Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην αποτυχία φταίνε όλοι

Ο Νίκος Μοσχοβίτης προσπαθεί να κάνει τον απολογισμό μιας κακής χρονιάς σε όλα τα επίπεδα για τον ΠΑΟΚ

Νίκος Μοσχοβίτης

Στην αποτυχία φταίνε όλοι

Ο Λυκογιάννης, ο Μάντζαρης, ο Γιάνκοβιτς, ο Χατζόπουλος… Ως συνήθως σε αυτόν το σύλλογο, όταν έρχεται μία αποτυχία, οι περισσότεροι ψάχνουν να ρίξουν σε κάποιον το φταίξιμο. Αντίστοιχα, κάτι ανάλογο (αυτό σε όλους τους συλλόγους) δε γίνεται στις όποιες επιτυχίες. Εκεί, όλοι, κάνουν τα πάντα, σωστά.

Πώς γίνεται λοιπόν σε ένα σύνολο ανθρώπων, που (υποτίθεται πως) λειτουργεί ομαδικά, όταν υπάρχει μια επιτυχία, να είναι όλοι υπεύθυνοι γι’αυτή και όταν έρχεται μία αποτυχία, ο ένας να ψάχνει να ρίξει την ευθύνη στον άλλο; Και μάλιστα, με συνθήκες που θυμίζουν… Big Brother.

Αν κάποιος που δεν έχει δει ούτε δευτερόλεπτο από τη φετινή σεζόν του μπασκετικού ΠΑΟΚ, διαβάσει τις δηλώσεις του Λυκογιάννη μετά το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ (αλλά και μετά από παιχνίδια με άσχημα αποτελέσματα), διαβάσει όσα είπε χθες ο Μάντζαρης ή δει το σκηνικό που μεταφέραμε μέσω του PAOK24, με τον Γιάνκοβιτς, θα καταλάβει…

Αρκετές φορές από αυτήν εδώ τη γωνία φέτος, σχολιάζοντας αυτά που βλέπαμε από τη συγκεκριμένη ομάδα, είχε φανεί ο προβληματισμός μας για την αγωνιστική της εικόνα. Μάλιστα, από την αρχή της σεζόν, όταν αρκετοί έβγαζαν σιγουριά ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι «σβηστά» στην τετράδα (τρομάρα τους), σημειώναμε πως όλα θα κριθούν από διάφορες συγκυρίες και γεγονότα, που ήταν αδύνατον να προβλεφθούν τον Οκτώβριο. Η «τετράδα» του Οκτωβρίου, έγινε «διακοπές από το Μάιο» και όπως αποδεικνύεται αυτό, μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ο ΠΑΟΚ δεν τερμάτισε ένατος και έμεινε εκτός πλέι οφ, μόνο γιατί έχασε κάποια παιχνίδια στο τέλος. Κομμάτι του αγώνα είναι αυτό. Όσο εξελίσσεται το μπάσκετ και οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος, είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο, οι αγώνες που κρίνονται στο τελευταίο δίλεπτο, όλο και αυξάνονται. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που έχασε από τύχη.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε εκτός πλέι οφ, μόνο γιατί προχώρησε σε πολλές αναγκαστικές αλλαγές στο ρόστερ του. Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του, όμως η ζωή προχωράει και όπως αποδείχθηκε, οι κινήσεις που έγιναν για την αντικατάσταση παικτών που έφυγαν είτε λόγω τραυματισμών (Γκρίφιν, Κάρτερ) είτε για άλλους λόγους (Τζόουνς, Ογκμπέιντε), δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός πλέι οφ, μετά από 14 χρόνια, για όοολα τα παραπάνω που αναφέραμε. Και για όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, δε φταίει ούτε μόνο ο Χατζόπουλος, ούτε μόνο ο Λυκογιάννης, ούτε μόνο ο κάθε παίκτης του φετινού ρόστερ ξεχωριστά. Φταίνε όλοι! Έτσι θα έπρεπε να νιώθουν όλοι όσοι απάρτισαν τη φετινή ομάδα!

Ανεξαρτήτως αν ο ίδιος το αναγνωρίζει ή όχι, ο Λυκογιάννης που έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, αρκετές φορές, μετά από άσχημα αποτελέσματα, αναλάμβανε ένα μερίδιο ευθύνης αυτός και στη συνέχεια, «μοίραζε» το άλλο στους παίκτες του, δημοσίως. Αυτό, δε βοηθάει ποτέ. Ο Μάντζαρης μίλησε και ανέδειξε το πρόβλημα, αλλά προφανώς και δεν είναι ο μόνος παίκτης που ένιωσε έτσι. Αυτός το είπε και δημοσίως και κάπου εκεί έρχεται το… Big Brother που είπαμε παραπάνω και εμείς, το σιχαινόμαστε.

Ο Λυκογιάννης όμως, δεν «έπεσε» από το Διάστημα πέρσι στον ΠΑΟΚ. Έχει περίπου 10 χρόνια στη Basket League. Όλοι ξέρουν ποιος είναι. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μάντζαρη, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Γιάνκοβιτς. Τόσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, όσο και για το τι χαρακτήρες είναι. Ο δεύτερος μάλιστα, είχε συνεργαστεί ξανά με τον 53χρονο προπονητή, στο Χολαργό τη σεζόν 2018-2019. Για τον πρώτο, μιλάει η καριέρα του και τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει με τον Ολυμπιακό, αλλά και αυτά που έγιναν αφού έφυγε από τον Πειραιά…

Αφού το πρόβλημα που αναδεικνύεται τώρα, ήταν τόσο μεγάλο στην καθημερινότητα της ομάδας, γιατί δεν έγινε ό,τι ήταν απαραίτητο να γίνει, προκειμένου να μη χαλάσει τόσο πολύ το κλίμα; Είτε από τη διοίκηση, είτε από τον προπονητή, είτε ακόμα από τους ίδιους τους παίκτες, από τη στιγμή που και έμπειροι είναι και δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και μια χαρά συμβόλαια έχουν πάρει στην καριέρα τους.

Το μερίδιο ευθύνης που έχει ο καθένας στη φετινή αποτυχία του ΠΑΟΚ, οφείλει να το σκεφτεί και κυρίως, να το αποδεχτεί, ο ίδιος. Από τον πρώτο, που είναι ο πρόεδρος, τον προπονητή και τους βοηθούς του, τους παίκτες, μέχρι το φροντιστή και τους φυσιοθεραπευτές-γυμναστές.

Όπως φαίνεται πάντως, μάλλον κανείς από τους πρωταγωνιστές, δεν αποδέχεται το δικό του μερίδιο ευθύνης. Οπότε ας μην ψάχνει κανείς τους, ελαφρυντικά σε χαμένα παιχνίδια στο τελευταίο σουτ, σε τραυματισμούς που οδήγησαν σε αλλαγές ή σε δημόσιες τοποθετήσεις που ρίχνουν το φταίξιμο αλλού. Καλό είναι πριν μιλήσεις για ευθύνες, να κοιτάξεις πρώτα στον καθρέφτη σου. Ο ΠΑΟΚ εδώ θα είναι και του χρόνου, λογικά. Τα όποια πρόσωπα, πάνε κι έρχονται.

Υ.Γ.: Το λέει και το ξαναλέει ο Χατζόπουλος, αλλά λίγοι το έχουν αντιληφθεί. Το όλο σκηνικό με τα χρήματα από τη φορολόγηση των κερδών από το στοίχημα που δεν έχουν δοθεί στις ομάδες ακόμα, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ.2: Η ΚΑΕ συνεχίζει να έχει σοβαρό θέμα επιβίωσης, καθώς τα έσοδα φέτος ήταν ελάχιστα και το ποσό που καλείται να δίνει κάθε μήνα, σε ρυθμίσεις παλιών οφειλών σε Εφορία και ΙΚΑ, είναι σχεδόν εξαψήφιο. Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο.

Υ.Γ.3: Όταν θα γίνει κουβέντα για το αγωνιστικό της επόμενης σεζόν, είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί διαφορετικά φέτος. Σαφώς μικρότερο μπάτζετ, επιλογές με πιο λίγα χρήματα σε Έλληνες και ξένους. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να παρουσιάσει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο από το φετινό;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ