφιν και Κάρτερ που τελικά τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ και αποχώρησαν από την ομάδα.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για παίκτες που είχαν έναν ρόλο, μιλάμε για βασικά γρανάζια του ρόστερ στα οποία επιλέξαμε ουσιαστικά να στηριχτούμε. Πρόσφατα αποχώρησε ένας ακόμη βασικός μας παίκτης, o Μάρβιν Τζόουνς, επειδή το ζήτησε, επειδή βρήκε καλύτερο συμβόλαιο κι επειδή είχε ένα οικογενειακό θέμα με τη μητέρα του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Ήρθε ένας καινούριος παίκτης που προσπαθεί να μπει στο κλίμα. Φέτος είχαμε αναρίθμητες ατυχίες, είναι σα να μας έχει καταραστεί κάποιος… Δείτε τι έγινε στο ματς με τον Απόλλωνα. Ο Καμπερίδης που είχε ένα τόσο καλό ξεκίνημα και τραυματίστηκε πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Καλώς ή κακώς ακόμη προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας».

«Είναι άδικο να υπάρχουν αφορισμοί»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος γνωρίζει πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις, αποδέχεται την κριτική αν και κάποιες φορές… βγαίνει από τα ρούχα του με αναφορές που γίνονται στα social media.

«Εκνευρίζομαι όταν αρχίζουν οι αφορισμοί, δεν μπορώ να δεχθώ από αυτόν που βρίζει να μη βάζει κάτω όλα τα δεδομένα. Πως νομίζουν πως αισθάνομαι εγώ όταν χάνουμε; Ναι, δέχομαι πως έγιναν και λάθη. Η ομάδα χρειάζεται πίστη και στήριξη, όλοι στενοχωριόμαστε στα δύσκολα αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα μηδενίζει όλα. Στη δική μου νοοτροπία όλοι στην ομάδα είμαστε «ένα». Όλοι καλοί, όλοι άχρηστοι. Δεν διαχωρίζω κανέναν… Είμαστε οικογένεια, παρέα.

Έχω διαβάσει διάφορα του στυλ πως εγώ είμαι ο δήθεν πρόεδρος και εκμεταλλεύομαι τα λεφτά του κόσμου… Όποιος νομίζει πως μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα ας έρθει».

Σχετικά με το κεφάλαιο «διαιτησία» ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε:

«Θέλουμε να μας φέρονται δίκαια κι αυτό δεν συμβαίνει δυστυχώς. Για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω ομάδα αισθάνομαι πως είναι σταμπαρισμένη. Πολλές φορές φίλαθλοι μού γράφουν «κάνε κάτι» .

Θα αναφέρω ένα τελευταίο παράδειγμα. Πριν 1-2 εβδομάδες παίζουμε με τον Ολυμπιακό, παίκτης του Ολυμπιακού έδειξε τα γεννητικά του όργανα στη κερκίδα, στελέχη του Ολυμπιακού απειλούσαν αστυνομικούς και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τελικά ήταν αυτή που κλήθηκε στον αθλητικό δικαστή για να απολογηθεί για αντιδράσεις του κόσμου. Είναι δίκαιο; Κάπου έχω κουραστεί με αυτό το θέμα. Κάποιοι δεν χωνεύουν τον ΠΑΟΚ, τον βαράνε αλύπητα.

Εγώ όμως είμαι εδώ, προχωράω δεν σταματάω, θα συνεχίσω να παλεύω, είτε μέχρι να βρεθεί επενδυτής είτε μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα».

«Χάσαμε τουλάχιστον 1 εκ. από τα εισιτήρια»

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Θανάσης Χατζόπουλος είπε:

«Για να λειτουργήσει η ομάδα με τα παλιά της χρέη πρέπει να έχει έσοδα περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Τα 600.000 αφορούν το δημόσιο, ΙΚΑ και Εφορία. Είναι μεγάλο ποσό για τα δεδομένα τα δικά μας. Συν το ρόστερ, τα έξοδα ταξιδιών και άλλα έξοδα.

Είχαμε προϋπολογίσει χρήματα του στοιχήματος τα οποία δεν πήραμε. Η μοιρασιά που έγινε από την ΓΓΑ , τον κ. Αυγενάκη κατά την γνώμη μου ήταν λανθασμένη κι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια απάντηση σχετικά με το θέμα, όλες οι ομάδες αναμένουμε εξελίξεις.

Είχαμε επίσης υστέρηση εσόδων από τα εισιτήρια. Σας θυμίζω το δίλημμα που μπήκε κάποια στιγμή με το «εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι» τους περιορισμούς με το 10% της χωρητικότητας…

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε ο οικονομικός μας διευθυντής με βάση στοιχεία παλαιότερων ετών, από τα εισιτήρια η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη τελευταία διετία στερήθηκε ένα ποσό μεγαλύτερο της τάξης του 1 εκατ. ευρώ. Αν είχαμε αυτό το εκατομμύριο θα είχαμε ξεχρεώσει.

Τα χρήματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση συμβολαίων σε παίκτες προπονητές παλαιότερων ετών, έχουμε μηδενίσει το κοντέρ σε τέτοιες οφειλές. Επίσης με τα χρήματα της οικογένειας Σαββίδη πληρώσαμε προμηθευτές και κλείσαμε μια μεγάλη εκκρεμότητα εκατοντάδων χιλιάδων με το ταξιδιωτικό γραφείο. Το χορηγικό μας κομμάτι φέτος πήγε καλύτερα αλλά δεν φτάνει για να καλύψει αυτή την υστέρηση που είχαμε από τα λεφτά του στοιχήματος.

Έχω κάποια όρια, έχω ξαναπεί: Δεν είμαι Σαββίδης. Μπορώ να βάλω χρήματα μέχρι ενός σημείου, οι δυνατότητές μου δεν είναι απεριόριστες. Κάθε χρόνο μπορώ να βάζω μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό».

«Για μένα είναι μονόδρομος η αύξηση»

«Για μένα η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι μονόδρομος αν θέλουμε η ομάδα να ζήσει. Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία… Θα γίνει γενική συνέλευση και θα δούμε τις λεπτομέρειες. Ξέρω… είναι κουραστικό για τον κόσμο , είναι ένα συνεχόμενος αγώνας. Η ομάδα δεν έχει ξεχρεώσει, οφείλουμε περίπου 1,8 εκατ. ευρώ στο δημόσιο. Πρόσφατα έσκασε μια δικαστική υπόθεση για ένα παλιό έλεγχο που μας είχε γίνει, μας επιβλήθηκε πρόστιμο. Επίσης ήρθε μια άλλη υπόθεση για απλήρωτα ενοίκια από το 2009. Συνεχώς αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις».

Σχετικά με την οικογένεια Σαββίδη και το δικό του μέλλον στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε:

«Όχι, δεν έχω πληροφόρηση πως η οικογένεια Σαββίδη θα ήθελε να ασχοληθεί με την ΚΑΕ. Θα ήταν ευχής έργο αν αυτό γινόταν και φυσικά θα παρείχα κάθε στήριξη και κάθε βοήθεια.

Προσωπική μου επιθυμία είναι να βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας και να αναλάβει την ομάδα. Εγώ δεν ξέρω πόσο θα αντέξω. Το να λέμε να γίνω εγώ μεγαλομέτοχος δεν έχει νόημα αν δεν μπορώ πρακτικά να την βοηθήσω να αλλάξει επίπεδο.

Αυτό που προσπαθώ καθημερινά είναι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ να έχει μια σοβαρή αξιοπρεπή λειτουργία. Δεν κοιτάζω ποτέ τι κάνουν οι άλλες ομάδες… Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως η ομάδα μου δεν θα έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στον φάκελο της. Ο ΕΣΑΚΕ θεσπίζει κάποιους κανόνες και εμείς ως ΠΑΟΚ προσπαθούμε να τους ακολουθούμε…».

Ο ΠΑΟΚ και η Ευρώπη

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν είπε:

«Κατανοώ πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται, πρέπει να παίζει στην Ευρώπη αλλά η απόφαση θα παρθεί με βάση τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν κι αν μπορεί να το στηρίξει. Πέρσι λάβαμε μια απόφαση να συμμετέχουμε στην Ευρώπη αν και αυτό τελικά μας ζόρισε και οικονομικά και αγωνιστικά.

Έτσι όπως έχουν τώρα τα δεδομένα εγώ θα φοβηθώ να δηλώσω συμμετοχή. Επίσης σας θυμίζω πως δεν λάβαμε χρήματα από την συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως είχε υποσχεθεί η ΓΓΑ από την εκκαθάριση κουπονιών του στοιχήματος γιατί κι αυτό ήταν ένα διαφορετικό κομμάτι της ενίσχυσης που μας είχαν υποσχεθεί».

Για τις φήμες περί δημιουργίας νέας λίγκας με ρωσικά κεφάλαια είπε :

«Τι να πω; Αυτά είναι σενάρια, δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς. Η πορεία μας αν το αποφασίσουμε τελικά για την Ευρώπη, θα αφορά το Champions League».

Οι Ακαδημίες και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Για την απόφαση συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Ναύαρχο Βότση δήλωσε:

«Φέτος λάβαμε μια απόφαση, να συνεργαστούμε με τον Ναύαρχο Βότση προκειμένου σε αυτή την ομάδα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής παιδιά ηλικίας 18-19 ετών τα οποία μπορεί να πιστεύουμε αλλά δεν είναι έτοιμα για την Α1 κατηγορία. Να λειτουργεί ως μεταβατικό στάδιο για να ψηθούν. Ήδη λοιπόν ασχολούμαστε με το κομμάτι της Ανάπτυξης και η συνεργασία μας με τον Βότση θα συνεχιστεί σε αυτό το επίπεδο. Οι Ακαδημίες μπορούν να λειτουργήσουν σίγουρα καλύτερα και πιο σωστά και ήδη ο Μιχάλης Γιαννακίδης έχει άποψη και βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία για θέματα που αφορούν τις υποδομές.

Βλέπουμε ποια παιδιά ενδεχομένως θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο μέλλον στην πρώτη ομάδα, είναι μια δύσκολη διαδικασία αυτή της ανάπτυξης και προώθησης παικτών… Θα προωθηθούν κάποια παιδιά στην μεγάλη ομάδα. Ήδη, προσφέραμε επαγγελματικό συμβόλαιο σε έναν παίκτη της εφηβικής ομάδας(σ.σ. τον Θόδωρο Κωνσταντινίδη) ενώ υπάρχει ένα ακόμη παιδί που από την επόμενη σεζόν θα μετέχει στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας (σ.σ. Στράτος Καλλιοντζής).

Φυσικά και θα θέλαμε μελλοντικά να δημιουργήσουμε ένα νέο ελληνικό κορμό όμως δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη».

πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ