Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατάφερε να χάσει και από τον Ιωνικό!

Τέλος κάθε ελπίδα για την εξάδα

PAOK24

Κατάφερε να χάσει και από τον Ιωνικό!

O ΠΑΟΚ mateco ήταν η σκιά του εαυτού του, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ιωνικό με 79-80, στο PAOK Sports Arena. Πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε είσοδο στην εξάδα, ενώ χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης για να μπει ακόμη και στα πλέι-οφ.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της σε κανένα σημείο του αγώνα. Με πολλή κακή περιφερειακή άμυνα, οδήγησε τον Ιωνικό σε ένα άναρχο παιχνίδι, το οποίο σε συνδυασμό με τα καλά ποσοστά σε δίποντα(51%) και τρίποντα(36%), έφτασε να σκοράρει 80 πόντους στο «Παλατάκι».

Λάθος και η δημιουργία από πλευράς Δικεφάλου, με τα περισσότερα καλάθια να προέρχονται από ατομικές ενέργειες, κυρίως του Λοβ και του Τολιόπουλου. Αμυντικά «σώζεται» μόνο ο Νέιτ Ρένφρο, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5 τάπες και 7 ριμπάουντ. Σταθερός σε επίθεση και άμυνα ο Ντιλίο, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους ενώ είχε και 7 ριμπάουντ.

Μια χρονιά που όπως πάει να κλείσει, μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται. Ενδεικτικό για το σημερινό ματς, οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν από μία ομάδα, η οποία έδωσε σε 5 παίκτες της πάνω από 27 λεπτά συμμετοχής, με τον Χάμιλτον μάλιστα να παίζει και τα 40′! Κορυφαίοι για του φιλοξενούμενους οι Κολοβέρος και Μαυροκεφαλίδης. Ο πρώτος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ. Ο δεύτερος είχε 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ο αγώνας:

Στην πρώτη περίοδο ο ΠΑΟΚ mateco μπήκε κάπως νωθρά, με τον Ιωνικό να το εκμεταλλεύεται και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας του, να παίρνει προβάδισμα 4 πόντων. Η ομάδα τις Νίκαιας με κορυφαίο τον Μαυροκεφαλίδη(9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ), έφτασε το 72% εύστοχων σουτ εντός πεδιάς, την ώρα που η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε μόλις 41%.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς που έφερε τον ΠΑΟΚ mateco στο -1. Ωστόσο ένα επιμέρους σερί 0-11, των φιλοξενούμενων, με τον Δικέφαλο να είναι κακός στην άμυνα, έδωσε το δικαίωμα στον Ιωνικό να φτάσει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Νέιτ Ρένφρο το πήρε πάνω του και με 6 πόντους και 2 τάπες έκανε την διαφορά. Ίδιους πόντους είχε και ο Χριστοδούλου. Κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ mateco να κλείνει την ψαλίδα στο -1, 41-42.

Οι ασπρόμαυροι επέτρεψαν τον Ιωνικό να παίξει άναρχο μπάσκετ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κρίνεται από ατομικές ενέργειες και όχι από ομαδικές. Κακή η περιφερειακή άμυνα του Δικεφάλου με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το ημίχρονο με 7/14 τρίποντα(50%). Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ έχανε εύκολα σουτ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περιορίσει τον Ιωνικό ώστε να κρατάει τα ηνία του ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ mateco, πλην κάποιων εξαιρέσεων ωστόσο όπου κατάφερε να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενος, ανά διαστήματα της τρίτης περιόδου. Σειρά του Λοβ να αναλάβει δράση με 8 πόντους, πλαισιώνοντας τον ΝτιΛίο, ο οποίος από την αρχή του παιχνιδιού είχε σταθερά καλή απόδοση. Έτσι το ματς ήρθε στην απόλυτη ισορροπία, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 60-60.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με δυνατό ξεκίνημα να πάρει προβάδισμα που δεν θα επιτρέπει στον Ιωνικό να ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Παρότι η διαφορά έφτασε στο +6 με ένα σημαντικό τρίποντο από τον Μάντζαρη και ένα goal-foul του Γκριν, ο Ιωνικός απάντησε κυρίως με την εμπειρία του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος έφτασε τους 17 πόντους, δεύτερος πίσω από τον Κολοβέρο. Πρώτος στα ριμπάουντ ο πολύπειρος, με 9 ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Όλα αυτά έφεραν το ματς στο 79-79, με το ρολόι να δείχνει 23 δεύτερα. Ο Ιωνικός κέρδισε φάουλ, με τον Κολοβέρο να πηγαίνει στης βολές, να ευστοχεί στην μία, η οποία αρκούσε για να διαμορφώσει το τελικό 79-80, εφόσον από την άστοχη δεύτερη, ο ΠΑΟΚ mateco δεν κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση.

Δεκάλεπτα: 19-23, 22-19, 19-18, 19-20

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ